volna tycka riadenia

didan30 - FK

volna tycka riadenia

Příspěvek od didan30 - FK »

caute... mam problem... vsimol som si pri vymene brzd kotucov ze mam volnu tycku riadenia. tycka ma volu od riadenia,,nie od capu...co mam tam vymenit?? ako mam postupovat? dakujem
Chose

Re: volna tycka riadenia

Příspěvek od Chose »

Jmenuje se to axiální táhlo řízení.Sundáš kolo,odmontuješ čep řízení z těhlice,od převodky řízení stáhneš manžetu a pak vhodným nářadím demontuješ ax.táhlo řízení.Pak na nové táhlo nasadíš manžetu a čep řízení a v opačném pořadí to všechno poskládáš a pak už jen geometrii a je to všechno. :salut:
Určitě bych ale udělal obě strany ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
didan30 - FK

Příspěvek od didan30 - FK »

jo .dik za radu..
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Vo vnutri su puzdra, ktore viem ze sa menia pri normalnom riadeni, ale co pri servo riadeni? Da sa nejako repasovat? Nakolko budem rozoberat komplet auto, tak ci sa tam da nieco vymenit alebo nie. Nebucha mi nic, vsetko je ok, ale uz to ma najazdene 260tkm, tak preto...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

luky - všeobecne repas serva robia firmy ale ziataľ čo mám skúsenosť - mercedes ml , fábia a iné to bola oprava na týždeň , v prípade feldy radšej zohnať zánovné riadenie
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Nechcem zakladať novú tému - vie mi niekto opísať výmenu toho plastového puzdra riadenia? Sko.kod 114508060. Je to klasické riadenie bez serva. Vraj je len na pravej strane. Vdaka
halmosmi - FK

Příspěvek od halmosmi - FK »

Zdravím,pridal by som sa aj ja k tomu, že mám na pravej strane na tyčke riadenia, keď ju chytím a pomykám dáku radiálnu vôlu.Môže to byť tým púzdrom podľa etky 114 508 060 a ešte je tam také plastové ,ktoré má na jednej strane polgulu.Aj som ich už kúpil,ale rád by som vedel ,ako to vymeniť,či sú tam potreba dáke špeciálne klúče,poprípade o aký rozmer toho kľúča ide a akú má mať hrúbku,aby som si ich mohol poprípade dopredu vyrobiť.Chcel by som to mať všetko dopredu pripravené, aby ma potom nič neprekvapilo a nemusel som ešte niečo zháňať.Tak by som bol rád, keby niekto poradil ako na to určite by sa to zišlo viacerým.Tak zatiaľ dík za prípadné rady.Ešte som chcel dodať,že je to ročník 1999,1,3 MPi 50 Kw ak je ešte aj v tom dáky rozdiel.
halmosmi - FK

Příspěvek od halmosmi - FK »

Zdravím,tak som kúpil na vrakovisku celé riadenie,aby som videl v skutočnosti ako to vyzerá.Skúšal som to rozobrať,ale hneď pri demontáži tyče riadenia,som nenašiel na tej tyči s hrebeňovým ozubením,žiadné sploštenie na stranový kľúč,ako píšu v dielenskej príručke,aby som ju mohol pridržať,aby nebola namahaná na krut.Tak by som chcel vedieť ako demontovať týč riadenia od tej hrebeňovej tyči .Pri vyhodenej z auta by to problém nebol,dal by som to do sveráka medzi hliníkové čeľuste,ale neviem ako to demontovať na aute, bez toho ,aby som nemusel riadenie dávať von z auta.Chiťiť do hasáka by to asi nebolo dobré riešenie,aby som tú tyč poprípade nadoškriabal.Tak by som rád dostal dáku pomocnú odpoveď, ak to dakto robil už na aute,bez tej demontáže toho riadenia von z auta.
Odpovědět