Motor 1.6 MPi někdy vynechá
-
roberthartm@atlas.cz
Motor 1.6 MPi někdy vynechá
Po startu po minutě, nebo i po půl hodině provozu mi motor náhle chcípne.
Dá se natočit ihned, nebo až po minutě či dvou.
Při předjíždění by to bylo na rakev!!!
Počítač je ok, konektory (všechny) jsem čistil, kabel od zapal. cívky je nový.
Že chcípne -odstaví se- tak náhle, tak to snad nebude palivové čerpadlo...
Mám zkusit vyměnit HAL, nebo víte někdo nějaký tip?
Díky Bert
Dá se natočit ihned, nebo až po minutě či dvou.
Při předjíždění by to bylo na rakev!!!
Počítač je ok, konektory (všechny) jsem čistil, kabel od zapal. cívky je nový.
Že chcípne -odstaví se- tak náhle, tak to snad nebude palivové čerpadlo...
Mám zkusit vyměnit HAL, nebo víte někdo nějaký tip?
Díky Bert
-
smazany clen - FK
Re: Motor 1.6 MPi někdy vynechá
To ti chcípne z volnoběhu nebo za jízdy se sešlápnutým plynem?A studený nebo teplý?
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
pokud chcipa za jizdy a nejde treba pak hned nastartovat vsadil bych v prve rade na snimac otacek
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
roberthartm@atlas.cz
Vynechá mi klidně v teplém stavu během jízdy na 1/4 plynu, prostě pojde. A to náhle, žádné škubání a nebo nejdřív pokles výkonu.
Takže to tady asi bude HALový snímač?
Dík za odpovědi, Rob.
P.s.: Sámo že spolehlivá a zaručeně fungující elektronika. Tranzistor prý má životnost 100000 hodin?
Dík za odpovědi, Rob.
P.s.: Sámo že spolehlivá a zaručeně fungující elektronika. Tranzistor prý má životnost 100000 hodin?
-
smazany clen - FK
Ten snímač je v rozdělovači.Může být v háji jako takový,ale možná se ti tam dostává olej se šmírem,je tam těsnící O-kroužek.Je potřeba to prohlídnout.Jestli budeš sundávat celý rozdělovač,tak si nejprve udělej centrofixemroberthartm@atlas.cz píše:Vynechá mi klidně v teplém stavu během jízdy na 1/4 plynu, prostě pojde. A to náhle, žádné škubání a nebo nejdřív pokles výkonu.
Dík za odpovědi, Rob.
rysku,v jaký je poloze.Abys pak neměl problém s předstihem.
-
Návštěvník
Po startu po minutě, nebo i po půl hodině provozu mi motor náhle chcípne. Dá se natočit ihned, nebo až po minutě či dvou. Při předjíždění by to bylo na rakev!!! Počítač je ok, konektory (všechny) jsem čistil, kabel od zapal. cívky je nový. Že chcípne -odstaví se- tak náhle, tak to snad nebude palivové čerpadlo... Mám zkusit vyměnit HAL, nebo víte někdo nějaký tip? Díky Bert----------------------------------------------------------------------------------------------------mojemu kamosovy to robylo take a navine bol zly startovaci modul,auto mu z nicoho nic zdochlo
-
Návštěvník
Můžu se zeptat jak to dopadlo??? Mám úplně stejný problém.
-
Jurka - FK
No? Taky by mě zajímalo v čem to je.... Mě to dělá, tak že z ničeho nic při jízdě po dálnici třeba vynechá ale za jedu dvě sekundy frčí dál (něco jako by chvíli nešel benál). Ale to jen někdy... Jinak se mi stává, že prostě jedu (kdykoliv studený teplý je to jedno) a prostě úplně z ničeho nic chcípne... Pak startuji a jakoby nebyl benzín třeba nastartuje jen jaoby na tři válce pod plynem ale prostě nefrčí to.... No počkám 10-25 minut jak kdy a potom chytí a jedu dál bez problémů jako by se nechumelilo....dá se říct, že to dělá když je málo benzínu no ale jednou sem to zkusil vyjet skoro (asi třicen km na hladový voko) a jak na potvoru nic.... Prostě to dělá jak kdy jak kde se tomu zachce nemůžu na to přijít. Jinak jak vyměnit ten snímač otáček? Je to těžký?
-
BZucko
Skontroluj co ti vypise VAG, moze to byt aj vadny vstrekovaci ventil, mne vypisuje sporadicky ye skrat na 1. valci. Takisto som uz menil zapalovaci modul, velky pozor dajte na moduly HUCO, mne pri studenom starte otrhlo PASTOROK na starteri, moze to robit aj toto, takisto sviecky. S inym modulom treba vymenit aj nove sviecky. Tieto 1.6 Feldy su strasne sroty, je to na picu motor.
-
Wensdy
Chtěl bych Vás tady poprosit o radu.
Když startuju tak na první cvrnknutí a motor jede. Na volnoběh jde motor krásně a pravidelně a nechcípá.
Když se ale chci rozjet tak mi motor vynechává. Cca 10 sekund to táhne a cca 10 sekund to netáhne.
Dá se jet jen na minimální otáčky. Jak přidám tak zase vynechává.
Poradíte někdo co by to mohlo být?
Klapku jsem čistil.
Když startuju tak na první cvrnknutí a motor jede. Na volnoběh jde motor krásně a pravidelně a nechcípá.
Když se ale chci rozjet tak mi motor vynechává. Cca 10 sekund to táhne a cca 10 sekund to netáhne.
Klapku jsem čistil.
-
Jurka - FK
Jako jak netáhne...jakože vůbec nejede nebo se omezí jen výkon?Wensdy píše:Chtěl bych Vás tady poprosit o radu.
Klapku jsem čistil.
-
Wensdy
Netáhne jako kdyby nebyl benzín. Pedál sešlápnutej, akcelerace nula.
-
Wensdy
A přístup k čerpadlu je jak tuším:
Kufr - sedačky - koberečky - víčko - druhý víčko nádrže .... a tam někde čerpadlo?
Je problém ho vyndat? Vypouštět benzín?
Kufr - sedačky - koberečky - víčko - druhý víčko nádrže .... a tam někde čerpadlo?
Je problém ho vyndat? Vypouštět benzín?
-
Jurka - FK
Je tam jak popisuješ jen odpojíš hadičky a konektor zvrchu a celé by to mělo jít ven a bacha z hadiček to trochu asi stříkne...jinak úplně přesně jak to tam je to nevim.... já se ktomu zkoušel dostat, ale je tam taková černá matice velká plastová na té nadrži a ta mi nešla zaboha povolit mrcha, tak ted nemůžu jezdit až do rezervy, protože pak se mi to přicpává a vynechává
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Matici jsem povolil poklepem.
Dvě dřívka, dvě kladívka a opatrně klepat a povolila.
Dvě dřívka, dvě kladívka a opatrně klepat a povolila.
-
harvi - FK
len tak mimochodom, palivovy filter si menil?Wensdy píše:Netáhne jako kdyby nebyl benzín. Pedál sešlápnutej, akcelerace nula.
-
Wensdy
Filtr má tak 15000 za sebou a tváří se že je gut.
Byl jsem s tím na diagnostice a napsalo mi to "chyba - potenciometr škrtící klapky".
Rozebrali jsme jí, okukovali jsme jí ze všech stran, bylo tam uvnitř u potenciometru čisto a nic jsme viditelnýho nezjistili.
Tak jsme to zpět smontovali, zapojili a ono to začlo zase jet jak má. Tak nevim.
Máte někdo zkušenosti s výměnou či opravou potenciometru v klapce?
Kupovat novou klapku je hromada peněz a kupovat nějakou použitou za polovic je zase trochu nejistota.
Byl jsem s tím na diagnostice a napsalo mi to "chyba - potenciometr škrtící klapky".
Rozebrali jsme jí, okukovali jsme jí ze všech stran, bylo tam uvnitř u potenciometru čisto a nic jsme viditelnýho nezjistili.
Tak jsme to zpět smontovali, zapojili a ono to začlo zase jet jak má. Tak nevim.
Kupovat novou klapku je hromada peněz a kupovat nějakou použitou za polovic je zase trochu nejistota.
-
Jurka - FK
šup šup vyměnit palivovej filtr to je jen na palivovem vedení to ti nikde chybu nenahlásí...Wensdy píše:Filtr má tak 15000 za sebou a tváří se že je gut.
-
Wensdy
Chyba je v tý klapce. Ještě než jsme jí rozebrali tak jsem zkusil odpojit kabely od klapky a najednou to přestalo vynechávat. Při opětovném připojení konektoru zase začlo vynechávání.
Takže otázka na opravu / výměnu potenciometru stále trvá.
Nějaké zkušenosti?
Takže otázka na opravu / výměnu potenciometru stále trvá.
Nějaké zkušenosti?
-
smazany clen - FK
A co takhle červená DIAVA na nábytek?
Nepomohla by?
-
Wensdy
Diava pomáhala u elektroniky když chrastil potenciometr. Tady u klapky nic takového nezjištěno.
Dneska mi to začalo znovu vynechávat a musel jsem odpojit kabel od klapky abych vůbec dojel z práce domů
.
Nemá prosím někdo zkušenost s opravou nebo výměnou potenciometru v klapce?
Díky předem za odpovědi
Wensdy
Dneska mi to začalo znovu vynechávat a musel jsem odpojit kabel od klapky abych vůbec dojel z práce domů
Nemá prosím někdo zkušenost s opravou nebo výměnou potenciometru v klapce?
Díky předem za odpovědi
Wensdy
-
Josh123456 - FK
no já být tebou, tak na potenciometr vůbec nesahám a sháněl bych jinej set celý klapky i s potenciometrem.
-
Wensdy
Máš s tím nějaké praktické osobní zkušenosti nebo jen tak strašíš?
Jde mi o názory a zkušenosti těch co to řešili, jak to řešili a za kolik to případně vyřešili.
Nová klapka je docela ranec
Jde mi o názory a zkušenosti těch co to řešili, jak to řešili a za kolik to případně vyřešili.
Nová klapka je docela ranec
-
smazany clen - FK
Taky bych v tom měl rád už jasno.Byly tady příspěvky včetně odkazů na Peugeoty,že se to vyčistí lihem a potom se to natáhne tou červenou diavou.Psalo se tam,že to funguje.Já to nemám nijak vyzkoušený,ale chystaám se na to v létě,protože mi to při přidávání plynu na dvou místech nepatrně jakoby zadrhne nebo cukne a to vždycky ve stejným místě a bez ohledu na rychlost přidání.Prostě ty dva propady jsou pořád ve stejným místě,jako když je najdu.
Takže se zeptám:Je tady na fóru někdo,kdo už ten potenciometr u klapky takhle ošetřoval?Nemusí to nutně být u feldy.Za všechny,který to zajímá jako mě,předem díky. 
-
PavelZ - FK
nevím jestli na novém fóru, ale na starém určitel byl link na nějakou firmu (tuším ve Zlíně) která ty klapky repasuje
-
Wensdy
Nenašel by se tu někdo s osobní zkušeností opravy / výměny potenciometru v klapce?
Nebo nějaký odkaz na moudra ?
Moc díky předem. Nevím co s tím
Wensdy
Wensdy
-
smazany clen - FK
Já taky pořád věřím tomu,že už to někdo určitě dělal.Jestli jde o know-how,tak a´t se třeba někdo vyjádří,za kolik by to třeba udělal,no.......Ale zase bychom si měli pomáhat,co?Wensdy píše:Nenašel by se tu někdo s osobní zkušeností opravy / výměny potenciometru v klapce?
Wensdy
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem klapku rozebral. Hřídel na kterém je samotná klapka je na obou stranách zajištěná mikrosvárem. Na straně co je kladka pro plynové lanko by to destrukčně rozebrat šlo. Pak by se musela udělat nová plechová podložka a opět to mikrosvarem zajistit.
Poté už nebude problém komplet klapku rozebrat. Potenciometr je ale naprostá specialita a tak náhrada čímkoli je nemyslitelná.
Někdo tu psal, že se mu podařilo vymontovat a vyčistit elektromotor, který klapku nastavuje. Mě se to ale zatím nedaří. Je přes něj ozubený segment a ozubené kolo. Obojí se dá vyndat jedině až po destrukci výše uvedeného sváru.
Teď se jdu podívat na youtube. Chci funkci převodů a potenciometru natočit a hodit na net video. Bude to celé mnohem zřetelnější, než fotky.
Poté už nebude problém komplet klapku rozebrat. Potenciometr je ale naprostá specialita a tak náhrada čímkoli je nemyslitelná.
Někdo tu psal, že se mu podařilo vymontovat a vyčistit elektromotor, který klapku nastavuje. Mě se to ale zatím nedaří. Je přes něj ozubený segment a ozubené kolo. Obojí se dá vyndat jedině až po destrukci výše uvedeného sváru.
Teď se jdu podívat na youtube. Chci funkci převodů a potenciometru natočit a hodit na net video. Bude to celé mnohem zřetelnější, než fotky.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Založil jsem vlastní téma.
-
hostel
Tak odborníci poraďte. Celou zimu klid a mám to tady zas. Při prudší akceleraci, zejména při předjíždění, přestane na cca 2-3 sekundy táhnout, jako kdyby nebyl benzin, nebo vypadlo zapalování. Uberu plyn a zase se chytne a jede v pohodě dál. Někdy to nedělá měsíc, někdy třeba tři dny po sobě. Jinak start a chod motoru v pohodě. Jenom při prudké akceleraci a otáčkách přes 4000. (Je to fakt na rakev). Dělá mi to asi tři roky. Klapka OK, filtry pravidelně měněny ve značkovém servisu Škoda.
Někde jsem viděl na netu, že snad blbne Hall. Dá se v domácích podmínkách vyměnit??
Někde jsem viděl na netu, že snad blbne Hall. Dá se v domácích podmínkách vyměnit??
-
Pes525
Měl sem problém jako ty,už sem strácel naději že to opravím.Přízmaky:vynechávání motoru za jízdy třeba na 1 nebo více sekund(bez rozvěcení kontrolek mazání dobíjení)někdy Úplné chcípnutí.Nelze nastartovat až po chvíli.3.měsíce pátrání proč.Na diagn.bez závad.Chyba hallův snímač.Vyměnit sem celý rozdělovač za repliku a mám klid asi za 1200kč se všim všudy(víčko,palec).Jinak novej rozdělovač cca 6500kč.Ptal sem se ve škodovce a musel bych vrátit starej.Sice je to náhrada ale funguje zatim výborně.