Nesepne větrák, motor se pořád zahřívá- VYŘEŠENO

MPi 1AV
AEE
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Nesepne větrák, motor se pořád zahřívá- VYŘEŠENO

Příspěvek od Georgerob »

Dneska jsem jel směrem do města a stalo se mi, že taplota pořád leze a leze nahoru a větrák vůbec nesepnul. Až mi to dolezlo k červenýmu, kdy jsem si řekl, že je to špatný..zastavil, nechal motor vychladnout...a jel domu s puštěnym teplmy vzduchem na max...kdy jedině teplota nestoupala. Co s tim? Termostat měsíc novej, po týdle příhodě jsem koupil nový teplotní čidlo....dal jsem ho tam přechvílí..a pořád nic. Jakmile překlenuju dráty co k němu vedou...větrák se rozjede bez problémů.
Jinak to všechno se mi stalo až po ujetí cca 50-60 km...kdy to až začlo dělat :?

Zítra si udělám spínač větráku do interiéru..ale to není řešení. Takže novej teplotní spínač? Nebo zkusit i termostat?
Naposledy upravil(a) Georgerob dne ned 18. kvě 2008 23:02:08, celkem upraveno 1 x.
Grafické studio | www.georgerob-design.cz

BLACK LIST RACEMAN !

19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Re: Nesepne větrák, motor se pořád zahřívá

Příspěvek od Tweety »

Jestli ti to začlo dělat až po 50km, tak to asi termostat nebude, to by se mělo přehřát dříve. Jestli se ti otevře termostat poznáš, že je horká hadice k chladiči a samotný chladič. Mně se todle stalo cca před dvouma týdny a úplně stejně. Větrák běžel jen natvrdo přes dráty jinak ne. Nevěděl jsem co momentálně s tím, tak jsem porozpojoval všechny kontakty co jsem si myslel, že by s tím mohli souviset a co jsem našel. Všechno jsem to vyčistil a prostříkal sprejem na kontakty. Zahřál jsem auto a šel. Tak to zkus taky, myslím, že ten problém jsem měl v kontaktech co jsou zapojený do čidla v chladiči. Byly docela volné a slušně zadělaný. Snad ti to pomůže a bude to nějaká prkotina jak u mě.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Předpokládám, že máš auto bez klimy.

Spínání větráku nemá nic společného s termostatem a snímačem teploty.
Přímo na chladiči je spínač, který při překročení nějaké teploty sepne elektrický větrák na chladiči. Když se rafička dostane do červeného, tak bude chyba ve spínači, nebo v samotném větráku. Odpoj konektor ze spínače na chladiči a piny v konektoru propoj kusem drátu. Větrák by se měl začít točit. Jestli začne, tak je špatný ten spínač. Jestli nezačne, tak je v háji větrák, nebo vedení (k větráku vůbec nejde proud)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

No, tak tenhle případ jsem měl taky. Ujel jsem cca 50 km a ejhle-teplota v červeným, tak zastavím a koukám a chladič studenej. Tak jsem hned věděl, že je v pr**** termostat. Nu, tak jsem taky pustil topení na max a dojel zase 50 km zpět. Koupil jsem nový termostat a nic. Tak jsem ho šel vyměnit a až ten druhý nový maká jak má, ale to řikám jen pro zajímavost. Jen se tě zeptám, jestli ti to začne vařit a přitom bublat nebo ne? Větrák ti chodí, čidlo je jiný, tak zbejvá jen buď jestli ti otvírá termostat a nebo těsnění pod hlavou?
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Jojo..je to 1.6 bez klimy. Jinak jsem koupil novej právě spínač co je na chladiči. Konektor z toho spínače jsem odpojil, propojil a větrák se začal točit. Vyměnil jsem tedy ten spínač na chladiči za novej s domněním, že to bude fungovat..a pořád nic. Takže zkusim vyměnit...hned zítra.

Jakmile začne vařit..tak pomalu probublává..nenechal jsem nikdy dlouho...hned jsem začal chladit manuálně..propojením drátků.

BLACK LIST RACEMAN !

19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

A chladič je horký, nebo studený. Jestli tam termostat teplou vodu nepustí, tak je to fakt chyba termostatu. Jestli horký je, tak ten spínač prostě nesepne.
Zkus ten větrák zapnout drátem natvrdo a uvidíš jestli se to uchladí, nebo zase přehřeje.
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Chladič je horkej..a když sepnu chladič ručně propojenim drátů..tak to uchladí. Takže prostě i to nový čidlo je špatný..na 99%.

BLACK LIST RACEMAN !

Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

spínač je špatný, nebo to na něm má špatný kontakt
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

no a jedině, když si řikal, že ti to fouká do expanzky vzduch, tak by mohlo být i těsnění...
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Tak problém je vyřešen...koupil jsem komplet skřiň termostatu včetně termostatu, čidla...takže se to jen vyměnilo, dalo se i nový těsnění.
Obrázek
Plus nový čidlo teploty na spínání.co je na chladiči. Když už jsme byli v tom..udělalo se manuální zapínání větráku do interiéru..použilo se jedno starý tlačítko :)
Každopádně to konečně funguje jak má...a můžu doporučit..když už termostat, tak si připlatit, já cca před měsíce kupoval novej..ale nějaká china výroba..a nevydržel.

BLACK LIST RACEMAN !

Odpovědět