Spínače

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
creasher
Kontaktovat uživatele:

Spínače

Příspěvek od creasher »

Chlapi potřebuju nutně pomoc.Měnil jsem ve spínačích ledky za žárovky.Všechno fungovalo,jen mi nesvítily kontrolky parkovaček a tlumeného světla.Pak jsem chtěl měnit ledky i do osvětlení topení,tak jsem vytáhnul tu žarovičku,strčil tam ledku s odporem,abych věděl jak to tam napojil, najednou mi nesvítí nic.Ani topení,ani spínače,jen spínač na parkovačku.jak jsem se tam díval a zkoušl konektory u spínačů,tak jsem i zjistil,že ty ledky teď svítí na jiných pinech než před tím.Nevíte čím by to mohlo být?Že by nějaká pojistka?Fakt potřebuju pomoct.Dík
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Re: Spínače

Příspěvek od Honzis »

Vypada to, ze jsi tam nacpal nepovedeny kus - se zkratem. Nejspis ti toho nesviti vic, tipl bych ze ti nejdou obrysovky, pac podsvit tlacitek je na spolecnym okruhu. Vytahnout tu ledku, prohlidnout pojistky. Na 99% bude nektera spatna. Nemam ted u sebe knizku, tak nevim ktera ale tusim 22.
creasher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creasher »

Mas pravdu,obrysovka mi nesviti,ale jen leva,prava sviti.Zkusim se podivat na ty pojistky,zatim moc dekuju za radu a za ochotu ;)
creasher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creasher »

Takže vyměnil jsem tu pojistku a všechno svítí v pohodě,už svítí i kontrolka obrysovek,akorat mi ještě nesvítí kontrolka tlumených světel,nevím kde je chyba
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

EDIT: Zase sem napsal blbost. Pises kontrolka a ja odpovidam na spinac. Budu muset cist otazky aspon 2x. :scratch: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) LucasCZE dne sob 20. bře 2010 22:49:20, celkem upraveno 1 x.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
mikka

Příspěvek od mikka »

Proud ze spínače pod volantem (levý lucas) jde do pojistkovky na pojistky, poj.č.7 pro pravé tlumené světlo a poj. č. 8 pro levé tlumené světlo a kontrolku.
Pokud ti svítí tlumené světlo v levém světlometu, tak by měla svítit i kontrolka. Možná bude spálená žárovka, nebo bude mít špatný kontakt, případně ještě může být chyba v přívodu z pojistkovky k přístrojovce, svorkovnice pojistkovky BB (šestá zprava), pin č. 6, žlutý drát, vede na bílý konektor přístrojové desky, pin č. 5.
creasher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creasher »

Díky za pomoc ;)
Jozan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozan »

Zdárek! Měnil jsem si ve spínačích diody za žárovky. Světla mi svítí obrysový i tlumený ale nesvítí mi kontrolka na tlumený světla a na zadní mlhovku společně s mlhovkama. Podsvícení spínačů funguje. Nevíte někdo kde by mohla byt zrada? :?
Vracel jsem tam i původní spínače a nic. Díky!
mikka

Příspěvek od mikka »

Kontrolky jsou zapojeny přímo na pojistkovku.
Napětí pro kontrolku tlumených světel vychází z pojistky č. 8 (pro levé tlumené světlo), přes konektor pojistkovky BB (šestý zprava), pin č.6, žlutý drát, a jde na bílý konektor přístrojovky, pin č. 5.
Napětí pro kontrolku zadních mlhovek vychází z pojistky č. 12 (pro obě zadní mlhovky), přes konektor pojistkovky BC (pátý zprava), pin č. 8, drát zelený/bílý, a jde na černý konektor přístrojovky, pin č. 4.
U kontrolky tlumených světel to bude nejspíš špatná žárovička v přístrojovém panelu, u zadních mlhovek pojistka č. 12 - pokud tedy nesvítí ani zadní mlhovky, ani jejich kontrolka.
Jozan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozan »

Mlhovky jsou vyřešený, svítí ale jen s natočenym motorem, myslel jsem že maj svítit když zapnu do kontrolek a zapnu světla, ta kontrolka tlumenejch zatim nevim... žárovka vapadala dobře, možná dotek, možná rupla na blbym místě a já si toho nevšiml... uvidim. Díky! :salut:
Jozan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozan »

Tak vyřešeno. Moje chyba, žárovka byla prasklá na blbym místě.. :evil: v tom šeru jsem to holt přehlídl..
Haasio
Kontaktovat uživatele:

Klasicky vypinac misto kupovaneho ?

Příspěvek od Haasio »

Dobrý den, předem se omlouvám, jestli to nepatří do tohoto threadru.
Nic kolem elektriky nevím, ale zajímalo by mě zda půjde nahradit klasický kupovaný vypínač originálním vypínačem.

Obrázek
Obrázek

Klasický vypínač používám pro zapnutí / vypnutí subwooferu. Díky za odpovědi
Obrázek
Kaphi

Re: Klasicky vypinac misto kupovaneho ?

Příspěvek od Kaphi »

Určitě jde, jenom pokud chceš aby ti i svítil musíš ho propojit s ostatníma spínačema.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Originální spínač do Felicie není stavěný na příliš velký proud. Jestli chceš spínat přímo napájení zesilovače, tak použij ještě relé. Zabráníš tak možnému vyhoření vypínače, ale hlavně eliminuješ značný úbytek napětí na přívodu k zesilovači.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

to relé použij v každém případě , ityhle spínače mají velký úbytek , měl jsem ho kdysi ve š110 jako imo odpojoval jsem jím část okruhu (15) a díky němu mi prosvěcovala kontrolka dobíjení
Haasio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haasio »

Díky za rady.
Obrázek
Keke - FK

Vypínač vyhřívání zadního skla

Příspěvek od Keke - FK »

Zdravím chtěl jsem se zeptat ,mám doma vypínač vyhřívání zadního skla a chtěl bych ho využít jako přídavný vypínač ale těch vývodů je tam vzadu hodně tak jestli by mi někdo neporadil co je přívod, co vývod a jestli je ta mvývod i ke kontrolce abych to mohl zapojit moc děkuji. :?
mikka

Příspěvek od mikka »

Na pin 3/85 je připojená cívka relé vyhřívání zadního skla, pin 1/31 je kostra.
Pin 6/58 je přívod napětí na předřadný odpor pro podsvícení sníženým jasem, na pin 5/58 je přívod napětí přímo na žárovičku pro podsvícení plným jasem. Pin 7/31 je ukostření žárovičky podsvícení.
Piny 5/58 a 6/58 jsou propojeny krátkým drátem, rovněž tak piny 1/31 a 7/31 pro kostru.
Hlavní kontakt ve vypínači spíná piny 3/85 a 1/31.
Druhý kontakt je přepínací, při zapnutí vypínače přivádí na podsvícení napětí z pinu 5/58, při vypnutí pak z pinu 6/58.
Na vypínači není kontakt pro kontrolku, ta je napájená z pojistkovky z pojistky č. 13, pro ohřev zadního okna.
Hlavní kontakty vypínače spínají jenom malý proud do cívky relé - pozor na to.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Jak velké fastony se dají použít na kontakty klasického vypínače? Díky
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

4,5mm
Odpovědět