lupání při zatočení

Přední i zadní
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

lupání při zatočení

Příspěvek od Honza_t »

Zdravím. Stává se mi, že při zatočení řekněme cca o 3/4 rejdu něco křupne na levé straně. Jde čistě o to vytočení kol, rychlost na to nemá vliv, když zvednu auto na heveru a zatáčím, tak to křupe taky. Ale ne vždycky. Už fakt netuším co by to mohlo bejt. Homokineťák vyměněnej, i když z jiného důvodu, a dělalo to i se starým i s novým. Horní uložení tlumičů taky nový. Vůle v čepech nejsou znát, ani na STK na ně nepoukazovali a při přejezdu nerovností nic nemlátí. Ale jak musím hodně zatočit, nebo se otáčím, tak to celkem silně křupne. Navíc se mi zdá, že to dělá jen při zatočení vlevo. Za veškeré nápady budu vděčen ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: lupání při zatočení

Příspěvek od 103457 »

Pokud je to opravdu křupání a nikoliv šoupání, tak jedině: Homokineťák, nic jinýho to nemůže být. To, že je vyměněnej neznamená, že je dobrej.
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

a kdyby to bylo šoupání tak je to co? mám totiž podobný problém ale mě to jako dře nebo odírá šoupe
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Šoupání jde většinou od brzd, hlavně teď po zimě, jsou desky zarezlý a špatně chodí v zámcích. Může to být i ohlý plech nebo bordel mezi kotoučem a zadním krycím plechem. Pokud je to pouze při vytočení kol, tak může dřít někde guma o podběh, záleží, kdo má jaké gumy a disky-ET. Rovněž by po výměně disků mohl chytat disk nebo závaží o klouby řízení. Občas se to stává i při výměně kloubů, ne všechny klouby mají stejně objemné tělo, některé jsou větší jiné menší.
Dále pokud se jedná o hučení zejména při zatočení, tak to jsou ložiska.
Když je to bouchání, tak to může být od uložení tlumiče, kulák či uložení ramene. Ťukání většinou způsobuje KO tlumič, ale pokud už to ťuká, tak je to převážně i vidět na tlumiči, že je poblitý od oleje.
Je mraky zvuků, co vyddává felda, těžko popsat všechny :lol:
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

meto jakoby o něco dře a šoupe se na pravým kole při zatočení do leva třeba na kruháči koukal jsem ale kolo samotný o podběh nebo o něco podobnýho že by dřelo vidět není
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Tak já to dneska zvednul, pořádně za všechno silou vzal a závada odhalena! Mám v háji ložisko. Vzal jsem za kolo a má vůli jako :pig: Zajímavý je, že nevydává za jízdy žádné zvuky, jenom při tom rejdu jak se vymezí vůle. Teda vlastně ještě pozoruju takovou tichou tupou ránu při prudký akceleraci nebo brzdění motorem, to vypadá že by mohlo být taky tím.
Odpovědět