air turbo

tuning/tuzing úpravy
fishracing - FK

air turbo

Příspěvek od fishracing - FK »

http://autobazar.hyperinzerce.cz/auto-t ... -vysocina/ nějak se mi to nezdá vůbec,ale tak třeba k tomu máte někdo co říct :)
RedmeX - FK

Re: air turbo

Příspěvek od RedmeX - FK »

Daj si do sania dosatočne velkou bramboru a ručím ti za 100% zníženie emisií a spotreby paliva. Akurát budeš musieť tlačiť :lol:

Nie je možné, aby lepšie fungoval motor tým, že mu dodáš menej kyslíka ;) To práve tento reštriktor v sani robí...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 05. led 2011 15:01:48, celkem upraveno 2 x.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Jestli o to máš zájem udělám ti to samý za poloviční cenu :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

"Navrhl letecký inženýr pro použití v F1 Racing" :lol: :lol:

Už jsem nad tim taky přemejšlel, ale pochybuju, že takovejhle větráček by ti něco natlakoval...
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

Muhehe, to je krutý :)

Už jsem to párkrát viděl, myslím, že tomu říkají turbonátor (zkuste google) ale vždycky se těm popiskům znova směju :)

Já bych si to do auta určitě dal, pak ještě takový ty magnety co spořej benzín, pak výkonový pilule do nádrže, pořádnej čip, třeba ten univerzální z aukra co se připojuje na MAP senzor no a píšťalku do vejfuku. A pak bych vám všem ujel! všem!

:lol:

edit: jo a ještě nálepku "nou fýr" :)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Nonamed: A ještě by ti přibýval benzín v nádrži :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

Seru na nějake vrtulky :D seženu si nejakej elektrickej kompresorek na 12V :D napojím ho před klapu ,dám si tam BOWéčko a nálepku KOMPRESOR DOZADU :lol: :D
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Nestálo by za to udělat samostatný vlákno pro tyhle interfoolery, turbonátory, turbo píšťalky, magnety na vzduch a benzín, zázračný tablety do paliva a jiný fičury? Takový srandovní věci by měly být pohromadě :)
artin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od artin »

většina inzerátu od tohoto pána je k smíchu :lol: :lol:
http://uzivatel.hyperinzerce.cz/uzivate ... ef-karnik/
Šmoulujem na to! :-)
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

No to teda :)
MŮŽETE UŠETŘIT 2LITRY A VÝCE NA 100Km.
hlavně ten popis tady http://autobazar.hyperinzerce.cz/auto-t ... -vysocina/ to je nějakej krutopřísnej překladač :)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Ty woe a ještě je z Vysočiny :D Dopufám že ho neznám :D
fishracing - FK

Příspěvek od fishracing - FK »

Já to nechci :D jen mě to pobavilo na mě je to moc silný kafe to by mi roztrhalo motor taková břitva nejsem :D Já jen kdyby ste měl někdo zájem o rapidní zvýšení výkonu a snažší předjíždění tak sem to sem dal,když to navrhnul ten konstruktér F1 :D
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Keizi abys to nebyl ty :lol:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Raimmi: A je to venku :lol: Ty tablety do nádrže dělám z tablet do myčky :lol: :lol: :lol:
JaraK - FK

Příspěvek od JaraK - FK »

Špekuluju nad tohle věcí. Zkoušel to někdo namontovat?? jeden borec to má a pochvaluje si to. Já si myslím že by to mělo smysl kdyby vrtulka byla poháněná elektricky cca od 1500 otáček jinak je to blbost.
goodFela - FK

tak se toho borce zeptej, jestli ví, co je to placebo efekt ;)
JaraK - FK

Našel sem to na LADA foru, :hlava:
JAWAEVO - FK

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

skúste si spočítať kolko vzduchu motor nasaje len pri volnobehu a poto mvypočítať aký výkon ventilátora bi bol potrebný abi to uživilo len pri volnobehu
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

JAWAEVO: Tak schválně, kolik? :D
JaraK - FK

No to by mě taky zajímalo. My to teda spočítej a ještě my spočítej kolik je schopnej prohnat ventilátor z PC.
keenworth - FK

JaraK: Hele ona to bude pravda, ten motor by ten ventilátorek uživil možná na volnoběh (kdoví jestli), mě spíš jen zajímalo, jak by to chtěl spočítat, když neví kolik vzduchu to nasaje....
Jinak, určitě si myslím, že už by s "elektro-turbem" určitě někdo přišel, kdyby to fungovalo, ale vem si, že normální turbo točí cca 100 000 tis otáček a valí do těch válců takovej tlak, že obyč ventilátorek to fakt nezvládne. To už spíš zkus náporové sání, bude to mít větší úspěch :thumright:
RedmeX - FK

Ono to spočítať orientačne vôbec nie je veda. Na voľnobeh po naštartovaní točí 1,3 cca 1000 otáčok/minúta a objem motora je 1,3 litra. Takže 1300 litrov/ minúta resp. 21,67l za sekundu. V 5000 ot. by to bolo už 108l za sekundu...
Samozrejme ide o výpočet "baj voko" lebo motor reálne potrebuje väčšie množstvo vzduchu. Časť toho čo nasaje prejde do výfukového potrubia pri prekrytí ventilov. Pri pohybe má stĺpec vzduchu nejakú zotrvačnosť a tak tlak vo valci bude vyšší ako atmosférický, ešte na neho pôsobia rázové vlny v sáni. atď. Na druhej strane nejaké množstvo zmesy je vytlačené naspäť do sania...

Kto nájde koľko l/s dokážu pretlačit bežné ventilátory? :mrgreen: :twisted:
cackler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cackler »

keenworth - FK

A k čemu to je, když ten ventilátor neumí vytvořit skoro žádný přetlak? Není na to ani stavěný, v nižších otáčkách by tam možná něco málo dopoval, ale při vyšších by nestíhal. Tohle je prostě nesmysl ;) na přeplňování tu máme turba. Za tu cenu už je lepší investovat do čipu nebo lepšího vzduchovýho filtru který odvede určitě lepší práci než tyhle vrtulky
goodFela - FK

183,5 CFM... 183,5*1,696=311,216 m3/hod. To jest 311 216 l/hod. A to jest 5186,93 l/min a to jest 86,45 l/s... Nějaký mazce, ale mělo by to bejt tak (pokud se nepletu a 1m3 má 1000l.

Ale jak píše keenworth, potřebuješ udělat přetlak.. Ten dokáže udělat jenom kompressor a nebo turbo.
keenworth - FK

Ták, teď čekám kdy se rozjede debata na téma: Dáme si do auta kompresor ( s aspon 50l nádobou) a budeme to používat jako nitro, vždycky na chvíli vytvoříme přetlak... :D
Jako upřímně, kdysi mě napadla myšlenka dát do sání nějakou elektrickou vrtuli, ale když se nad tím člověk zamyslí, nemá to fakt cenu.
Nehledě na to, že když tam nadopuješ nějakým způsobem víc vzduchu, musí tam jít taky víc paliva... a to seriové vstřiky neumožní, takže máš další omezení tam... a tak to jde jedno s druhým.
goodFela - FK

-> keen: samozřejmě jsem myslel motorovej kompresor ;)

Obrázek
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Pánové doufám že ve vašich výpočtech berete v úvahu i stlačitelnost vzduchu ;)
cackler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cackler »

nahodou takovej průmyslovej ventilátor dokáži i toho 0,01 Baru vytlačit :lol:

Obrázek
RedmeX - FK

Našiel som kalkulačku na výpočet "air flow rate" a je to menej ako môj magický výpočet. :D Behom jednej otáčky kľuky nesajú všetky valce. Sranda, že si to nikto nevšimol. Ale k veci.
http://www.ajdesigner.com/phpengine/eng ... w_rate.php
Podľa tohto to u feldy bude cca 100 CFM v 5000 ot./min., takže ten vetrák by zrejme nepôsobil ako reštriktor v saní. O schopnosti vytvoriť nejaký pretlak však dosť pochybujem, ak by to vôbec prežilo prudké zmeny tlakov v saní...

Stačilo teórie. Kto to skúsi a zaplatí motorovú brzdu? :lol:
keenworth - FK

ještě můžeme začít teoretizovat tak, že by ten větrák nebyl přímo v sání, ale třeba v airboxu a nasával by vzduch z venčí...tím by odpadly ty rázy v sání...a nebo ještě líp, použít ty větráky dva a nějak to zkompatibilnit :)
JAWAEVO - FK

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

ten výpočet kolko motor nasaje vzduchu je len velmi zhruba ale aj tak je vidno že je to značne viac ako dokáže dodať neaký priemyselný ventilátor a nehovoriac o tom že tam tlak prakticky skoro žiadny neaký vetilátor d osania je viec na škodu lebo nedokáže zabezpečiť ani ten vzduch čo potrebuje motor v serii a skôr ho brzdí
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

a co si tak dat vetrak z pc do sani, pokavad je tam dobry tlak, tk by ho to melo trochu vic roztocit a pouzijeme ho jako generator napeti :D sice to nezvysuje vykon vozidla, ale mame dalsi generator (dynamo xD), a co kdyby by e dalo vice vetraku a do serie xD ci ze by se nejlepe navzajem napajely :D a kondik k tomu :D
goodFela - FK

To už rovnou můžeš vzít šprcku a přetáhnout jí přes filtrbox. Bude to mít stejnej efekt a ten, že se ti do motoru nedostane ani gram vzduchu. A to se vyplatí ;)
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

keenworth - FK

Bylo by zajímavý dát tuhle "turbínku" za opravdové turbo :-D To by ji asi pěkně prohnalo ložisko :-D
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

:ot: skoda ze nemuzu dat jak na fb "To se mi líbí" :D
Odpovědět