1,6 je zdechlá

MPi 1AV
AEE
salik - FK

1,6 je zdechlá

Příspěvek od salik - FK »

ahoj prosím o pomoc, asi před 2měsíci začala moje felicie 1,6 ztrácet výkon. Cca od 3000ot/min motor začne být více hlučný, znatelně vic vibruje a motor ztratil výkon oproti dřívějšku. Byl jsem na VAGu a závada žádná. Svíčky mají tak 2000km, vzduch filtr měněn na jaře, palivový filtr také, před týdnem nová klapka (po reklamaci). Do těch 3tis/otáček to jede celkem normálně ale pak je to "přidušené" půl plynu jak když tam není. Díval jsem se na klapku ta otvírá na plný plyn na 90°.
Možné věci co mě napadají: přicpaný výfuk (sesypaný), malý tlak paliva (nízký tlak ve vysokých otáčkách), ventily, komprese (jeden válec má oproti ostatním nižší tlak, ovšem to už od doby co auto mám) a nebo špatný předstih (snímač klepání ale VAG nic nehlásí).
Pokud se stím někdo setkal poraďte, nebo má někdo typ na co se mrknout? díky moc
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: 1,6 je zdechlá

Příspěvek od Atnarfus »

Zkus to pořádně prohnat. 1.6ka má snahu zlenivět, když se s ní jezdí kloboučnickým stylem. Protáhni jí 50km fest sportovně a uvidíš.
Tohle ale platí jenom pro případ, že je lenivější. Neplatí to pro případ, kdy se na plný plyn dusí a pod.
salik - FK

No nevím, tím to asi nebude. Že bych jí lechtal to zrovna říct nemůžu :lol: .
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

skusil by som fakt ten vyfuk, odpoj koncovy a chod sa previezt...Dalej by som skontroloval tlak palivoveho cerpadla...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Tohle jsou příznaky vysypanýho nejspíš koncového dílu výfuku - poznáš to i částečně tak, že když sedíš v autě a otevřeš dveře a začneš přidávat plyn, tak to jakoby "syčí" z toho výfuku, ale nejjednodušší je to zvednout nebo někam zajet na jámu nebo prostě s tim posledním dílem zalomcovat, protože se pozná hned, jestli je vysypaný nebo ne.
v.kalandra - FK

Příspěvek od v.kalandra - FK »

Tvůj problém řešíme hned kousek vedle, projevuje se nam to obdobně. Předstih mně taky napadl, ale nevim jestli by měl nějaky velky vliv. Třeba na 4ku ten motor nevytočim už....
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =22&t=4121
Kdybys na něco přišel dej vědět, ja planuju jako další krok výměnu palivovyho filtru (auto mam měsíc po koupi teprve)
dvbts - FK

Příspěvek od dvbts - FK »

Nedavno jsem tohle taky zazil...i na moji oblibenou Vervu 100 byl motor jak zdechly.....vyresila to investice do pripravku na procisteni vstriku......lahvicka vysla na 120 kc od Sonaxu a je urcena pro 40 - 60 l benuiu. V nadrzi jsem ponecgal 5 l benzinu v rezerve, nalil dve tretiny obsahu a pak 15 l benzinu a pri dalsim tankovani dolil zbytek a po vyjeti nadrze felda jede zase jako drak i o poznani lip. Pred tim se taktez dusila a nenechala se vytacet. Ted dokazu drzet ve dvou lidech 160 na dalnmici z Lovosic do Praghy bez poklesu....predtim nn....takze urcite muzes zkusit i tohle....
v.kalandra - FK

Příspěvek od v.kalandra - FK »

za zkoušku člověk nic nedá.....
Ja zase slyšel o přidání lihu do paliva-třeba litr do nadrže.
Trocha teorie-líh na sebe váže vodu, zředí se a smíchá s benzínem, a následně se poté spálí voda v benzínu. Měl by mít vliv i na čištění trysek.
No zkusil jsem ten líh a vysledek zatim žádný, příště zkusim nějaky ten čistič co to provede.
I když tady těmhle věcem moc nevěřím
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když by mi auto nechtělo jet, tak bych prověřil:

1. věci co je možné řešit doma bez vybavení znalostí a bez investic
- zkontrolovat vzduchový filtr
- zkontrolovat funkci klapky v boxu vzduchového filtru
- vytočit svíčky a prohlédnout jak vypadají
- zkontrolovat těsnost sacího a výfukového potrubí
- vyčistit rozdělovač a zkontrolovat stav palce a kolíků ve víčku
- zkontrolovat kontakty všech snímačů

2. věci na které stačí běžný diagnostický kabel za 400Kč
- prověřit funkci všech snímačů
- prověřit výstupní hodnoty (čas otevření vstřiků)
- prověřit funkci potenciometru škrtící klapky
- prověřit zda řídící jednotka správně rozpoznává režim motoru (viz servisní příručka)

3. věci na které je nutné mít znalosti a vybavení
- prověřit nastavení rozvodů
- změřit co leze z výfuku (bohatá/chudá směs)
- změřit tlaky motoru
- změřit tlak benzínu

4. pak už nastupují investice
- nové svíčky, zapalovací kabely, vršek rozdělovače
- zapalovací cívka
- nový výfuk
- nový palivový filtr
salik - FK

Atnarfus: Díky , ještě jedna maličkost. Nevíš kolik stupňů má asi tak držet ta klapka ve airboxu? Dneska, když jsem přijel domů, jsem pro můj klid vyměnil vzduchovej filtr a tak sem koukla na tu klapku a byla zavřená (vzduch bere od motoru). Motor byl ohřátý a venku asi -1°C. Tak mi nezbude nic jiného než demontovat a zkusit to "vyvařit" :), abych věděl jestli to maká.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Stupně nevím. já jí zkouším vlažnou vodou z vodovodu.
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Tak mám podobný problém s tatovou 1,6....

já už vyměnil celý výfuk od katu do zadu,nový svíčky-NGK,vzduchový filtr-ted mě čeká palivový filtr,čištění nadrže,hrubého filtru,koupím nový víčko rozdělovače +palec...

u auta upadl výfuk za katem,jeli s ním i když tam bylo málo benzínu a asi si cucl bordelu.... ted jede ....spíš se převaluje,nechce chytnout nejde do otaček a vypadá to že jede na 3 válce.... :x :x :x a to jsem jim říkal že to tak jednou dopadne,zasere se celý benzínový systém...!!!
salik - FK

fidllas: hrubý filtr? tam je ještě filtr před čerpadlem v nádrži? to jsem ani nevěděl. Kudy se k němu dostanu?
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Zítra jdu na to,tak to nafotím.....
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Tak nakonec šla nádrž dolu,nové hadičky,čistič paliva a stejně jde na 3 válce....zkouška přes vag-je v háji jeden vtřikovač....
salik - FK

tak část mého problému vyřešena :) . nižší akcelerace a vyžší spotřebu dělalo přibrždéné zadní kolo. Za příčinou byl samoštělovací klínek u paken, který byl moc "utažený" a nenechával vůly paknám vůči bubnu. Holt je zima a ručkuje se o stošest :lol: . Nicméně vibrace motoru nad 3 tis. otáček stále trvají.
salik - FK

Chlapci mám problém: Odkud vede přepad do "expansky"? Nějak moc to z něj teče, v otáčkách až tryská. Nikdy jsem to nepozoroval až po výměně skříně termostatu. A také se ztrácí voda ... Ale mokro je dost i u víčka nádobky. Mám obavy aby to nebylo těsnění pod hlavou :?
Jaryn

Příspěvek od Jaryn »

proč Felda 1,6 má snahu zlenivět, pokud se s ní jezdí často v nízkých otáčkách a nevytáčí se? U jiných aut jsem něco takového nezpozoroval, čím to tedy je?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

řj se adaptuje na styl jízdy.
Jaryn

Příspěvek od Jaryn »

a to se adaptuje každá ŘJ na styl jízdy (u kteréhokoliv auta) nebo jen určité typy ŘJ jako třeba tady u Felicie 1,6?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Adaptuje se minimálně většina řídících jednotek.
Odpovědět