Ventilátor topení v klimatizaci
-
DanoSK - FK
Odchadza mi motorcek ventilacie - 1.6 s klimou
Uz z vas niekto riesil pridrete lozisko motorceka ventilacie na felde s klimou? Mam taky problem, ze ked zapnem ventilaciu, tak mi po kratkej chvili vyda taky neprijemny skripavy zvuk a drasticky sa znizi jej vykon - akoby sa vrtulka zastavila, alebo takmer zastavila... Musim to ihned vypnut a zapnut odznova. Vtedy to opät ide nejaku chvilku a znova sa to "kusne"... Na jednotke to este ako-tak bezi, aj dvojka sa kusne len obcas. Trojka a stvorka je vsak beznadejna. Ide do zimy a bojim sa, ze mi to odide a budu sa mi rosit skla...
Skusal som to prestrieknut silikonovym sprejom, ale nepomaha to.. Ako to mam opravit?
Je zlozite rozobrat to? Pomohol by mi popis postupu... Pripadne kolko moze stat oprava, alebo komplet vymena toho motorceka? Dakujem!
Skusal som to prestrieknut silikonovym sprejom, ale nepomaha to.. Ako to mam opravit?
Je zlozite rozobrat to? Pomohol by mi popis postupu... Pripadne kolko moze stat oprava, alebo komplet vymena toho motorceka? Dakujem!
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odchadza mi motorcek ventilacie - 1.6 s klimou
Tak to se taky přimlouvám za postup. V mém případě se to projevovalo podobně, že se to protočilo. Poslední víc jak rok to spíš fouká podstatně míň na všechny stupně.
ex nebožka 1,6 lpg 

Máš originální klimu ?
Já jsem rozebíral originální komplet škříň klimatizace, ale byla venku na stole a ne v autě.
Jinak motor drží na silenblocích a pokud je nějaký povolený tak ti chytá vrtule o skříň.
Rozebírá se to od shora. Asi by to mělo by to jít i na autě.
Třeba ti pomohou fotky jak to vypadá rozebranné.
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =21&t=2088
Já jsem rozebíral originální komplet škříň klimatizace, ale byla venku na stole a ne v autě.
Jinak motor drží na silenblocích a pokud je nějaký povolený tak ti chytá vrtule o skříň.
Rozebírá se to od shora. Asi by to mělo by to jít i na autě.
Třeba ti pomohou fotky jak to vypadá rozebranné.
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =21&t=2088
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
-
Jarda55 - FK
Ahoj ja jsem to měl oddělané nic na tom není,opatrně se oddělaji sponky okolo vrchního vika,když je příčka mezi tlumiči tak musí také pryč,nejhorší jsou vzadu tři samořezne šroubky ty jdou špatně,potom se rozpojí kabel a promačne se guma dovnitř,sunda se víko a nahoře jsou tři šroubky ty se oddělají a celý motorek se vyděla nahoru.,
-
DanoSK - FK
ďakujem velmi pekne za odpovede. Tie fotky su super a aj ten postup podla jardu mi je hned jasny. Dik!
Inak, nestacilo by v mojom pripade iba na vrchu navrtat malu dierku, vopchat tam maznicku, premazat lozisko a potom dierku zaslepit? Nerobil to z vas niekto tymto sposobom?
Inak, nestacilo by v mojom pripade iba na vrchu navrtat malu dierku, vopchat tam maznicku, premazat lozisko a potom dierku zaslepit? Nerobil to z vas niekto tymto sposobom?
-
DanoSK - FK
Ventilátor topení v klimatizaci
Zdravim! Potrebujem poradit. Mam asi rozsypane lozisko na motorceku ventilatora topenia.. Prejavuje sa to tym, ze pri 3. alebo 4. rychlosti zacne ventilator "kvilit" a po chvilke sa asi aj kusne... Pouzivam teraz len jednotku, obcas dvojku rychlost... Uz to niekto z vas rozoberal, pripadne menil to lozisko? Myslim, ze to bude tym... Venilator na jednotke funguje normalne. Na dvojke to spravi len obcas, no na trojke a stvorke je to takmer istota, ze to zacne "kvilit"... Vykon ventilatora pri spominanych rychlostiach oproti povodnemu stavu neklesol, samozrejme neklesa len do chvile, kym sa to nekusne...
Dik za rady!
Dik za rady!
-
DanoSK - FK
Re: Opravoval uz niekto motorcek ventilatora topenia? KLIMA 1.6
tak aspon mi viete poradit, ci to ide cele oddeklovat aj v domacich podmienkach? Potrebujem sa dostat len k motorceku ventilatora...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Rozborka tělesa klimatizace je trochu popsaná v servisní příručce (dá se stáhnout na netu).
-
Martas - FK
Měl jsem ten samej problem ...nejprve si sundej vzpěru mezi tlumiči..pak musíš sundat stěrače a odmontovat i tu lištu co je pod předním oknem ,lépe se dostaneš k šroubům za oválem sání ventilace.Jsou tam tři šrouby torx,ty vyšroubuješ.Pak tě čekají sponky které jsou po celém obvodu toho horního plastu neboli krytu ventilace.Nezapomeň odpojit motor ventilace,jsou to dva dráty které jsou na kontektoru přímo na tom krytu.Dráty potom protáhneš zkrz gumovou průchodku.Pak už je to jednoduché..motor drží na čtyřech šroubech.Mě stačilo jenom namazat (olej je jenom na krátkou dobu,lepší je vazelína) ty pouzdra v kterých je uložen rotor motoru,a mám klid.Když jsi zručný tak je to otázka cca 30 minut.Horší to bylo dát zpátky.Nešlo mi nějak vystředit ten motor a pořád mi to drhlo o to horní víko..
-
DanoSK - FK
Dakujem za detailny popis! Rozmyslam, ci by nestacilo navrtat ten plast niekde v miestach pod rozperou medzi tlmicmi - v tej najvyssej casti... To by som bol priamo nad loziskom. Potom to premaznut bud olejom, alebo pripadne aj vazelinou - podla velkosti vyvrtanej dierky. No a potom dierku zaslepit, alebo zatmelit.. Islo by to aj takym sposobom? Tiez sa obavam toho vystredenia ventilatora, tak sa rozoberaniu vyhybam, ako sa len da...
-
Nonamed - FK
ventilátor topení s klimou - ložiska?
Zdarec pánové, už delší dobu mi zejména na nerovnostech "haraší" větrák topení. V autě mám origo klimu a ten ventilátor je podle všeho dost jinej. Tipuju to na ložiska, myslíte, že se to dá nějak zbastlit a dát tam jiný, eventuelně jinej motorek? Zkoušel někdo? Ten ventilátor totiž stojí docela ranec 
Rozdělaný jsem to zatím neměl, ale zítra se tam jdu mrknout. Je to fakt děs, mnohem víc to rampluje teď když je trochu zima. A bez ventilátoru se skoro jet nedá, zamlží se mi auto
je to tenhle potvorák

Rozdělaný jsem to zatím neměl, ale zítra se tam jdu mrknout. Je to fakt děs, mnohem víc to rampluje teď když je trochu zima. A bez ventilátoru se skoro jet nedá, zamlží se mi auto
je to tenhle potvorák

- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Re: ventilátor topení s klimou - ložiska?
je drahý http://www.cc-autodily.cz/motor-topeni- ... el=FELICIA , ale skús nájsť firmy čo opravujú motory možno pomôžu ak nie tak iný alebo nový
-
Nonamed - FK
to já vím moc dobře že je drahej
zkusím se zeptat, ale dost pochybuju o tom, že to bude chtít někdo dělat 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
tam kde robia opravy motorov to urobia ak tam nie je atyp ložisko
-
Nonamed - FK
sakra pes, tam se ale špatně leze
hned před pylovým filtrem jsou tři torx šrouby pěkně za rohem, uvidíme co s nima svedu...
-
Nonamed - FK
Tak kdyby to někdo řešil, motorek tam je Siemens 1BB52, u klasickýho topení je menší Siemens 1BB42. Mě se protočilo přední ložisko motorku ve svém uložení a pěkně si udělalo asi 5mm vůli. Naštěstí to uložení moc neodneslo, komutátor taky ne a ložiska motorku jsou záměnná s tím menším z klasickýho topení.
Motorky jsou "nerozebiratelné" ale dá se to odpáčit šroubovákem a poté zas nosem kladívka rozklepnout a zajistit. Suma sumárum, vytáhnout to z auta byl mnohem větší problém a je zase ticho po pěšině
(btw, až budete stahovat vrtuli, tak u klasickýho topení se dá jedna chytit do ruky a druhá kroucením a tahem sundat a pak se hřídelka dá chytit třeba do svěráku a stáhne se druhá vrtule. U toho klimavětráku bohužel na druhou stranu nic netrčí a tak jsem strčil do výřezech v rotoru kousek dřevěného pásku abych nepoškodil vinutí a ten se mi zapřel vevnitř o magnety a vrtuli jsem odkroutil taky...
howgh
Motorky jsou "nerozebiratelné" ale dá se to odpáčit šroubovákem a poté zas nosem kladívka rozklepnout a zajistit. Suma sumárum, vytáhnout to z auta byl mnohem větší problém a je zase ticho po pěšině
(btw, až budete stahovat vrtuli, tak u klasickýho topení se dá jedna chytit do ruky a druhá kroucením a tahem sundat a pak se hřídelka dá chytit třeba do svěráku a stáhne se druhá vrtule. U toho klimavětráku bohužel na druhou stranu nic netrčí a tak jsem strčil do výřezech v rotoru kousek dřevěného pásku abych nepoškodil vinutí a ten se mi zapřel vevnitř o magnety a vrtuli jsem odkroutil taky...
howgh
-
amigo - FK
motorek klima
Zdravím, dá se opravit motorek topení (klima),nebo někde sehnat "levnější".Díky za odpověď.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: motorek klima
Jde o to co je v nem spatne 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: motorek klima
Tenhle se mu tam bez použití hrubého násilí těžko podaří nacpat.
Felda s klimou má větrák úplně jiný. V tělese topení je umístěný vertikálně a má pouze jednu vrtuli.
http://eshop.autokelly.cz/#PATH=3761801 ... ST=0|LNG=0|
Felda s klimou má větrák úplně jiný. V tělese topení je umístěný vertikálně a má pouze jednu vrtuli.
http://eshop.autokelly.cz/#PATH=3761801 ... ST=0|LNG=0|
-
Nonamed - FK
šak ten obrázek visí nahoře pánové
a moje úchylné monology probírají problematiku domácí "repase" toho klimamotorku 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ono to bylo ještě včera večer samostatné vlákno. Až později ho někdo z moderátorů sloučil s již existujícím.