Bydlíš, bydlím, bydlíme

pokec o všem možném i nemožném
steelboy - FK

Re: Bydlíš, bydlím, bydlíme

Příspěvek od steelboy - FK »

také přispěju svou trochou do mlýna. Doma jsme se rozhodli koupit rodinný domek. je po rozsáhlé rekonstrukci před 4 lety (střecha, kotel, koupelna,...) domek je 4+1 s velkou koupelnou, velkou garáží, několika místnostmi vedle garáže, všude topení, udržovaná zahrada, sklepní místnosti výborně udržované. Nachází se na krásném klidném místě v obci Pečice.
Už máme zaplacenou zálohu, takže už jen čekáme až se vyřídí hypotéka a další administrativní věci a budeme se stěhovat. čekám to tak kolem půlky dubna.
Konečně budeme mít svoje bydlení o kterém jsme snili a já budu mít svou velkou garáž kde budu moct kutit věci na autě, juchuuuuu. :)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

tak to gratulace, barák je barák a ještě když je vytápěná garáž dá se lecos kutit celej rok. Mám to taky tak
steelboy - FK

děkuji. když jsme hledali barák, tak jsem taky koukal jak vypadá garáž, to byla jedna z priorit :-)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No a já mám byt za 1,6 mega a víc se mi fakt půjčovat nechtělo,barák by byl tak kolem 2,5-3 mega :(
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

1,6 mega je raketa za byt. Taky to teď řešim, než koupit byt..tak asi budu/ budem stavět. Zatim je rozpočet cca 2,5 mega a jsem ve fázi plánování. Nejspíš to bude dvoudomek s garážema a hlavně "ušetřim" i za pronájem kanceláře. Všechno si to přestěhuju do baráku.

Samozřejmě je to závazek a víc než dost peněz.
Grafické studio | www.georgerob-design.cz

BLACK LIST RACEMAN !

19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já už bych si větší úvěr dovolit nemohl,platit 10 měsíčně mi bohatě stačí :D

Jinak za byt v Jihlavě to byla ještě celkem rozumná cena,pokud nechceš jít někam k hnědočechům :scratch:
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Je to jasný no, tady je to taková větší vesnice. A Chomutov neni o nic lepší :D Pokuď nechceš k hnědočechům tak se pěkně prohneš.
Grafické studio | www.georgerob-design.cz

BLACK LIST RACEMAN !

19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

jj ten samej byt v jiný čtvrti tady v Jihlavě,kde je celkem velkej výskyt hnědočechů,tak je ten smaje byt o půl milionu levnější a hlavně do budoucna špatně prodejnej,já bydlím v žádaný lokalitě,takže prodej je celkem v pohodě pokud na něj někdy dojde.Ale barák je barák,přešel bych hned,ale ty ceny jsou šílený :(
steelboy - FK

Dřív jsme také uvažovali o bytě. ale faktory jako to, že nebudeme mít žádné sousedy za zdí a nebude nás nikdo otravovat, když se bude hádat, atd a bude u baráku zahrada tak nakonec jsme zvolili tu možnost koupit barák. Můžeme kdykoli vyjít ven si posedět na zahradu, já budu moct něco dělat na zahradě (kytky, skleník) tak nebylo co řešit. A hlavně je tam místa habaděj, ne jako v bytě, kde pořád řešíme kam co dáme. Ale rozumím tomu, že každého finanční možnosti jsou jiné a může si dovolit jen to na co stačí.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

stellboy: Můžu vědět kolik tě bude domeček stát? Jen mě zajímá,jak se pohybují nemovitosti v jiných krajích
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A můžeš si vybrat okolí hradce
http://reality.hradeckralove.cz/domy-a-vily/
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
steelboy - FK

kejzi1 píše:stellboy: Můžu vědět kolik tě bude domeček stát? Jen mě zajímá,jak se pohybují nemovitosti v jiných krajích
2 750 000,-- i s provizí pro realitku.
je to koncipovaný jako 4+1 (velká ložnice, 2 "menší" pokoje jako dětské pokojíky, velký obývák s odděleným jídelním koutem, kuchyň, spodek jak jsem již psal, horní patro připravené pro vestavbu, tam se v budoucnosti určitě vejde 3+1 s koupelnou.
gerrik - FK

Re: stukovani

Příspěvek od gerrik - FK »

103457 píše:Na staré zdi já dávám dvě vrstvy štuku, první natáhnu plastovým hladítkem a nechám dobře proschnout, poté druhou vrstvu a pak stočit filcákem. Filcák namočíš a kroužíš s ním po stěně dokud není suchý. Stěna musí být poté rovná bez map a bez výstupků. Výhoda u dvou vrstev je, že se nemusíš bát vody, klidně můžeš štuk pořádně rozbahnit.
hoši, ještě dotaz, filc a molitan jsou dvě různý věci, co? já to dělám jen molitanem a jaksi neni to uplně ono. nanašim štuk na starou omítku
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

nemel bys nejdriv tu starou omitku oskrabat? aby to nespadlo. jinak me kazdej rikal hladit filcem.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Ano uhádl jsi .Filcem to roztaháš a molitanem pak uhladíš .Chceš pomoct ?
Po zaschnutí je dobrý omítku obrousit a natřít vápnem tím se omítka ještě víc zatáhne (uhladí) a pak teprv malovat třeba primalexem nebo něčím takovým .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

já to teda vždycky roztahal hladítkem a pak přetočil filcem ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Madmaik: jak myslíš sundat starou omítku? Nemyslel si malbu? ta je dole, ale omítka?
Emilio: máš SZ ;)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Máte někdo tip na nějaký dobrý eshop s poplastovaným pletivem a příslušenstvím ke stavbě plotu?Na netu je toho mraky,ceny většinou tak nějak stejný (každopádně levnější než u nás v okolí) tak nevím dle čeho vybírat.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

koukni na foru na Livingu, tam to nedávno někdo řešil
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Díky za tip,už tam šmejdím.Jinak takhle zasekaný web reklamama jsem už dlouho neviděl.
Alf

Příspěvek od Alf »

Potřebuji opravit podlahu ve starém chlévě - je cihlová . Místnost bude sloužit jako sklad dřeva, uhlí, dřevěných briket. Potřebuji ji pouze srovnat, jelikož je místnost rozdělena na 4 kóje a spád podlahy je velký .

Jaký se kupuje štěrk pro betonování ?

Vrstva betonu bude max 10 cm a konečnou vrstvu udělám jemným betonovým potěrem. Ten buď koupím,pytlovaný, nebo koupím ještě další-jemnější štěrk.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

My ve fimě na betonování sloupků na plot používáme 0-22mm, jinak začali jsme brát i betonový reciklát 0-16mm to myslím je, je to rozdrcený beton, stojí asi 4x méně než štěrk a spotřeba cementu je taky asi 2x menší, takže nízkonákladové ploty děláme z toho - 800kg stojí asi kilo.
Alf

Příspěvek od Alf »

0-22 říční písek se štěrkem ?

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Sorry nevím co to, je to prostě 0-22...vypadá to celé štěrkovitě, nevím jestli je tam nějaký písek.
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Ahoj, na balkoně mi popraskala izolace a začal protejkat. Takže jsem vymlátil dlažbu a teď mi poraďte, jakou izolaci tam mám použít. Představuju si to tak, že bych tam dal nějakej izolační nátěr a pak opět dlažbu. Uvítam jakoukoli radu, nebo názor.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw ;-)
Alf

Příspěvek od Alf »

Mkrni na sortiment Cemix-u , nebo jim pošli e-mail , celkem poradí co s tím

Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ipu neboli térovej papír
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Sádra: To je dobrý tak na chatu, nebo střechu garáže.

Dal bych tam nějakou izolační stěrku, nejlépe bazénovou a natřel bych ji i 5cm na zdi..
EmilTriner - FK

Příspěvek od EmilTriner - FK »

nepodřezával někdo barák kvůliva izolaci?

potrebuju nekoho ve Středočeskym kraji
Alf

Příspěvek od Alf »

Potřebuji poradit s čištěním studny.
Je to kopaná studna průměr 90cm, hloubka asi 7m . Vím, že je potřeba utěsnit spáry, vybrat bláto a kal, omýt skruže tlakovu vodou, dezinfekce savem, nebo podobým prostředkem k tomu určeným .
Nevím jak upravit dno - jaký štěrk, písek na dno pro filtrování vody.
Hledal jsem to na diskuzních forech a nikde nikdo pořádně neporadí.
Nemáte někdo zkušenost ?

Aleš

Příspěvek od Aleš »

bod 13,
jestli jsi tuhle stránku nečetl
http://www.szu.cz/tema/zivotni-prostred ... ene-studny
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Alf

Příspěvek od Alf »

To jsem četl..
Už ale není specifikován typ štěrku, prý je lepší říční, jelikož není porézní, ale hladký, toť otázka..

Aleš

Příspěvek od Aleš »

na čističce pitné vody ve fabrice co jsem dělal se používál křemičitý písek. Dostaneš ho běžně koupit. Používá se do filtrů k bazénům. Nekupuj však v obchodě s bazený, pohledej někde jinde (stavebniny,štěrkovny.....)

jinak tu máš ještě něco, ale písek křemičitý je profi řešení

.................Pokud studna nemá štěrkové dno, vytvoříme zde tzv. štěrkový filtr, kdy vyčištěné a vybrané dno studny vysypeme pěticentimetrovou vrstvou vypraného jemného štěrku. Nejlepší je ostrý písek, zedníky zvaný potěrák, vhodná je hrubá vápencová či mramorová drť.
Alf

Příspěvek od Alf »

O křemičitém písku vím, plánuji ho do podomácku dělané pískové filtraci k bazénu a koupím ho ve stavebninách ( zásyp zámkové dlažby ).
Do studny jsem předpokládal nějaký říční štěrk, ale v tomto sortimentu se moc neorijentuju.

Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Chci se zeptat -máte někdo zkušenost se střešními plastovýmí okny Fakro ??? Začal jsem předělávat domeček a chci pro každého syna vlastní pokojík,jedno okno budou mít ve stěně -štítu a druhé střešní plastové,zbyde místo i na šatnu a jednu trucovnu-takový velín,rozvod satelitu a netu... ;) Šatna bude bez okna -pouze odvětrání a na chodbě - schodišti chci použít světlovod-vše od firmy Fakro. Ostatní okna a vchodové dveře už mám objednaní u jedné firmy-už jsem s nima spolupracoval a velká spokojenost...ted čekám až je vyrobí....tak koncem srpna budou namontovaní... ;)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

My používáme při rekonstrukci střešní okna velux .. a pohoda

https://apophis.jezekus.net/gallery/ind ... tegory/223
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Odpovědět