Stěrače - grafitové, silikonové, obyčejné?
-
Návštěvník
Stěrače - grafitové, silikonové, obyčejné?
Jaké máte zkušenosti se silikonovými popř. grafitovými gumičkami na Feldu? tady: http://www.autodoplnkyfro.cz/gumi%C8ky-c-97_98.html je celkem výběr a za levno. Jak je známo, silikon vydrží i v zimě pružný, grafit taky. Takže se nabízí otázka, jestli koupit či ne. Známý koupil nějaké silikonové v Polsku na Chevrolet a nemohl si je vynachválit. Ale pasují i na Feldu?
-
smazany clen - FK
Re: Stěrače - grafitové, silikonové, obyčejné?
nezbyde než zkusit... s obyč stěračemi mám takové zkušenosti, že po 14ti dnech dělají šmouhy... od té doby co mám BOSH Aerotwin tak mám 2 roky klid - koupil jsem sadu na Fabii - jeden kratší a druhej delší - pasuje v pohodě... DOPORUČUJU
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Návštěvník píše:Jaké máte zkušenosti se silikonovými popř. grafitovými gumičkami na Feldu? tady: http://www.autodoplnkyfro.cz/gumi%C8ky-c-97_98.html je celkem výběr a za levno. Jak je známo, silikon vydrží i v zimě pružný, grafit taky. Takže se nabízí otázka, jestli koupit či ne. Známý koupil nějaké silikonové v Polsku na Chevrolet a nemohl si je vynachválit. Ale pasují i na Feldu?
Levné sice jsou ale s poštovným a balným 150 korun se prodraží o 100%. Musím se pokusit sehnat je někde jinde. Kdo jste z okolí Frýdku - Místku, nemáte nějaký tip?
-
maniaX - FK
Já jsem z okolí FM a stěrače jsem si koupil v Třinci v Hortexu....a nemůžu si na ně zatím stěžovat hezky stírají a už prošly mrazem, vodou, solí no snad všímZdenda19895 píše: Levné sice jsou ale s poštovným a balným 150 korun se prodraží o 100%. Musím se pokusit sehnat je někde jinde. Kdo jste z okolí Frýdku - Místku, nemáte nějaký tip?
-
smazany clen - FK
Já jsem koupil stěrače v auto-moto v bakově nad jizerou přímo na felicii... Jedn byl delší s přítlakem a druhý kratší.. V okmažik kdy jsemje tam dal, tak levej byl v pohodě a pravej strašně vrzal občas... Všelijak jsem ho ohýbal, aby gumička byla kolmo k okno pokud mžno... Tak vždy vydržel chvíli být v pohodě..
Ptm sem sehnal přímo ve škodovce v Mladý Boleslavi na 8.bráně original sterače přední s ramínkami komplet za 150,-.. Dal jsem je tam a od té doby nemám problémy se stěrači...
Pokud je někdo z vás z okolí MB, mužu jen doporučit 8.bránu.... Maj tam věci za super ceny, vše originál, nové.. Ale je to jen pro zaměstnace..
Ptm sem sehnal přímo ve škodovce v Mladý Boleslavi na 8.bráně original sterače přední s ramínkami komplet za 150,-.. Dal jsem je tam a od té doby nemám problémy se stěrači...
Pokud je někdo z vás z okolí MB, mužu jen doporučit 8.bránu.... Maj tam věci za super ceny, vše originál, nové.. Ale je to jen pro zaměstnace..
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jaké to máš stěrače? já bych chtěl vyzkoušet ty silikonové.maniaX píše: Já jsem z okolí FM a stěrače jsem si koupil v Třinci v Hortexu....a nemůžu si na ně zatím stěžovat hezky stírají a už prošly mrazem, vodou, solí no snad vším
-
luke.bean - FK
Já jsem měl na oktávce silikonový a vydržely rok od zimy do zimy,takže asi 1.5 zimy. Teď mi začal u spolujezdce dělat pruhy,tak jsem šekl do škodovky a koupil sadu aerotwin.. tak jsme zvědavej na to. jinak ty předchozí slouží dál u kámoše na autě a byl jsme s nima spokojenej 
-
Jofinko - FK
Chlapy nemate na mna.Ja mam este seriovky od vyroby. 
Zkoušel jsem grafitový žlutý, za týden letěly do popelnice...pak jsem paběrkoval s nějakejma "pumpanoname" a to samý... tak jsem zainvestoval do Michelinů a spokojenost...
"Nemusíte to pochopit. Stačí to přijmout."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
-
luke.bean - FK
Nojo,ani se nedivím když vidím ty kilometryJofinko píše:Chlapy nemate na mna.Ja mam este seriovky od vyroby.
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Kupuju od Bosche sadu za 180kč-zatím držej-březnu to budou 2 roky a stíraj perfekně.Ty z marketu prt vydržej-měl jsem je tejden tak divně se kroutily a na konec se ten pravý rozpadl.
-
smazany clen - FK
No nevím, dříve jsem experimentoval a vždy nakonec nejlépe vyšly originály.. 
-
Svata1
Za jakou cenu kupujete originální stěrače? Já je viděl zatím pouze v Praze - Auto Jarov za 300,- za pár...Nevyplatí se za tu cenu koupit třeba Boshe?
-
smazany clen - FK
Já měl originály a za půl roku se roztřepily.Teď jsem koupil nějaký obyčejný gumičky po 6Kč za kus.Ta u spolujezdce stírá perfektně a ta levá dělá nějaký mastný šmouhy. 
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
Jak pise Luka Aero Twin...nejlepsi sterace do tech jdi
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
-
tony.rs - FK
Já mam se stěračema taky hodně blbý zkušenosti, ani silikon ani grafit, vše je prostě na h...o. Ty aerotwiny,ale můžu doporučit. Kupoval jsem je našim na octu a stíraj opravdu perfektně. Zajímalo by mě kolik stojí ta sada na fóbii...??? 
-
Jurka - FK
Ty vole ty aerotwin sou drahý jako prase.... to by mi ještě někdo ukradl:(
-
smazany clen - FK
Já jsem se inspiroval tady na fóru, tuším že SNB Riderem a v Baumarktu koupil neznačkové „aero“ stěrače za 178 Kč/ks. Mám je na autě asi čtvrt roku a zatím naprostá spokojenost. Stírají po celé ploše, žádné poskakování, pískání a podobné problémy, které jsem měl s předchozími. Minulý týden jsem si koupil i 40 cm stěrač dozadu, ale ten jsem ještě nenamontoval.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Trochu mimo: Věřili byste, že v dnešní době bude někdo krást přední obyčejný stěrače z Feldy v ceně 50ti korun? Řekl bych, že ne, ale hádejte co se mi stalo 
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mě se celkem osvědčily tyhle,u nás je maj za nějakých 170kč...
http://www.aukro.cz/item329291600_stera ... x51cm.html
http://www.aukro.cz/item329291600_stera ... x51cm.html
Pawlick píše:Trochu mimo: Věřili byste, že v dnešní době bude někdo krást přední obyčejný stěrače z Feldy v ceně 50ti korun? Řekl bych, že ne, ale hádejte co se mi stalo
Bohužel už jsem to viděl, né na mé Feldě, ale u třech známých, jednomu rozbyli okno
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Rex - FK
drahé ale dobré. já používám ze superba od spolujezdce i s tou kostkou. tím pádem kdo ji nemá tak jsou mu na hovnoJurka píše:Ty vole ty aerotwin sou drahý jako prase.... to by mi ještě někdo ukradl:(
Dá se u Bosch Aero Twin vyměnit gumička ? Nemáte někdo fotku jak je tam ta gumička vsazená ?
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
-
Rex - FK
jistě že dá. sundá se jedna patka a pod ní je to chycené ohnutým plechem. lehce šroubováčkem vypáčit a hotovo
super 
Ta gumička jeoriginální náhradní díl, nebo to škodovka neprodává ?
Ta gumička jeoriginální náhradní díl, nebo to škodovka neprodává ?
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
-
lubom
- Kontaktovat uživatele:
champion 1 kus 6 rokov a uz som u nich ostal
-
smazany clen - FK
kde se dají objednat ty Bosche?díky
-
smazany clen - FK
ja si koupil grafitove Wischerblatt od ALCA (nejaka nemecka znacka) a jsem pekne nasranej...baba v mototechne rikala buhvi jaky to nejsou genialni sterace a vrzou jako prase...je pravda ze nevim jestli to je primo jima nebo treba ze ma mblbou pruzinku v steraci zkusim ji striknout WDckem nebo jestli nemam nejakou debilno smes v ostrikovacich - nejaka brecka z Tesca...ale sere me to protoze to strasne ale strasne vrze...
-
Návštěvník
a to neva ze ty aerotwin maji rozmer 530 / 475mm? opravdu na to pasujou?
-
smazany clen - FK
Taky mi stěrače vrzaly. Zjistil jsem, že je to tím, jak ramínko stěrače a gumička nesedí kolmo na okno, ale trochu šikmo. Pak se děje to, že na jednu stranu gumička krásně klouže po okně, na druhou stranu se ale gumička nepřeklopí a tlačí přes sebou břit. Ten pak neklouže, ale skáče a vydává ty strašný zvuky.Kein píše:...ale sere me to protoze to strasne ale strasne vrze...
Zkus pokroutit to dlouhé kovové rameno stěrače tak, aby samotné ramínko s gumičkou sedělo pěkně kolmo na okno a nemělo snahu se "kácet" jen na jednu stranu.
A já s oblibou na přední okno používám vosk, nebo leštěnku na karosérie. Nejenže pak voda dělá krásně kapky a stéká skoro sama a nezůstává na okně, ale i stěrače pak pěkně hladce kloužou a nevržou ani náhodou...
-
Jofinko - FK
tak ja som z toho blby.
Tak ake mam kupit nove stierace?
Tak ake mam kupit nove stierace?
-
smazany clen - FK
Jak vidíš, každý používá jiné, někomu se osvědčily takové, jinému zase takové. Vyzkoušej jich postupně víc a uvidíš sám, jaké ti budou dělat nejlepší službu. Není nad vlastní zkušenost.
-
smazany clen - FK
Tak teď jsem tam dal silikonové.Stírají mnohem líp,než obyčejné,ale ten silikon je dost měkký a jakmile začnou stírat jenom trochu nasucho,tak to začne šíííííííííleně vřřřřřříííískat.

-
Jofinko - FK
vyriesiem to takto.Pridem do predajne.Tam nech mi ukazu ake maju na feldu, pozriem, ohmatam, kuknem na cenu a zoberiem tie ktore mi padnu do oka.
-
Guru22 - FK
Cest, jak dlouhý maj být stěrače? Já vozil 475mm, ty mi odešly, od ted 510mm na radu prodaveče?
-
smazany clen - FK
doporocuju ti silikonove..grafitove smrdiJofinko píše:vyriesiem to takto.Pridem do predajne.Tam nech mi ukazu ake maju na feldu, pozriem, ohmatam, kuknem na cenu a zoberiem tie ktore mi padnu do oka.
-
smazany clen - FK
Ohledně stěračů mě chytla nějaká rozhazovačná nálada a zakoupil jsem Bosch AeroTwin...trochu jsem musel přihnout jeden konec u spolujezdce a stírají perfektně...teď by ale měly vydržet aspoň dva roky, aby to nebyly vyloženě vyhozené peníze... 
-
Mailo - FK
Taktéž jsem zvolil Boschy ... z Fábule, ten konec se mi zdá že taky trošku odstává, ale co jsme se díval tak guma doléhá na sklo tak jsme to tak nechal ... no dva roky podle mě vydržej určitě, pokud je nékdo nešlohne. V neděli jsem si všimnul že nékdo štípl tatovi zadní stěrač z Fábie, tak nevím no, když už se krade i tohle, tak se bojím že ty aerotwiny tam moc dlouho nebudouTyler píše:Ohledně stěračů mě chytla nějaká rozhazovačná nálada a zakoupil jsem Bosch AeroTwin...trochu jsem musel přihnout jeden konec u spolujezdce a stírají perfektně...teď by ale měly vydržet aspoň dva roky, aby to nebyly vyloženě vyhozené peníze...
-
smazany clen - FK
mám možnost mít tyhle stěrače
http://www.aspraha.cz/scripts/MGrqispi. ... ge=0&lang=
jaký jsou championy v porovnání s Boschema Aerotwin? pořád se rozhoduju jaký koupit, dík za tipy
http://www.aspraha.cz/scripts/MGrqispi. ... ge=0&lang=
jaký jsou championy v porovnání s Boschema Aerotwin? pořád se rozhoduju jaký koupit, dík za tipy
-
Centauria - FK
Zdravím
Mám Aero Twin od Bosch-e, vypadají dobře, kvalitní zpracování, stírají taky dobře ale ta cenu tomu odpovídá
Jako zadní stěřač jsem koupil nějakej OEM kopie těch Aero Twin, ale teď jsem zjistil asi po 1/2 roce že rezavěj!Zevnitř z té gumy to normálně rezaví(dali tam nějakej blbej drát):o
Cent
Mám Aero Twin od Bosch-e, vypadají dobře, kvalitní zpracování, stírají taky dobře ale ta cenu tomu odpovídá
Jako zadní stěřač jsem koupil nějakej OEM kopie těch Aero Twin, ale teď jsem zjistil asi po 1/2 roce že rezavěj!Zevnitř z té gumy to normálně rezaví(dali tam nějakej blbej drát):o
Cent
-
luke.bean - FK
to jsou dražší než stojí v orogo škoda servisu,já je tam kupoval a stály něco málo přes 700kč.. jina stěrače mám vždycky na jednu zimu,léto a před zimou nový,protože se pak nemůžu koukat na to,jak to šmudlá a dělá ty pruhy (asi letní nalepený mušky je pohřbímr.Freak píše:mám možnost mít tyhle stěrače
btw. do aerotwinů by se měli dát koupit samotný gumičky a ty by neměli být tak drahý,když jsem dělal ve VW,tak jsme je měnili a lišty zůstávali
-
MagicanBlack - FK
ja mam ty championy a jsem spokojenej.. stiraji hezky.. jsou tichy.. pohoda.. a kupoval jsem je asi za 600..
-
smazany clen - FK
já sem jen ten link dal abyste viděli ten typ stěrače a ne kvůli tý ceně...takže když si koupím ty bosche tak jen stačí sundat ty ramínka co mám ted a nasadit je na ten zobáček nebo je potřeba jeste neco?luke.bean píše: to jsou dražší než stojí v orogo škoda servisu,já je tam kupoval a stály něco málo přes 700kč.. jina stěrače mám vždycky na jednu zimu,léto a před zimou nový,protože se pak nemůžu koukat na to,jak to šmudlá a dělá ty pruhy (asi letní nalepený mušky je pohřbí![]()
)
btw. do aerotwinů by se měli dát koupit samotný gumičky a ty by neměli být tak drahý,když jsem dělal ve VW,tak jsme je měnili a lišty zůstávali
-
luke.bean - FK
zase záleží na stěračích.. některý jsou na orogo ramínka a na některý je potřeba taková redukce.. co já kupoval ty škodovácký,tak u nich byla redukce
-
Duma - FK
stěrače
Ahoj Lidi mám problém se stěračema. Koupil jsem si nové stěrače a po čase cca 2 měsíce mně začali od skakovat po skle. Myslel jsem že jsou špatné gumy tak jsem dal jiné a opět odskakovali. Tak jsem koupil kompletní nové ramena + pružné stěrače a dělá mně stale. tak už teda nevím kde je problém. Máte s tím nějakou zkušenost.?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: stěrače
Asi špatný sklon . Po koupi novejch mě to dělal ten u spolujezdce .omotal jsem ramínko hadrem a kombinačkama trochu přibnul a pohoda .Ne přítlak ale uhel sklonu stěrače ke sklu .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A jaký úhel má mít stěrač? Má být kolmo na sklo, nebo na některou stranu nakloněný?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych že asi kolmo .Alespoň tak se mě to jevilo jako nejlepší a stěrač neposkakoval .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Peca - FK
ten spolujezdcův musí byt nakloněný,jinak ti nebude stírat v nějakém místě dole protože okno není rovné.Uřidiče je to celkem v pohodě,tam ten stěrač nejde až do kraje takže kolmo.