Plasty nad a pod volantem...

vybavení a úpravy interiéru atd.
LadesFCB

Plasty nad a pod volantem...

Příspěvek od LadesFCB »

Zdravím, mám takový problém... Potřebuju plast nad a pod čytřramenný volant v tmavém interiéru (felicia r.v.96).
Horní díl by měl vypadat takhle: http://vrba2.rajce.idnes.cz/Kryty_volan ... 010517.jpg
spodní díl by měl vypadat takhle: http://vrba2.rajce.idnes.cz/Kryty_volan ... 010518.jpg

Jde mi o to jestli jsou to tyhle plasty. Potřeboval by výrobní čísla + je rozdíl meti plastama na čtyřramenný volant a na dvouramenný ???? díki moc
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
Marty_pv - FK

Re: Plasty nad a pod volantem...

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Od 08/96 jsou všechny plasty stejný tvarově, jenom newface mají světlejší
Pro dvouramenný i čtyřramenný volant jsou plasty stejný
Čísla dílů (pro tmavý interiér):
6U0 953 516 C H50 spodní kryt
6U0 953 518 H50 horní kryt
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

budeš potřebovat 6U0 953516C H50 (spodní tmavý pro 4ramenný volant)
a 6U0 953518 H50 (horní tmavý pro 4ramenný volant)

EDIT: sakra, pozdě...
LadesFCB

Příspěvek od LadesFCB »

oběma moc děkuji... ;)
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Plasty kolem volantu..

Příspěvek od Macman »

jeden podobny topic tu byl ale je zamceny tak to kdyztak presunte tam...

mam dotaz existuje tady nekdo kdo zna vsechny typy plastu kolem volantu popr to tady nejak obrazkove ukazat a vysvetlit jaky je v tom rozdil? ja uz narazil na 3 typy a marne shanim svuj prtz si zacinam vsimat ze se lisi v blbych detailech ...diky
méně znamená někdy více...
Obrázek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Na feldě jsou 2 typy (když nebudu počítat barvu plastu)

Ten starší je složen ze 3 dílů (stará volantová tyč a volant s oválným tlačítkem klaksonu

Novější je složen ze 2 částí ("nová" volantová tyč a volant s kulatym tl. klaksonu a všechny 4-ramenné)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Sloučeno a odemknuto
K dotazu - plastů jsou tvarově dva druhy (jedna sada má tři díly - na starou volantovou tyč á la fávo), druhá sada je jenom dvojdílná (od 08/96) a ta se potom dělala ve dvou barvách pro tmavý a světlý interiér - víc druhů plastů není
Dohledám fotky
Standa10121996 - FK

Příspěvek od Standa10121996 - FK »

rok výroby mojí Feldy je podle TP 10/96, ale mám u ní ještě starou volantovou tyč a volant s oválným tlačítkem klaksonu, tedy 3-dílnou sadu plastů tyče řízení.Tady na foru jsem se dočetl, že nová volantová tyč s 2-dílnou sadou plastů se montovala od 8/96.Pak by mě zajímalo, proč mám ještě tu starou.To se ty staré volantové tyče včetně 3-dílné sady plastů montovaly ještě nějakou dobu souběžně s novou volantovou tyčí nebo se ještě po 8/96 montovaly staré díly až do vyčerpání zásob?
woko

Příspěvek od woko »

Protože bych řek, že rok výroby není rok výroby ale rok první registrace:-)
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
Standa10121996 - FK

moje Felda je v provozu od 12/96, ale datum výroby bude nejspíš 10/96, když jsem se díval do motorového prostoru na některé díly, tak u některých je i rok výroby a když ho porovnám s technickým průkazem, tak to sedí, navíc podle VIN kodu je to modelový rok 97 a od tohoto modelového roku se už přece montovaly novější tyče řízení nebo ne?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano, měl bys mít novou volantovou tyč. Teoreticky by mohl být problém ve výrobním závodě, ale spíš bych řekl, že tam zakopanej pes nebude. Nemohl to někdo tunit tak, že přizpůsobil vomantovou tyč volantu který sehnal? Nebo nebyl auto bourané a volantová tyč + příslušenství měněné?
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Pokud se pletu, tak me nekdo opravte.. Ale jestli to je 1.3, tak pokud to je BMM, tak bude mit starou volantovou tyc a pokud MPI, tak bude mit novou. A pokud je to 1.6, tak ta by mela mit novou tyc vzdycky. Pokud to mas jinak, tak to je prestavba.
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

oh01
Ano to je rovněž jednoduchý rozdělení. Od 07/96 se začaly montovat MPi motory a již to byl modelový rok 97
Standa10121996 - FK

je to 1,6 ka, takže to vypadá, že tu volantovou tyč a volant musel někdo měnit.Sice nechápu, proč se nesnažil sehnat tu samou volantovou tyč, tedy tu novou, ale místo ní tam dal tu starší, asi se mu tu původní nepodařilo sehnat nebo měl možnost získat tuto starší od nějakého známého zdarma atd.Auto bude určitě bourané, poznal jsem to podle poškozené podlahy v kufru, jsou v ní praskliny a je vidět, že se jí někdo snažil opravit.Kdyby tam někdo nechal tu novou tyč řízení, šel by na ní namontovat tento starý volant s oválným tlačítkem klaksonu?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Volant by tam šel namontovat, ale neseděly by plasty. Pokud máš 3 dílné plasty, tak máš stopro dlouhou neboli starou volantovou tyč.
Je klidně možné, že někdo před tebou sehnal pěknej sportovní volant na starou tyč a proto jí vyměnil. Před prodejem vozu volant vyndal a prodal samostatně, tobě pak nasadil origo feldí starej volant.
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

zajímalo by mě, jestli Feldy 1,6ky měly také volant s oválným tlačítkem klaksonu, moje 1,6ka ho má, ale u jiných 1,6tek jsem tento volant nikdy neviděl, datum výroby mám 08/96. Tento volant s oválným tlačítkem jsem viděl jen u 1,3. Montovaly se ty volanty s oválným tlačítkem i do 1,6tek?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nikdy jsem u 1,6ky starou volantovou tyč, čili volant s oválným tlačítkem neviděl.
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

takže je možné, že u mě to bude také nějaká přestavba? Třeba po bouračce. Také je mi to divné, protože u ostatních 1,6tek jsem také nikdy volant s oválným tlačítkem neviděl
kohula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kohula »

já mám taky 1,6 s dvouramenem a oválným tlačítkem klaksonu ;)
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

moje Felda byla předchozím majitelem bouraná, tak mě napadlo, jestli třeba předchozí majitel nemohl původní volantovou tyč vyměnit po nehodě za starší typ a nasadil volant s oválným tlačítkem? Datum výroby auta je 08/96. Neměly už se v tomto období montovat pouze novější typy řízení?
kohula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kohula »

možné to je, ale můžeme si spojit následující:
1,6 se začala montovat v 95
nová volantovka s tisícihranem pro čtyřramenný volant se začala dávat od poloviny 96, čili zákonitě musí existovat i felinky s oválným tlačítkem a bušící 1,6 pod kapotou :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

nová volantovka s tisícihranem pro čtyřramenný volant se začala dávat od poloviny 96

To zase není až tak pravda, L&K měl 4ramenný volant s bagem a měl i pyropředpínače a vyráběl se v r. 1995 u příležitosti 100 oslav fabriky. Krátká byla jen s motorem 1,3BMM a combi jen s motorem 1,6MPi. Pravděpodobně to také byly první feldy s motorem 1,6 MPi. Jelikož podle dostupných informací se feldy s motorama 1,6 a 1,9 začaly montovat až po únoru 96.
kohula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kohula »

aha, díky za osvětlení. takže to vypadá buď na předělávku nebo na smontování posledních kusů dílů, co ve fabrice zbyly
Odpovědět