Odvzdušnovací šroub zadní
-
tuomasn - FK
Odvzdušnovací šroub zadní
Zdarec chci se zeptat jestli kdyz bydu hledat odvzdušnovaci šroub na prasátku tak jestli je lepsi mit sundane kolo nebo se k nemu dostanu i kdyz je tam kolo a mam si ho dat radsi na zvedak auto ??? diky moc za odpoved
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odvzdušnovací šroub
Určitě je lepší mít kolo sundané,lepší se ti to bude dělat než se rabachořit přes kolo 
-
tuomasn - FK
Re: Odvzdušnovací šroub zadní
a ve kterych mistech mam hledat ten odvzdusnovak na kazdem aute je to jinde
-
tuomasn - FK
jak dlouhou si mam koupit hadicku kdyz chci odvzdusnit brzdy?? a kde ji sehnat diky
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
staci treba 1/2 metru ideal pruhledna obyc a vnitrni prumer mam pocit cca 4 mm ale tim si ted nejsem jistej to at nekdo potvrdi / upresni. Ale jak tak to ctu doporucuju k ruce nekoho kdo uz to delal - stejne to v jedne osobe nejde udelat. 
-
Jurka - FK
kup kus akvarijní hadičky a rovnou i zpětný ventil v nějakém zverimexu... nasad hadičku na odvzdušňovák cca 10 cm na ni napoj zpětný ventil pak zas hadičku někam do flašky (ideální provrtat víčko a skoro natěsno jím prostrčít tu hadičku) Jak todle celé uděláš jen povolíš odvzdušňovák trochu a deš slapat na pedál... díky tomu zpětnýmu ventilu ti brzdovka nesteče do nádobky a můžeš vklidu jít se podívat, jestli v části od toho zpětného ventilu do nádoby jsou bublinky nebo i před tím zpětným ventilem... Vse v poho a nemusis mit pomocnika anebo muzes a nemusi nic delat jen kouká jestli jeste chodí bublinky nebo ne:)
Jinak hadičky mívají dvoje a to obyč tenkou měkkou ohebnou pěkně, ale není čistě průhledná spíše trochu zamlžená, ale stačí...pokud ale pouzijes ten zpetný ventil maji jeste druhej typ (tlaková hadička) a ta je pevnejsi lepe drzi na odvzdusnovaku a plně průhledná a také nejlepsi...
Jinak hadičky mívají dvoje a to obyč tenkou měkkou ohebnou pěkně, ale není čistě průhledná spíše trochu zamlžená, ale stačí...pokud ale pouzijes ten zpetný ventil maji jeste druhej typ (tlaková hadička) a ta je pevnejsi lepe drzi na odvzdusnovaku a plně průhledná a také nejlepsi...
-
tuomasn - FK
ja sem to uz delal ale nikdy sem to nedelal na felicii
-
tuomasn - FK
a ve předu je k nim taky dobrej přistup kdyz sundam kolo ????
-
Jurka - FK
Jo na přední i zadní je po sundání kola dobrej přístup...u předních stačí i vytočit kola a de to
-
tuomasn - FK
a kolikaka tam je klic 8 nebo 9 ??? na odvzdušnovak
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud nechceš vytlačovat všechnu kapalinu z důvodu obměny kapaliny, tak ti stačí 30 cm hadičky, kterou nasuneš na odvzdušňovák a konec hadičky dáš nahoru a upevníš třeba k pružině, aby nespadla dolů. Někdo ti našlape, podrží pedál a ty o půl otáčky povolíš ovzdušňovák jen na chviličku, dokud pomocníkovi neklesne pedál dolů. Pak utáhneš.
Ta hadička zvednutá nahoru zapříčiní, že bublinky vzduchu utečou nahoru, ale u hrdla odvzdušňováku bude neustále kapalina, tudíž ti to nenasaje z5 vzduch.
Nepotřebuješ ani skleničku ani zpětnej ventil ( v životě jsem neslyšel, že by někdo měl v hadičce zpětnej ventil )
Jinak profíci nepotřebujou ani hadičku, dělaj to bez.
Klíč to bývá zpravidla 9-ka, ale můžeš mít i 10-ku, záleží na odvzdušňováku. Já mám vepředu fordí odvzdušňováky na 11-ku.
Ta hadička zvednutá nahoru zapříčiní, že bublinky vzduchu utečou nahoru, ale u hrdla odvzdušňováku bude neustále kapalina, tudíž ti to nenasaje z5 vzduch.
Nepotřebuješ ani skleničku ani zpětnej ventil ( v životě jsem neslyšel, že by někdo měl v hadičce zpětnej ventil )
Jinak profíci nepotřebujou ani hadičku, dělaj to bez.
Klíč to bývá zpravidla 9-ka, ale můžeš mít i 10-ku, záleží na odvzdušňováku. Já mám vepředu fordí odvzdušňováky na 11-ku.
-
tuomasn - FK
ja kdyz sem to delal kamaradovi na traktoru tak jsem mel 9 ku klic a ja teda nejsem profik takze si to udelam jak to umim ja pomoci hadicky a flasky
ale s tim zpetnym ventilem to slysim taky poprve pochybuju ze to udrzi
a vzdy jsou na to potreba dva nevim jestli aji automechanici byvaj 2 ale chodil bych furt jak blazen tam a zpatky ?-D 
v práci na to máme odsávačku ale stejně není nad klasiku hadičku se skleničnou 
-
tuomasn - FK
aha tak to musi byt rchlovka s tou odsavačkou a jake davate brzdovky od jake firmy
-
Jurka - FK
Já to dělám se zpětným ventilem bez problémů.... nemusím mít pomocníka prostě nasunu na odvzdušňovák trochu ho povolím du do auta a šlapu a vím, že se mi kapalina nevrátí zpět z bublinama... a díky ventilu se kapalina v hadici nepohybuje (nesteče do flašky pokud nešlápnu) a pak se můžu jít podívat jestli v hadici nejsou bubliny nebo mi to jen někdo říká jestli dou nebo nejdou...žádný hovadiny s povolováním a utahováním už neprovozuju....samozřejmě podotýkám, že musí být správná hadička aby dobře držela a dobrej ventil aby to fungovalo jak má....
-
tuomasn - FK
kdyz ti to tak vyhovuje tak prilu budeme na to 2oc ne ja to udelam bez zpetneho ventilu budeme na to 2