Demontáž křídla
-
TOMASF
Demontáž křídla
Zdravim vsšchny. Nevíte někdo náhodou jak mam sundat křídlo z pátých dveří je tam nalepené ale to asi nepujde bez poškození laku nebo křídla že? Díky za odpovědi.
-
smazany clen - FK
Re: Demontáž křídla
No čím je tam nalepené? Pokud to je jenom nalepené na tmelu a přišroubované,tak sundej šroubky a tmel prořízni nějakou strunou nebo nejakým vlascem a pak tmel vydrol
-
TOMASF
Je to lepené asi lepidlem na spoilery nebo tak něco ale šrouby tam nejsou.
-
DXR - FK
Demontáž zadního "křídla"
Má někdo zkušenost s odstraněním tohoto zadního "křídla" co je nalepené po celé délce pod zadním oknem ?
To ho mám natvrdo "ulomit" ? xD

Nevím jestli do toho mám jít, protože se bojím, abych po oddělání (pokud se mi to teda nějak podaří?) oddělal to lepidlo a napucoval do stejné podoby okolního laku.
Někdo tady psal , že na zbytky lepidla je dobrý čisťič na brzdy.. pokud má někdo ještě nějaký tip nebo fintu jak to oddělat, budu rád za každou radu !
To ho mám natvrdo "ulomit" ? xD
Nevím jestli do toho mám jít, protože se bojím, abych po oddělání (pokud se mi to teda nějak podaří?) oddělal to lepidlo a napucoval do stejné podoby okolního laku.
Někdo tady psal , že na zbytky lepidla je dobrý čisťič na brzdy.. pokud má někdo ještě nějaký tip nebo fintu jak to oddělat, budu rád za každou radu !
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Těžko ti někdo odpoví, pokud nenajdeš na křídle typ či výrobce. Křídel je spousta, některé byly i vrtané, nikoliv šroubované, ale předvrtala se díra do té se nastrčil plastovej čudlík a doněj pak narazilo křídlo šroubem. Ten šroub zezadu roztáhl čudlík a nešlo to vytáhnout. Něco, jako hmoždinka. Zároveň se to jistilo i lepidle, zpravidla silikonovým. Ovšem čert ví, jaké máš křídlo , jak montované a čím přilepené. Na 99% bude poznat, že tam řídlo bylo. Možná tam bude díra, možná poškozenej lak, možná jinej odstín pokud je křídlo na autě déle a možná taky nic. To ti nikdo neřekne jak to dopadne.
Zkus to a uvidíš.
Zkus to a uvidíš.
-
DXR - FK
ok, no a na ten typ se ještě podívám
jediné co teď vím, že je tam fungl od výroby (1999)
jediné co teď vím, že je tam fungl od výroby (1999)
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já lepím všechno likonem od soudalu. Mají bílej, černej a čirej.
-
Kulis - FK
Vím že je to
ale myslíš že to silikon udrží co třeba v myčce neupadne? U ellri nabízejí nějaký lepidlo ještě jsem to nezkoumal ani nevím kolik za něj chtějí vím jen že je to na bázi polyuretanu 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
tímto silikonem jsem lepil, jak lemy, tak prahy a i křídlo a neupadlo.
-
DXR - FK
..to je sice všechno pěkné , ale já bych stále rád věděl jak tohle

odstraním..
odstraním..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
DXR
tak si to přečti, máš to tu napsaný.

tak si to přečti, máš to tu napsaný.
-
hurvajsp - FK
A NEBO ZKUSIT OBJET STRUNOU? až to nepude tak tam bude překážka jako šroub
-
DXR - FK
-
Marty_pv - FK
DXR: Jak ti máme poradit se sundáním křídla když ty sám pořádně nevíš jak je připevněný? Místo sondování na internetu budeš nakonec muset jít do garáže, drapnout křídlo do teplejch a pokusit se ho sundat, třeba s pomocí struny jak píše hurvajsp
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak chceš přesný informace, když sám nevíš, jaké křídlo máš, nejsme věštci, abychom věděli co máš na autě a jak je to namontovaný. Napsal jsem ti, že musíš zjistit přesný typ a pak na stránkách výrobce najít způsob montáže. Může ti poradit i někdo zde, kdo už shodné křídlo sundaval, ale musí vědět, jaké to křídlo je.DXR píše:![]()
![]()
.... 103457 ..... rada typu : "Zkus to a uvidíš." mi bohužel moc nepomohla
-
DXR - FK
No pusťte se do mě ježišmarja..od toho jsou snad fóra, abych zjistil něco co nevím. Teď abych se bál se na něco napsat - že to nevím..., kdybych to věděl, tak se neptám ...
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
DXR:
Vespod křídla je uveden výrobce, ale zkusil bych tu strunu je to šetrnější jak ho nějakým způsobem lámat, většinou se lepili tmelem na lepení oken a to drží jak
¨,taky jsem ho tak sundaval páč bylo na hranách prasklí asi mrazem 
Vespod křídla je uveden výrobce, ale zkusil bych tu strunu je to šetrnější jak ho nějakým způsobem lámat, většinou se lepili tmelem na lepení oken a to drží jak
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi si začal, si přečti co jsi napsal.DXR píše:No pusťte se do mě ježišmarja..od toho jsou snad fóra, abych zjistil něco co nevím. Teď abych se bál se na něco napsat - že to nevím..., kdybych to věděl, tak se neptám ...
Pokud nedáš informace, nedostaneš odpověď.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nejjednodušší bude když odděláš ten kobereček co je na 5. dveřích a koukneš zda tam nejsou šrouby ... pokud tam šrouby nejsou tak je to přilepený a pokud je to přilepený tak buď strunou nebo to utrhni
To je asi tak všechno co ti můžeme poradit z těch informací co jsi dodal ...
To je asi tak všechno co ti můžeme poradit z těch informací co jsi dodal ...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
DXR - FK
díky ! .. a Yetti98 , když jsi ho odělal , nepoškodil se lak? pak jsi odstranil zbytky lepidla a bylo to OK?
)
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
DXR:
zatím je pouze sundaný,protože dveře se budou muset obrousit a dát do laku,křídlo bylo na dveřích co jsem koupil páč svoje jsou v KO, no a s křídlem zatím nevím jestli půjde nějak opravit,ale tyhle pikačoviny se většinou lepí lepidlem na čelní skla, drží to jak ta
jinak ten tmel jde umýt acetonem ale strašně špatně 
zatím je pouze sundaný,protože dveře se budou muset obrousit a dát do laku,křídlo bylo na dveřích co jsem koupil páč svoje jsou v KO, no a s křídlem zatím nevím jestli půjde nějak opravit,ale tyhle pikačoviny se většinou lepí lepidlem na čelní skla, drží to jak ta
-
DXR - FK
asi na to ted kašlu, udělám to , až bude nutná oprava kufru kvůli korozi .. a hodim to do laku pri jednom