Motor v tahu "chrochtá", zní to jak diesel

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
zdick - FK

Motor v tahu "chrochtá", zní to jak diesel

Příspěvek od zdick - FK »

Začalo to přes zimu, teď je čerstvě měněný olej s filtrem a seřízené ventily, bohužel nepřestalo. Zvuk se ozývá jen pod plynem a v tahu (na neutral ne, ani s vyšlápnutou spojkou), nejvíc je slyšet v rozmezí 2-3k otáček. Zní to jako bych měl diesel nebo snad byla ve výfuku nějaká díra, ale ozývá se to z motorovýho prostoru. Bude to rozvodama, i když je to slyšet jen pod plynem v tahu, nebo hledat jinde?
zdick - FK

Re: Motor v tahu "chrochtá", zní to jak diesel

Tak podle toho co mi psal jezek na ICQ a následně jsem pohledal tady na fóru tak to ukazuje na prasklý svody. Ráno to okouknu a dám vědět jak to tam vypadá.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Dle meho spis nez praskly svody tak k.o. tesneni mezi svody a hlavou ;)
zdick - FK

Byl jsem u auta sám, tak nebylo kdo by mi hadrem zacpal vejfuk, ale vypadá to na těsnění mezi svodama a prvním dílem vejfuku. Je to okolo něj pěkně černý.
Chci se zeptat - ten plech na 3 šrouby co je nad svodama, to je jen ochrana, nebo má nějakou důležitější funkci? Já že mi totálně uhnil, okolo jednoho šroubu je vylámanej a zbytek má na mále.
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

je to na hadici tepleho sani, kterou tam jak vidno asi nemas, takze i ten plech ti je naprd
zdick - FK

Já jsem ještě stihl sobotní provozní dobu v místní škodovce, chlapík povídal že ten plech origo za 305, tak už je objednanej. Je to "předehřívač vzduchu" a podle jeho slov když to sundám a budu jezdit bez toho, nic se nestane. Hadici na předehřev tam mám, ale je přerušená, není na ten předevřívač přímo napojená. Nevěděl jsem jak přesně to funguje, tak už je mi alespoň jasný že ten teplý vzduch na předehřev se odhřívá od svodů.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

zdick tak to si obrň nervy s timhle spojem sem se natrápil, furt se to povolovalo vyřešila to až výměna šteftů při kterej sem 3 ze 4 urval :scratch:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
zdick - FK

Tak snad po dnešním trápení opraveno, vyměnil jsem to těsnění mezi svodama a prvním dílem výfuku. Po ujetí cca 15-20km zatím nic nechrochtá, jen jsem od toho spoje cítil smrad jako když se speče guma nebo tak něco, je to doufám normální, že se to těsnění musí pořádně prohřát...? Každopádně se motor hodně hodně ztišil a chrochtání v záběru se už nekoná.
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

Sadra17 píše:zdick tak to si obrň nervy s timhle spojem sem se natrápil, furt se to povolovalo vyřešila to až výměna šteftů při kterej sem 3 ze 4 urval :scratch:
mno ono to chce radne ohrat(treba svajcaparatem) pak to vytocis celkem v pohode
Odpovědět