Originál momo volant

vybavení a úpravy interiéru atd.
goodFela - FK

Originál momo volant

Příspěvek od goodFela - FK »

Pomůže někdo? Dneska jsem si přivezl domu ten MOMO, co dávali v autosalónech. Zezadu jsem ale neměl kroužek na klakson a vypínání blinkrů. Má někdo foto, jak to má vypadat? Dá se to někde sehnat? Zatim jsem to udělal stylem bruteforce. Tzn., že jsem vzal kroužek z původního volantu a uřezal všechno, co tam překáželo a pak to přilepil tavnou pistolí k novýmu. A to se mi moc nezamlouvá... :?
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Originál momo volant

Příspěvek od madmaik »

mno to podle me nesezenes. tech volantu je strasne malo.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
goodFela - FK

A ještě jsem zapoměl.. Čim nejlíp ošetřit kůži na tom volantu? Už je taková nic moc, když se škrábne třeba nehtem, tak je to na ní vidět. A nebo je to rovnou na přečalounění?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Kroužek na 99% neseženeš, opravdu budeš muset přizpůsobit původní.
Co se týče kůže, tak pokud je hrubá, ne hladká a jako by měkká, zpuchřelá, když do ní rejpneš zůstane svetlá drážka a za nehtem máš drobky, tak už to ošetřit ničím nepůjde a je to na přečalounění. Zdravá kůže musí být hladká, celistvá, pevná.
Z vlastní zkušenosti doporučuji přečalounit zde: http://www.apos-auto.cz/article.asp?nAr ... nguageID=1
Pokud chceš vidět, jak umí přečalounit origo MOMO volant, tak napiš Liborovi (favo) ten od nich svůj MOMO volant přečalouněnej má.
goodFela - FK

Tak to je potom na pytel.. Dneska jsem volant ještě napustil indulonou a docela se to zlepšilo. Už tam nezůstavaj šmouhy po škrábnutí nehtem, ale pořád jsou vidět ty starý šrámy. Na přečalounění teda bude muset, ale to udělam až časem. Teď musim zas našetřit nějaký chechtáky :lol: Kolik to stojí to přečalounění? 1000? 1500?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Od 1.500,-Kč výš, podle toho co si vymyslíš, hladká kůže, perforovaná kůže, barevná kůže, kombinace barev, či kombinace perforací, barevná nit ap. Je to na individuální domluvě. Já platil 1.650,-Kč za jednobarevnej volant v hladké kůži s barevnou nití.
goodFela - FK

Výborně. Díky. Teď jsem ještě vypátral nějakou firmu volantech. Jejich práce se mi líbí a ceny jsou taky krásný. Ještě jsem koukal v jinym příspěvku, že jsi vystřídal hromadu volantů a hromadu kůží. Mam takový dilema. Volant bych chtěl ve 2 barvách. Perforovaná červená (u ramen po stranách) a černou (věnec a střed). Jenom nevim, jakou černou. V tom volantechu maj různý. Hrubý, hladký, ... Můžeš mi poradit, která se ti pasovala nejvíc? Moc se mi líbí to číslo 2, ale jaká je na omak?

Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Neznám č.2 já si vždy nechával dávat jen hladkou kůži.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Nema někdé foto volantu zazedu? Rád bych se kouknul jak to má vypúadat a dovyrobil Děkuju.
Obrázek Obrázek
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Kluci tohle by klidne mohlo byt i v "Hloupych dotazech" :oops:
ale chci se ujistit - mam starou volantovku - musim postupovat ve vsech bodech uplne stejne jako pri vymene dvojramenaku s ovalnym tlacitkem za ctyrramenyy? Tzn. sehnat si toto:
Tyč řízení s držákem lucasů
Plasty kolem volantu
Sběrný kroužek volantu
Lucasy (sdružené přepínače)
Volant
Diky za radu.
P.S. kdyby to nebylo jasne,tak chci ten origo MOMO misto dvouramenaku s ovalnym klaksonem,resp me ta moznost zajima ;)
goodFela - FK

Myslim, že se dělaly náby jak na starou volantovku tak na novou. Já třeba mam na starou...
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

No zrovna tobe jsem chtel psat,protoze jsem nasel,ze ho mas :) bohuzel madmaik na starou nema,proto se musim ptat takhle :(
goodFela - FK

Muj volant je navíc nějakej zvláštní. Resp. ta nába. Mam tam jenom takovou přírubu a na ní přímo přibodovanej tisícihran. Kroužek na klakson a na vypínání blinkrů jsem si musel bastlit.
Odpovědět