zamek patych dveri
-
lord_sef - FK
zamek patych dveri
zdravim, na felde 2001 uz predchozi majitel nepouzival zamykani patych dveri klickem, oteviral jen zevnitr a pry uz 5let je zamek na klic zvenku nejaky zatuhly,zarezly ci co, je nejaka sance ten zamek nejakym zpusobem jeste rozchodit? popr. cim? nalozit do nafty? strikat WDckem? nebo je to uz nesmysl? a dalsi dotaz, jak nejlepe a nejjedoduseji vymontovat ten zamek? zevnitr sundat ten sedy kobercovy kryt, pod nim igelit a pak?? diky
ps : tak jak je na aute jsem ho kazdy den 2x vystrikaval asi 10dnu WDckem a zamek je porad zatuhly..
ps : tak jak je na aute jsem ho kazdy den 2x vystrikaval asi 10dnu WDckem a zamek je porad zatuhly..
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Re: zamek patych dveri
sundáš ho tak, že ze vnitř poodpojuješ táhla + je tam zajištovací plýšek ten musíš vytáhnout a pak z venku zespod zámku jsou dva šroubky 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tapec na pátých dveřích držeji jenom plastové pružné čudlíky. Něčím tapec podeber (šroubovákem), vycvakni to někde na rohu a pak už to jde rukou.
Jak vyndat zámek napsal kolega.
Rozhýbat se dá. Je potřeba zezadu na něm vyšroubovat šroubek a sundat plastový nástavec. Když to naložíš do bzdové kapaliny, WDčka nebo něčeho podobného, tak to možná pomůže. Mě pomohlo zezadu opatrně klepat na vnitřní část zámku. Tím se zámek uvolnil a po promazání funguje jak má.
Jak vyndat zámek napsal kolega.
Rozhýbat se dá. Je potřeba zezadu na něm vyšroubovat šroubek a sundat plastový nástavec. Když to naložíš do bzdové kapaliny, WDčka nebo něčeho podobného, tak to možná pomůže. Mě pomohlo zezadu opatrně klepat na vnitřní část zámku. Tím se zámek uvolnil a po promazání funguje jak má.
-
lord_sef - FK
diky, vrhnu se na to hned jak bude chvilka casu:) nechce se me kupovat novy zamek a pak mit dva klice... to radsi budu otvirat od ridice... a zase kvuli kufrovemu zamku menit komplet zamky v aute to nema vyznam..
-
borlan - FK
Ten event. novej zámek kufru si můžeš nechat porovnat podle ostatních zámků = budeš používat stále jeden původní klíč... (jen ten novej zámek musí být stejný typově - u 2001 teda předpokládám plochý s bočním frézováním drážek)
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
já koupil novej a v zámečnictví ho nechal přestavět na původní klíč
http://www.autodoplnkyfro.cz/tlacitko-s ... -5238.html
nebo celá sada
http://www.autodoplnkyfro.cz/sada-zamku ... -7104.html
nebo celá sada
http://www.autodoplnkyfro.cz/sada-zamku ... -7104.html
-
borlan - FK
Normálně se poptej v klíčařství ve svým okolí, není to zas nějaká extra složitá operace. Když budeš mít kliku, tak se ty "střeva" jen přeházejí a bude to levnější. Trochu komplikace bude, pokud tam budou muset nějakou tu planžetku vyměnit (v zámku je použito x planžet, ale druhů planžet je více než x...nejsem si jistý tím počtem, proto píšu x...asi je to 5?). To ji pak musejí mít nebo sehnat a je to pak dražší...u nás mě udělali 3 zámky za cca 150Kč.
-
lord_sef - FK
prosim, asi jsem antitalent, ale za boha nemuzu vyndat krytky, ktere kryji sroubky zespod zamku (zvenku) jak ty krytky vyndat ven?
-
lord_sef - FK
povedlo se me to:) zamek se povedlo rozhybat WD olejem.,
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Zámek-páté dveře
Zima mně zamotala hlavu. Zřejmě mně zamrz zámek u pátých dveří a led v tom mi ho nějak počachral. Ted tam nenarvu klíč, jako by tam něco překáželo. A tak se ptá chytrých hlav, když ten celej mechanismus vyndám, je nějaká šance se do toho zámku dostat a opravit to? Díky
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vyndej zámek a hoď ho na den do nafty nebo brzdové kapaliny. Pak tam půjde klíč zastrčit. Nejspíše zarezly stavítka, mě se to taky stalo. A určitě to mám nyní také, jelikož zámek vůbec nepoužívám.
-
lord_sef - FK
stalo se me to uz podruhe... zamek jsem neodemkl mozna pul roku klicem a opet nesel odemknout... mam totiz dalkove otvirani kufru a packu u ridice... poradi nekdo, cim zamek nakonzervovat, aby kdyz se nepouziva byl v kondici ?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na to nic nepomůže, musíš jednou za týden zámek rozhýbat a občas prostříknout. Jak se za jízdy za autem točí marast ze silnice, tak se to vždycky zanese. Ideální je zámek zrušit a nahradit ho dálkou s odskokem, tak můžeš otevřít kufr zevnitř i zvenčí. Dokonce jsem to na jedné feldě viděl, že to měl majitel zámek i s tlačítkem zakytované a krásně zahlazené. Vypadalo to OK. Ideální by bylo, kdyby se prodával ten prostřední kus rovnou bez zámku.
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Já ho právě taky skoro nepoužívám, dálku sice mám ale bez odskoku ale otevírám páčkou u řidiče, ale prostě mně vadí, když mně na autě něco nefunguje 
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
-
lord_sef - FK
tak tak, ja mam odskok na dalku, nebo packa u ridice ale nemam proste rad, kdyz neco na aute nefunguje co fungovat ma:D premyslel jsem natlacit treba do zamku vazelinu?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Klasickou vazelínu nikoliv ta v zimě zatuhne a v létě se na ní bude lepit prach. Možná snad nějakou silikonovou ve spreji.
-
lord_sef - FK
a tak kaslu na to, nejjedodussi bude treba 2x za tyden odemknout rucne klicem zamek a bude vyreseno:)
-
Standa3
u pátých dveří mi nefunguje zámek, po zasunutí klíče jde se zámkem volně otáčet na obě strany, ale v obou pozicích zámku jde klíč vyjmout a dveře se neodemknou, musím je otvírat u řidiče, chtěl bych se zeptat, jestli to může být zaseklým mechanismem, který je v tom oranžovém plastovém pouzdře zevnitř dveří v kufru nebo se bude muset vyměnit zámek a tím pádem budu muset mít i druhý klíč k novému zámku?Díky za radu
-
Meverick - FK
Zámek u pátých dveří mi taky nefunguje .. vyřešil jsem to tak že jsem koupil motorek přidělal ho dolu k zámku v kufru a natahl jsem kabely k řídící jednotce alarmu díky tomu mám odskok na dálku přez pager
je to mnohem pohodlnější než tahat klíče 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
sundej deklík na dveřích a koukni na táhlo nejspíš bude vypadlé
-
Standa3
zkoušel jsem sundat ten dekl u zámku pátých dveří, abych ten zámek mohl opravit, ale jeden šroub, co drží ten dekl, se vůbec nedá povolit, asi bude zarezlý, zkoušel jsem ho promazat olejem, ale nepomohlo to.Máte někdo nějaké nápady, jakým způsobem by se ten šroub dal povolit?Jestli to nepůjde, tak se asi budu muset smířit s tím, že ten zámek bude trvale nefunkční.Díky za radu
Jenom připomínám, k otevření 5.dveří se klíčkem otočí a pak zamáčkne, z popisu není jasné, jestli to tak děláš. Pokud ano, ale po zamáčknutí zámku dveře neodskočí, tak může být vypadnuté táhlo od zámku k mechanismu dole na dveřích.
Ten "dekl", co máš sundat, je ten tapec zevnitř dveří. Je jenom naražený na umělohmotných příchytkách, chce to opatrně odpáčit a po sundání odlepit na vhodném místě folii. Tím se dostaneš k tomu táhlu.
Ten "dekl", co máš sundat, je ten tapec zevnitř dveří. Je jenom naražený na umělohmotných příchytkách, chce to opatrně odpáčit a po sundání odlepit na vhodném místě folii. Tím se dostaneš k tomu táhlu.
-
Standa3
ty páté dveře jsem odemykal správně, otočil jsem klíčem a poté zamáčknul, ale dveře se neodemkly, navíc s klíčem jde v zámku otáčet volně, není cítit žádný odpor a klíč jde vyjmout v obou polohách zámku a pokud otočím zámkem do polohy, kdy by se měly dveře odemknout, nevrátí se samovolně do původní polohy.Zkusím zkontrolovat to táhlo
Klíčem se má točit volně, nevrací se do jedné polohy a klíč jde vyjmout v obou polohách, to je v pořádku.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Dneska se mi úplně rozpadl zámek pátých dveří. Vložka zámku tam teda drží a je funkční, ale myslíte, že to tak můžu nechat? Nevypadne mi ta vložka zámku časem úplně? Lepit to tam asi nemá cenu.

-
Magua - FK
Mě se stalo to samé, musel jsem šroub opatrně odvrtat (ze zadu je navařená matka M5), zavitořezem jsem to projel namastil a dal jinej šroub, hotovo.Standa3 píše:zkoušel jsem sundat ten dekl u zámku pátých dveří, abych ten zámek mohl opravit, ale jeden šroub, co drží ten dekl, se vůbec nedá povolit, asi bude zarezlý, zkoušel jsem ho promazat olejem, ale nepomohlo to.Máte někdo nějaké nápady, jakým způsobem by se ten šroub dal povolit?Jestli to nepůjde, tak se asi budu muset smířit s tím, že ten zámek bude trvale nefunkční.Díky za radu