Utržený šroub kozlíku vahadel v hlavě

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
xXxTRA - FK

Utržený šroub kozlíku vahadel v hlavě

Příspěvek od xXxTRA - FK »

Stala se mi nemilá věc, dnes jsem měnil vanu, olej, filtr, seřizoval ventily ale abych se nenervoval, sundal jsem ten plech do U so je primo pod vickem oleje, no vem to cert, ale pri utahovani jsem jeste ani nezabral a sroub praskl (chybny?) a zbytek zustal v hlave... necouha, je pul milimetru pod rovinou hlavy. Tak ted je auto bez plechu a taky bez onoho sroubu. Ma to na chod nejaky vetsi vliv krom prskani oleje na vicko?

jinak takto motor vypada takto http://xxxtra.rajce.idnes.cz/motor/ , fotka hlavy jeste s tim plechem a sroubem je pred serizovanim ventilu, mimochodem co rikate na stav motoru (zaneseni, karbon)
Nonamed - FK

Re: Utržený šroub kozlíku vahadel v hlavě

Příspěvek od Nonamed - FK »

Karbonově je ještě celkem v pohodě a s tím šroubem nevím, pokud to nebude protékat okolo víčka, tak je to asi jedno. ale moc bych ho nesundával za chodu. Není možné ho dostat ven vytahovákem ?
xXxTRA - FK

no vytahovakem nevim, rvni by se musel provrtat a tam bude problem, neni zlomeny rovne, ale zesikma, takze na motoru slozite, jinak vytahovakem by nejspise sel... jenom me napadlo na vicku vymenit tesneni a radsi pridat sponu co vicko zajisti, kdyby nahodou, kozlik sice nema sroub, ale hned vedle to drti na sroubu hlavy
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No jelikož ten závit už není v tahu tak by měl jít teoreticky volně vytočit.Záleží jakej je k němu přístup.Někdy stačí vzít třeba ostrý šroubovák nebo jiný podobný bazmek a po obvodu šroubu jakoby do něj ťukat aby se šroub otáčel.Nebo jsou taky na to dobrý dlouhý špičatý kleště.
xXxTRA - FK

muzu to zkusit, doufam ze pri nasazovani vahadel spatky a sroubovani k hlave nepovoli dalsi, nicmene ublizi to motoru kdyz jej chvili takto budu provozovat?
Chose

Příspěvek od Chose »

Teoreticky by se nemuselo nic stát,ale dlouho bych to tak nenechával.Pro takové případy mám vyrobený malinkatý majzlík z jehly vstřikovací trysky (zetor a pod.)a budˇvysekám drážku a pak šroubovákem vytočit nebo dokola poklepávat a vytáčet.A nebo budeš mít štestí,šroub nebude v tahu a pujde lehce ven jak psal Ivarek ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
xXxTRA - FK

no mam strach po nem valit majzlikem, prece jenom hlava je hlinik :) a tim bych mohl i sroub pardon za slovo rozjebat a mohl by se zaklinit
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

záleží na rozměrech toho majzlíku. předpokládám, že Chose měl na mysli rozměry cca párátka :) A tím hlavě neublížíš.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Stalo se mi úplně to samé, akorát při povolování! Sundali jsme vahadla, ten šroub malinko koukal a šel naštěstí vytočit úplně v pohodě.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
xXxTRA - FK

no ja ho mam malinko v hlave, doufam tedy ze pujde, ted o vikendu bych to mel zvladnout, pro jistotu koupim srouby nove, aby se to hned neopakovalo na jinem

E// ale kraj tycky vahadel je pod sroubem hlavy, muzu jej normalne vytovic? nemam momentak abych to jenom tak dotahoval :F
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Nedoporucuju ty krajni povolovat!! - dost casto pak zacne tect tesneni pod hlavou !! Jsou tam myslim jistici krouzky (segrovky) tak proste vyklepnes celou hridelku vahadel apod.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Kuladmin: Taky jsem se toho bál, naštěstí musím zaklepat, je všechno v pohodě. Od té doby se najelo 25tkm a těsnění je stále ok. Jistě to není nejlepší řešení a asi jsem měl i štěstí.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Chose

Příspěvek od Chose »

Nonamed píše:záleží na rozměrech toho majzlíku. předpokládám, že Chose měl na mysli rozměry cca párátka :) A tím hlavě neublížíš.
Jj.ta jehla vstřik.trysky má tak 3-4mm a je s tvrdého matrošu a už mě takový majzlíček při zalomeném šroubu hodněkrát pomohl ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
xXxTRA - FK

tak jsem to zkousel, vytocit sroubovackem a klepanim nejde, majzlikem do nej yvrazit ryhu neslo, zkousel jsem jeste vrtat, a taky blbe... ale to bude spis dostupnymi vrtaky... proste je tam natuho
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Co se týká usazenin/stavu, tak je to úplně krásný :thumleft:
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
xXxTRA - FK

díky, tak hlavu asi později shodím a přenechám profíkům... dík za rady
Odpovědět