Chcípání ...
-
Marduk - FK
Chcípání ...
Zdravím, mám takovej problém s Feldou. Všechno je ok starty i volnoběh drží tak jak má ale problém nastává když ji vytočím a sundám nohu z plynu. Otáčky pomalu jdou dolů ale jdou až hodně pod volnoběh sice se většinou stihne vzpamatovat a nechcípne ale někdy také chcípá
. Na křižovatkách je to celkem nepříjemná věc, nemá někdo tip čím by to mohlo být ?
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chcípání ...
Mě to dělala zasviněná škrtící klapka a starý svíčky 
-
chiquillo - FK
Vyčisti škrtící klapku, budou ti potom lítat otáčky je potřeba to nastavit přes vag. Potom by to mělo být ok 
-
Marduk - FK
Aha
No a nedá se vyčistit nějak aby se to pak nemuselo nastavovat ? 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
NEDA bohuzel
nebo to skus a uvidis co to bude delat horsi uz to bejt stejne asi nemuze 
-
Marduk - FK
No ty jo abych pak nedojezdil
A ani stlačenym vzduchem nebo tak nějak to nejde
?
-
chiquillo - FK
Bohužel se stlačeným vzduchem to neuděláš. Udělěj to přes Vag a máš klid
Odkud jsi?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dá,ale musíš počítat min 500km než se jednotka zadaptuje na vyčištěnou klapku,tzn po tu dobu můžeš mít zvýšený otáčky nebo bude třeba zlobit volnoběh.Neboj,nic nezkazíš....než si kabel na diag pořídil každej druhej tak se to jinak nedělalo.Marduk píše:AhaNo a nedá se vyčistit nějak aby se to pak nemuselo nastavovat ?
mě po vyčištění klapky zůstaval většinou volnoběh na 2000 otáčkách. Nepomohlo ani 1200 km, nehlo se to ani o kousek, tak jsem si koupil kabel...
-
chiquillo - FK
Funguje to holt jak u koho u někoho se to ustálí a u někoho ne...
-
chiquillo - FK
Tak když budeš chtít udělat tu škrtící klapku s nastavením tak se můžem nějak domluvit a sejít 
-
Marduk - FK
Takže dneska jsem ji vyčistil a ejhle volnoběh vysoko jak kráva
Takže se asi na někdy domluvíme 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Uvidíš,si to sedne.
-
chiquillo - FK
Ono si to sedne ale cca. 500km. Když se to udělá přes Vag tak nebudeš muset čekat, stává se že si to ani nesedne. Mám čas v pátek nebo o víkendu, jak se to hodí tobě?
-
Marduk - FK
Pátek i víkend by klidně šel
Klapka je čistá jde teda čistě jen o to nastavit jednotku
To je celkem za chvíli ne
?
-
chiquillo - FK
Dobře tak jo;) tak se domluvíme. Jj neboj to nastavení netrvá dlouho. Cinkni na 722 506 378 a nějak se domluvíme nebo napiš SZ 
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, za poslední měsíc jsem se setkal již 4x u své Felicie s problémem a to následujícím - auto mám postavené na vjezdu a když z něj vycouvám na silnici, tak po puštění plynu mi auto chcípne a potom, když nastartuji tak jede jen na 3 válce...
Tak trochu polechtám plyn a za chvilku naskočí všechny válce. Jinak auto mi nikdy jindy nechcípá, jen opravdu občas, když vyjíždím z toho vjezdu... Pak si můžu jezdit jak chci do školy atd... Když po škole sednu do studeného auta, tak taky jede naprosto bez problémů... Klapka je čistá a svíčky byly měněné před cca 5 měsíci. Možná s tím souvisí také problém, který jsem měl v létě (určitě to by bylo i teď v zimě, ale teď už umím se spojkou
) a to byl ten, že když mi auto chcíplo se zahřátým motorem, tak šlo nastartovat jen s plynem... Je to felicie s 95000km a z 97. Mám podezření, že by to mohla být vadná zapalovací lišta, ale než začnu něco kupovat a shánět, tak se chci raději poradit. Měl jsem v podezření i vstřiky, ale ty by to asi neměly být, ne? Když auto na tom vjezdu nastartuji, tak si motor jede bez problémů, až když vycouvám, tak nastane problém...
Edit: Jelikož je dneska hezky, tak jsem natahal stolní PC do auta a udělal diagnostiku při které jsem zjistil, že tam nejsou žádné chyby. Udělal jsem si taky screenshoty od skupiny 000 až po skupinu 021, tak jestli mi někdo poradí, zda by se z toho dalo něco vyčíst... A taky když jsem měl motor zahřátý přes 90°C, tak mi motor nešel nastartovat (dělal to samé co při chcípnutí), jen když jsem šlápnul na plyn, tak to chytlo.
Edit: Jelikož je dneska hezky, tak jsem natahal stolní PC do auta a udělal diagnostiku při které jsem zjistil, že tam nejsou žádné chyby. Udělal jsem si taky screenshoty od skupiny 000 až po skupinu 021, tak jestli mi někdo poradí, zda by se z toho dalo něco vyčíst... A taky když jsem měl motor zahřátý přes 90°C, tak mi motor nešel nastartovat (dělal to samé co při chcípnutí), jen když jsem šlápnul na plyn, tak to chytlo.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak dej nekam ty obrazky, do zipka a nahrej je nekam na server at si je kazdej muze stahnout a mrknout na to.
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, screenshoty jsem nahrál sem.
Edit: No vidím, že obrázky si bohužel zatím nikdo nestáhnul... To je jedno. Zítra se pokusím přeměřit, jaký tlak dává palivové čerpadlo a chtěl bych zkontrolovat vstřiky, jestli nekapou. Takže bych měl dotaz k tomuto, odmontuji vstřkovací lištu se vstřiky, otočím klíčkem do polohy 2 myslím (aby se rozsvítily kontrolky) a pak pozorovat, zda kapou nebo ne? Na fóru jsem našel, že nemají kapat víc jak 2x za minutu, je to tedy tak? Jinak kdybych se pokusil nastartovat se vstřiky venku, tak můžu pozorovat, jak rozprašují palivo, že? Taky bych chtěl zkontrolovat tu zapalovací lištu, na fóru jsem nedávno četl, že se dá proměřit a má mít 14 nebo 15 teď nevím čeho, už to na fóru nemůžu najít, kde přesně tyto hodnoty naměřím?
Edit2: Tlak co dává čerpadlo se mi dneska povedlo změřit a je OK, ovšem při demontáži vstřiků jsem se zasekl, vyšrouboval jsem 2 šroubky co drží vstřikovací lištu u zbytku motoru (asi u sání), jde vidět, jak se hýbe, i vstřiky se hýbou ovšem nejdou mi ven, nedokázal by poradit někdo, jak je vytáhnout? Mám zkusit zabrat vší silou nebo tam je ještě něco na čem drží?
Edit: No vidím, že obrázky si bohužel zatím nikdo nestáhnul... To je jedno. Zítra se pokusím přeměřit, jaký tlak dává palivové čerpadlo a chtěl bych zkontrolovat vstřiky, jestli nekapou. Takže bych měl dotaz k tomuto, odmontuji vstřkovací lištu se vstřiky, otočím klíčkem do polohy 2 myslím (aby se rozsvítily kontrolky) a pak pozorovat, zda kapou nebo ne? Na fóru jsem našel, že nemají kapat víc jak 2x za minutu, je to tedy tak? Jinak kdybych se pokusil nastartovat se vstřiky venku, tak můžu pozorovat, jak rozprašují palivo, že? Taky bych chtěl zkontrolovat tu zapalovací lištu, na fóru jsem nedávno četl, že se dá proměřit a má mít 14 nebo 15 teď nevím čeho, už to na fóru nemůžu najít, kde přesně tyto hodnoty naměřím?
Edit2: Tlak co dává čerpadlo se mi dneska povedlo změřit a je OK, ovšem při demontáži vstřiků jsem se zasekl, vyšrouboval jsem 2 šroubky co drží vstřikovací lištu u zbytku motoru (asi u sání), jde vidět, jak se hýbe, i vstřiky se hýbou ovšem nejdou mi ven, nedokázal by poradit někdo, jak je vytáhnout? Mám zkusit zabrat vší silou nebo tam je ještě něco na čem drží?
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
Předem se omlouvám za double post, ale ten předchozí příspěvek by začal být nepřehledný... Vstřiky se mi tedy povedlo odmontovat, jsou tam hrozně moc natěsno na těsnících O kroužcích, vstřiky jsme s kamarádem proměřili a všechny mají odpor do 14,5 Ohmu, přitom v knížce Jak na to je uvedeno, že mají mít 15-20 Ohmů, myslíte, že by to mohl být problém? Taky jsem vyzkoušel, jestli vstřiky nekapou a vstřik na čtvrtém válci (4 od altíku) opravdu značně teče, nejsou tam žádné kapky, ale palivo teče proudem...
Taky jsme zkoušeli proměřit zapalovací lištu, ovšem nepřišli jsme na to, jak se má změřit, zkoušeli jsme všechno možné ale žádný odpor jsme nemohli naměřit, jak vy proměřujete zapalovací lišty? Až to složím, tak jsem zvědavý s jakou nastartuji, protože mi nejde do hlavy, abych mohl mít studené starty v pořádku, když ten vstřik tak moc teče... Ještě bych měl dotaz, v jaké drážce máte závlačku, která drží na vstřiku a na rozvodové trubce paliva u vstřiků? Já vůl tomu nevěnoval moc velkou pozornost, tak mi jde o to, jestli má být zastrčená do té spodní drážky, která není po celém obvodu vstřiku nebo do té vrchní, která je po celém obvodu vstřiku, myslím že byla na tom vrchním, ale jistý si tedy nejsem.
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se za další příspěvek za sebou, ale už jsem bezradný z toho, že mi nikdo neodepisuje a z auta... Dneska jsem vyměnil vtřik, který tekl, ovšem moc to nepomohlo... Chcípnutí při vycouvávání se mi už dlouho nestalo, však ono se to možná zase někdy objeví, ovšem teplé starty jsou pořád příšerné. Většina z nich se nepovede a motor buď ihned po nastartování chcípne nebo si hodně špatně pocukává... Když v tomto stavu přidám plyn, tak už je vše ok a motor si drží standardní volnoběh. Dneska jsem taky natočil videa, abyste viděli co přesně to dělá, takhle v mém psaní to určitě tak dobře nevysvětlím, můžete si je stáhnout zde.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
podle toho co píšeš , zkoušej : klapka , čidlo teploty , váha vzduchu , řj motoru
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za odpověď
Na čidlo váhy vzuchu se zkusím zítra mrknout, čidlo teploty (to v termostatu) je nedávno měněné (měnilo se společně s termostatem) a to by mělo být ok podle hodnot co ukazeuje ve VAGu. Co přesně myslíš klapkou? Jak jsem psal, tak ta je již vyčištěná a je pod ní i nové těsnění a lanko plynu je volné, mám se na klapce zaměřit na něco jiného? A co zapalovací lišta, ta by to nemohla být?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
přečti si celé první téma , zde na 1.3MPI , na druhý stránce kousek pod půlkou příspěvek : West » čtv 02. říj 2008 12:41
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
Moc díky za rady
Včera jsem odmontoval to čidlo tlaku a teploty nasávaného vzduchu, vyčistil jsem je a hlavně byl taky zaoxidován jeden pin, tak ten jsem očistil lihem. Dále jsem odmontoval klapku ze sání a pořádně ji vydrhl acetonem a kartáčkem na zuby a musím říct, že tam nějaké usazeniny byly a to jsem ji čistl před cca 5 měsíci... Udělal jsem reset ŘJ a základní nastavení a teplé starty jsou naprosto v pořádku
Zkusil jsem jich snad 20 i při teplotě nad 90°C a při každém chytla bez problému. Jen jsem přišel na další chybu a to tu, že při studeném nastartovaném motoru při volnoběhu si motor vrní tak jak má, ovšem pokud přidám plyn tak při cca 1600 - 1800 ot/min vypadne jeden válec, ale to je zase jiná kapitola...
Edit: To vypadávání válce způsobovaly svíčky, měl jsem tam dvoukontaktový Boshy FLR8LDCU (najeto cca 3 000km), tak jsem tam dal Championy RC 89 PYC a je po starostech.
Edit: To vypadávání válce způsobovaly svíčky, měl jsem tam dvoukontaktový Boshy FLR8LDCU (najeto cca 3 000km), tak jsem tam dal Championy RC 89 PYC a je po starostech.