Zdravím,
nedávno (začátek února) jsem se rozhodl přetěsnit olejovou vany, aby po autě nezůstávaly loužičky. Při sundavání jsem narazil na stejný problém jako jiný uživatel tj. vana nešla sundat protože byla totálně napečená na clonu. Po spoustě hrubého násilí jsem vanu sundal, ale z clony zbyla ubohá hromádka trosek. Jelikož se horšilo počasí a hrozil další sníh, tak jsem vše kvalitně utěsnil vysokoteplotním silikonem (gasket sealant).
Takže klíčové otázka zní: je nutné tam tu clonu mít? Do dalšího kola rozdělávání, odmašťování a tentokrát i odstraňováni silikonu se mi moc nechce.
Díky.
Clona olejová vana
-
DjTommy - FK
Re: Clona olejová vana
Nějak mi nejde do hlavy, když jsi chtěl přetěsnit vanu, tak jsi nechtěl dát nové těsnění (resp. clonu)? Tomu nějak nerozumim.....
-
xpozitron - FK
Bylo mi doporučeno přetěsnit to "červeným tmelem". Předpokládal jsem že prostě odmastím původní těsnění a jenom ho podmáznu.
-
DjTommy - FK
A ten kdo ti to doporučoval, nemyslel že máš motor 1,3? Protože tam bych to pak chápal, tam se to totiž dělá tmelem, který se tam nandá místo těsnění... Ale u nafty se to mění v kuse i s clonou a tmelem se to vůbec netěsní...
-
nebulus - FK
Servisák na tieto motory mi tvrdí, že clona by tam byť mala, aby sa zbytočne nevíril a nerozstrekoval olej.
Přesně kvuli tomu tam je 
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
biker610i - FK
a keby tam nebola ta clona (plech) tak to vadi? nebude dobre tesnit? alebo co? lebo co som kukal po internete tak tesnenie vane sa da kupit aj bez tej plechovej clony
http://www.twincar.sk/oscom/index.php?P ... 99_499_503
http://www.twincar.sk/oscom/index.php?P ... 99_499_503