Bouchání od převodovky
-
Francois
Bouchání od převodovky
Mám takový problém, už minulou zimu jsem si všiml, že při rozjezdu, nebo rychlém puštění spojky mi vždycky něco křápne jakoby od převodovky (asi od míst diferenciálu). Přes léto jsem to skoro nepozoroval, tak jsem to neřešil. Ale tuto zimu, jak byly ty velké mrazy, tak to bylo dost slyšet, obzvlášť když je motor studený, tak to při rozjezdu tak zakřupe. Stačí jenom pomalu rozjíždět a je to slyšet, tak si nemyslím že by to mohly být silentbloky motoru. Když se motor zahřeje tak se to postupně vytrácí. Měnil jsem vnější pravý homokineťák - beze změny. mám podezření na vnitřní homokineťák nebo diferenciál? Mám feldu 1.6. zajímavé je, že kámošovi, co má taky 1.6 to začalo dělat to samé. Nevíte co může způsobovat to křupání?
-
jen-da - FK
Re: Bouchání od převodovky
Silentblok motoru asi ne, ale podívej se na silentblok, co je na spodku převodovky, v té kovové konzole
Jinak zkus zařadit dvojku, a řadící páku tlačit směrem dozadu a k tomu ještě párkrát přidat plyn a ubrat. Jestli to pak nebude dělat, je to ten silentblok
Jinak zkus zařadit dvojku, a řadící páku tlačit směrem dozadu a k tomu ještě párkrát přidat plyn a ubrat. Jestli to pak nebude dělat, je to ten silentblok
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ano, bude to pravděpodobně silent uprostřed za převodovkou, nebo to bude zavěšení řadícího mechanizmu. To pak ale zvuk vychází spíš z řadící páky.
-
Francois
Tak jsem zkoušel tlačit řadící páku dozadu při 2 a opravdu to bouchani mizí. Až mi vyjde čas tak vyměním to uložení převodovky. Ještě jsem si všiml, že hlavně při startování mi něco vydává takový kvedlavý zvuk od řadičky. To asi bude vychozené řazení. Už má i dost vůli..
-
Francois
Taak jsem si pročetl diskuzi a vyměnil jsem silentblok zadniho ulozeni radiciho mechanismu a je klid. Je to tenhle dil http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... ea342a0116.
-
Dewilo - FK
ten silentblok konzoly radenia je obtiazne vymenit ? dakujem
Ne,není.Vyšroubuješ dva šrouby,které to drží a vyndáš.Z toho starého pak vysuneš dvě distanční trubičky a nasuneš je do toho nového.Navlíkneš šrouby a zašroubuješ zpět.Počítej jen s tím,že si musíš konzolu přidržet,jinak ti bude padat dolů.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nemáš zámek zpátečky. Já ho mám a jsou tam tzv. trhací šrouby. Při montáži jim se jim utrhne hlava a pak není za co to vyšroubovat.
-
JAWAEVO - FK
Nazdar už dávnejšie som si všimol na mojej felde že ked je studený motor najmä teraz v zime ked sa pohýnam tak niečo klepne ked uberiem plyn a pridám tak zase klepne aj po preradený na vyššie stupne a znovu pridaní plynu zase klepne ked sa motor trošku zohreje neni to počuť zatial som to neriešil neako ale dnes u nás na dielni bola felda ktorá robí to isté vymenili sme všetky klby na poloosiach aj spodný silentblok a stále to robý chystám sa na mojej meniť spojku tak bi som sa pozrej aj na toto typujem diferák ale čo tam ?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
a olej máš aký ? ak sa to prejavuje len studené
-
JAWAEVO - FK
PP80 výmena oleja nepomohla nič ked mám zdvihnuté jedno koleso vo vzduchu a má mtam rýchlosť a pokývem sním nidečo dnu klepká
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
čo je to PP80 ? do tej prevodovky patrí GL4 75W nič vyššie , a má mať VW normu , ak to robí len studené tak by sa zameral na olej , v diferáku nič také podľa mňa nie je
-
JAWAEVO - FK
no ved je to taký no niečo tam biť musí ked to búcha a neni to dva krát priemne počúvať
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
a čo tak naozaj skúsiť olej čo tam patrí a nie niečo do V3S? zmeny sú citelné , po naliatí BP energear 75W/90 ide prevodovka krásne studená aj teplá , potichu a v -20 radíš ako v +30 cena 8-9€ liter
-
JAWAEVO - FK
9€ liter ??? pre boha tolko nestojí ani motorový ked hovorím že olejom to neni ani v prípade mojej feldy ani u inej tak to asi ním nebude a možno to robí aj za tepla ale už to tak nepočuť
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
nehnevaj sa na mňa ale väčšina feldových prevodoviek je odpísaná kvôli oleju a zaobchádzaniu , to je asi najlepšie a najlacnejšie čo zoženieš , ale kľudne nech je tam hocičo , mne stačí ako tá prevodovka zavíja ak je -20 na 80w/90 oleji ale ak máš garáž v teple prečo nie , ak nie tak to rozober a zistíš , diferák má kôš a čep volný , koliečka v ňom oštiepané , stály prevod vypadaný a pod
-
goodFela - FK
Ha! Tak jsem objevil příčinu dalšího problémuAtnarfus píše:Ano, bude to pravděpodobně silent uprostřed za převodovkou, nebo to bude zavěšení řadícího mechanizmu. To pak ale zvuk vychází spíš z řadící páky.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
JAWAEVO: PP80 jsem teď kupoval do převodovky do Trabanta, tohle nemá ve Felicii nic pohledávat. Jednou jsme v autě měli 80W90 a muselo se to vylejt, protože s tím nešlo řadit. Jedině 75W90 
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
jarda.vysocina - FK
V lednu jsem při mrazech - 18,5 °C (auto stojí venku ) jednoho dne slyšel po rozjedu klepání do řadící páky a to v rytmu otáček kola . Bylo jedno jestli s rychlostí nebo bez, s motorem , se spojkou , nebo bez , v zatáčce nebo na rovině . Celé to trvalo asi 6 dní a jednoho dne ráno to samo zmizelo . Minulý týden se to při mrazech -18 °C objevilo zase. Postavil jsem předek auta na špalky otáčel koly a nic .Žádné klepání ani náznak . Nastartoval jsem motor, jedno i druhé kolo zablokováno a točil jsem přes diferák a stále nic .Dnes jsem zase postavil předek na špalky , hledal,tesoval a zkoušel a nic .To cvakání je čistě kovový zvuk , který je slyšet a cítit na řadící páce a nevím co s tím .Co na to odborníci na převodovky ? Třeba to samo přejde ale nerad bych zažil bloknutí kol při 90 km/ h při jízdě . Vypadá, že to způsobuje nějaká povyjetá závlačka a nebo čep, co v mrazu ztuhlým olejem někam povyjede ...Převodovka má dobrý olej a to pravidelně po 3 letech a jinak řadí přesně a lehce a dobře běží tiše . Jsem z toho docela nervozní a šokovaný .
Jarda
Jarda
-
JAWAEVO - FK
Pawlick lenže nechápeš že výmena oleja nemala žiadny význam ani u mojej feldy ani u druhej a je tam proste mechanická vôla čo z olejom nemá nič spoločné
JAWAEVO: podívej se sem: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... ok#p119299
Když to nebude bouchat, když budeš táhnout řadicí páku nahoru, tak je na 100% vyběhaný gumový blok držící konzolu řazení k podlaze vozu za řadicí pákou.
A do převodovky nelej žádné PP90, jedině to, co tam patří, API GL-4 75W-90, převodovka feldy je na kvalitu oleje dost háklivá. A i když se bude zdát, že řadí ok i s horším olejem, časem se to vymstí.
Když to nebude bouchat, když budeš táhnout řadicí páku nahoru, tak je na 100% vyběhaný gumový blok držící konzolu řazení k podlaze vozu za řadicí pákou.
A do převodovky nelej žádné PP90, jedině to, co tam patří, API GL-4 75W-90, převodovka feldy je na kvalitu oleje dost háklivá. A i když se bude zdát, že řadí ok i s horším olejem, časem se to vymstí.
-
jarda.vysocina - FK
Zdravím , tak jsem včera odpoledne už potřetí zvedl čumák auta a vše jsem překontroloval; klouby , manžety , brzdy tlumiče a všechny silenbloky a vše je v pořádku a klepalo to . Dnes ráno jsem vyjel do práce a klepání se už nekoná - samo bez jakékoliv opravy to jednoduše přestalo ...to jsou mi věci .
Jarda
Jarda
-
Radek - FK
To bouchání v mrazech má opravdu na svědomí silentblok u řadičky (ten co je nejdál od motoru). Nevěřil jsem, že to může dělat takové rány. Stačí promazat.
-
Wenca - FK
1-2 stupeň - kovový zvuk
zdravím hoši, nevím vubec do jakeho topicu to napsat, ale kdyz se rozjíždím na 1, tak ve chvili kdy poustím spojku se ozve odnekud takovy kovový zvuk..takový bouchnutí, to samý na dvojku. na 3,4,5 to nedělá. Tenhle týden dostala felda hodne zabrat jelikož jsem dělal festivalového runnera, takze podvozek dostal fakt moc. tak by me zajimalo jestli nekdo ví odkud se ten zvuk line...dekuju moc predem.