Pri nastartovani vylitnou otacky, kolisani na volnobeh
Pri nastartovani vylitnou otacky, kolisani na volnobeh
Zdravim!
Kdysi davno jsem videl tady podobny tema, ale nenasel jsem.
Dneska jsem menil skrin termostatu, a nesel mi ven jeden sroub, tak jsem musel sundat rozdelovac (ten sroub je hned pod nim a fakt sel spatne ven). Kdyz jsem vsechno vratil zpatky, tak pri nastartovani mi vylitnou otacky do 3000 (asi na 1-2 sekundy) a pak se vratej na normal (1000). ale nejak trochu kolisaji. Driv to nedelalo. Nasel jsem, ze rozdelovac se musi nejak nastavovat. neporadite jak? Mam taky takovy podezreni, ze jsem rozdelovac daval zpatky trochu jinak otoceny, muze to byt tim? bude stacit ho nejak pootocit?
Diky.
Kdysi davno jsem videl tady podobny tema, ale nenasel jsem.
Dneska jsem menil skrin termostatu, a nesel mi ven jeden sroub, tak jsem musel sundat rozdelovac (ten sroub je hned pod nim a fakt sel spatne ven). Kdyz jsem vsechno vratil zpatky, tak pri nastartovani mi vylitnou otacky do 3000 (asi na 1-2 sekundy) a pak se vratej na normal (1000). ale nejak trochu kolisaji. Driv to nedelalo. Nasel jsem, ze rozdelovac se musi nejak nastavovat. neporadite jak? Mam taky takovy podezreni, ze jsem rozdelovac daval zpatky trochu jinak otoceny, muze to byt tim? bude stacit ho nejak pootocit?
Diky.
Re: Pri nastartovani vylitnou otacky, kolisani na volnobeh
Kdybys nehýbal rozdělovačem,tak bych ti řekl udělej zákl. nastavení (typický projev).Ale co jsi provedl s tím rozdělovačem nevím.
kdyz se povoli dva srouby rozdelovace, tak se da pootocit (asi o 30 stupnu) tak jestli to muze zpusobit to, ze jsem ho dal zpatky jinak pootoceny...
a ted jsem zjistil, ze studeny motor tohle nedela...
-
robin1 - FK
Škoda, že si si pred rozobratím fixkou nepoznačil polohu rozdeľovača, mal by si o starosť menej.voofy píše:...neporadite jak?
Riadiaca jednotka sa VAGom uvedie do základného nastavenia. Do otvoru v prevodovke sa vloží indukčný snímač hornej úvrate a rozdeľovač sa nastaví tak, aby zapálenie zmesy prišlo 6° pred hornou úvraťou prvého valca. To je najpresnejšia metóda. Väčšina servisov ten snímač nemá a predzápal nastavuje stroboskopom.
a jak moc presny to ma byt? Vim s presnosti tak 3-4mm jak byl. Tak kdyz ho vratim do priblizne stejne polohy, pomuze to?
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Ja som to robil, tak ze som zohrial motor, vymazal vsetke chyby z pamati zavad, uviedol RJ do rezimu nastavovania predstihu a zacal otacat rozdelovacom do chvile, ked motor mal stale otacky, v jednom bode musis najst otacky, ktore nebudu kolisat a to by mal byt ten spravny predstih...
Mozno sa mylim, ale takto som nastavil svoje auto a par dalsich a jazdia bez detonacneho klepania a kolisania otacok
Toto som robil, nakolko nemam stroboskop a ten pristoj na merianie
Mozno sa mylim, ale takto som nastavil svoje auto a par dalsich a jazdia bez detonacneho klepania a kolisania otacok
Toto som robil, nakolko nemam stroboskop a ten pristoj na merianie
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
robin1 - FK
Pomôcť by to mohlo. Záleží na tom, ako veľmi je to teraz rozštelované.voofy píše:a jak moc presny to ma byt? Vim s presnosti tak 3-4mm jak byl. Tak kdyz ho vratim do priblizne stejne polohy, pomuze to?
V dielenskej príručke sa uvádza, že to treba nastaviť s presnosťou +-1°.
Nemal si náhodou aj baterku odpojenú?
baterku jsem odpojil predtim, nez jsem zacal vymenovat skrin termostatu, aby mi chladici nezalila elektriku. jaky to ma vliv? Je to jeste horsi nez predtim?
-
robin1 - FK
Z riadiacej jednotky sa vymazali údaje o klapke. VAGOm treba spraviť základné nastavenie.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ne.
Základní nastavení se dá snadno udělat bez vybavení podomácku. Zahřej motor na provozní teplotu. Vypni zapalování, vyndej jedničku pojistku (nebo odpoj baterku). Po chvíli zase pojistku zasuň (připoj baterku). Zapni zapalování a počkej až přestane bzučet škrtící klapka. Pak nastartuj. Až do nastartování nesmíš sešlápnout plynový pedál.
Takto jednoduše uděláš podomácku základní nastavení. Kupodivu je tento postup popsán i v servisní příručce.
Základní nastavení se dá snadno udělat bez vybavení podomácku. Zahřej motor na provozní teplotu. Vypni zapalování, vyndej jedničku pojistku (nebo odpoj baterku). Po chvíli zase pojistku zasuň (připoj baterku). Zapni zapalování a počkej až přestane bzučet škrtící klapka. Pak nastartuj. Až do nastartování nesmíš sešlápnout plynový pedál.
Takto jednoduše uděláš podomácku základní nastavení. Kupodivu je tento postup popsán i v servisní příručce.
diky moc, zitra to zkusim
Tak jsem zkusil to nastaveni skrtici klapky, ale asi s ni je neco spatne, protoze mi neprestava bzucet... ale vsiml jsem si, ze kdyz zapnu zapalovani a necham tak delsi dobu cca 5 vterin, tak to potom nedela.
Tak jsem otocil rozdelovac, priblizne na stejno, jak byl. A problem byl vyresen. Sice tedka mam docela nizky volnobeh 750 otacek (driv byl kolem 1000), ale motor drzi a nechcipa. S tou skrtici klapkou mi asi doporucite vycistit ze?
Tak jsem otocil rozdelovac, priblizne na stejno, jak byl. A problem byl vyresen. Sice tedka mam docela nizky volnobeh 750 otacek (driv byl kolem 1000), ale motor drzi a nechcipa. S tou skrtici klapkou mi asi doporucite vycistit ze?
-
Wenca - FK
mě taky klapka bzučí pořád, i kdyz bezi motor...je to špatně?
-
keenworth - FK
Není to špatně, u hodně aut to dělá.
-
robin1 - FK
750ot/min nie je nízky voľnobeh. Taký má byť (720 až 820ot - riadiaca jednotka AG, AF, AJ a 640 až 740 - riadiaca jednotka L a M).voofy píše:Tak jsem zkusil to nastaveni skrtici klapky, ale asi s ni je neco spatne, protoze mi neprestava bzucet... ale vsiml jsem si, ze kdyz zapnu zapalovani a necham tak delsi dobu cca 5 vterin, tak to potom nedela.
Koľko si potočil ten rozdeľovač? 3-4mm, ako si písal vyššie?
Aj mne pri každom zapnutí zapaľovania zabzučí klapka asi na 3 sekundy. Pravdepodobne si riadiaca jednotka testuje funkčnosť regulácie.
Ak je klapka špinavá, tak ju vyčisti.
pootocil jsem ho tak o 10mm, takze je zpatky na starym miste s presnosti nejakych tech 2-3mm (na rozdelovaci byly stopy od sroubu).robin1 píše:Koľko si potočil ten rozdeľovač?
mne to taky bzuci kdyz bezi motor, ale bzucela mi i kdyz jenom otocis klic na prvni (nebo druhou?!) polohu, kdyz se ti rozsviti kontrolky. coz taky ma delat, ale podle toho co jsem cetl jenom nejakou chvlku. Ale mne to delalo porad... a furt tam neco procvakavalo. Kdyz jsem se na klapku dival, tak nejak mi nedovirala ( nebyla vodorovne). Tak jsem povolil lanko od plynu a zkusil to zakladni nastaveni. Nevim, jestli se srovnala ta klapka, ale bzuci to tedka uz jenom par vterin =)Wenca píše:mě taky klapka bzučí pořád, i kdyz bezi motor...je to špatně?
-
Wenca - FK
základní nastaveni sem taky delal (přes vag), ale bzuci furt jak pri zapnutem zapalovani tak pri bezicim motoru, nicméně volnobeh je konstantne na 750, na plyn reaguje spravně, tak to neřeším....
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
U starších Felicií je bzučení klapky normální. Nevím se kterou verzí řídící jednotky to souvisí.
Při provádění základního nastavení má ale klapka jiný zvuk. Je slyšet jak jezdí od minima po maximum a zpět.
Při provádění základního nastavení má ale klapka jiný zvuk. Je slyšet jak jezdí od minima po maximum a zpět.