Homemade palubní PC

Odpovědět
maus - FK

Re: palubny pocitac ScanGauge

Příspěvek od maus - FK »

tenhle comp do felicie nejde je to v odpovedich od vyrobce nekde hned na zacatku
maus - FK

Re: Dálší Palubní počítač

Příspěvek od maus - FK »

vojto ja jsem tedy hledal a nasel jsem p*d mas nejaky odkaz na vyrobeni snimace z lanka?
vojta_1 - FK

Příspěvek od vojta_1 - FK »

Co se tyče snímačů dráhy tu jsou jedny webové stránky: http://www.sob.xf.cz/palpoc.php na konci stránky jsou soubory ke stažení,tenhle snímač je pro ty ,kteří mají známe soustružníky,druhý snímač je vlastně už hotovy používá se na kole (šlapacím) jsou to vlastně dva díly jeden je magnet a druhá strana je skleněná trubička a vněm jsou dva jazýčky které přitahuje magnet,někde jsem to vyděl měl magnet připevněny na hřídeli homokineťaku a druhá strana byla připevněna na převodovce,byl to takový držák,poslední možnost snímačů je,že si ho kokpite v prodejně pro taxikáře,kde se kupují taxametry atd..,koukal jsem na web stránky a jsou ty snímače drahá,no a to bude asi všechno...,
HOBBI - FK

Re: palubny pocitac ScanGauge

Příspěvek od HOBBI - FK »

uz mi to povedali aj ostatny ze to s feldou nespolupracuje a za omnoho lacnejsie pozhanam aj origos ktory sa uz riesi takze dakujem vsetkym za info akonahle mi jardo da zelenu tak budem mudrejsi a ked ho namontujem tak potom dam svoje skusenosti s pouzitim :D plusy aj minusy :D
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

v zadu na tachometru je otvor kde uvidíš kotouč který se při jízdě otáčí. Jsou na něm 4magnety. Takže stačí tam vložit malou hallovu sondu TLE4905 a během jedné otáčky dostaneme krásné 4impulzy. Netřeba nic soustružit ani vymýšlet úchyty na převodovku.

http://www.gme.cz/cz/tle4905l-p533-439.html

s tímto snímačem jsem už ujel přes tisíc kilometrů a je to splehlivé řešení
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

supr vojta : ten ze 120 jsem nasel ale nikdo kolem me nesoustruzi (ac pracovne programuji cnc, jenze drevoobrabeni a kov je mi neznamy).na kolo uz jsem premyslel ale zavrhl,nekde jsem vycetl ze jeden impuls na otacku je pry malo....vice jsem nezkoumal, treti moznost taxi jak sam rikas...zapadni ceny k vychodnim platum
big.dela ta halovka je zapojena jako standartni snimac otacek co uz ve voze mame ze?zem+vstup 12V+signal do palubaku jestli se nemylim,a snímá z horni hrany nebo z boku?v jake vzdalenosti?je pravda ze jsem na tachak zezadu uz koukal ale nic nevidel, kdyz rikas ze tam jsou 4 magnety tak ti verim.........kdybys byl tak hodny a usetril me trapeni pri zkouseni,ja pri kazdem sundavani palubky z feldy pouzivam spousty sprostych slov ovsem pri nandavani nahonu se ma slovni agresivita stupnuje a u nas bydli i male deti :lol:
Vasek

Příspěvek od Vasek »

maus: kdysi jsem na netu našel, jak si tuto nepříjemnou práci ulehčit a v něm se psalo zhruba toto:
nejdřív si vytáhni náhon na tachometr z převodovky, aby jsi ho měl celej volnej
pak sundej spodní plast na volantovém sloupku (jeden šroub) a povol dva vrchní šrouby, co drží volantovou tyč. Tímto se ti posune vrchní hrana volantu tak o 1,5 cm směrem dolů a manipulace s přístrojovkou se snane mnohem zábavnější činností, u které nebudou potřeba žádný sprostý slova. Na těch stránkách to bylo i pěkně nafocený, akorát momentálně nemůžu najít odkaz.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
big.jedla - FK

tady je zezadu tachometr v tom otvoru je vidět pod úrovního toho "měďěného" kroužku právě ten širší kotouč na kterém jsou 4magnety.

Obrázek

ta hallova sonda je zde:
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... E4905.html

potřebuješ unipolární typ. Je tam i nakresleno kde je senzitivní oblast. Zapojuje se + - a signál. Napětí tam píšou do 32V. Je k tomu třeba ještě připojit 2kondy a odpor. Vše v datasheetu. Jinak s takto připojenou sondou získáš 392impulzů na každých ujetých 100m.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 09. pro 2010 21:51:03, celkem upraveno 1 x.
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

Dikes za reakci ,ale od ...unipolarni... uz vubec nevim o cem mluvis :lol: skoda a to vypadalo nadejne
vojta_1 - FK

Pro ty kteří nemohou sehnat hallovu sondu TLE4905 tu jsou webovky jak to nahradit,stačí nějaký starší ventylátor 12V s PC musí mit tři vývody dál je popis tady:
http://dilna.aeroomni.com/html/hallovka.html ,skoušel jsem to na tachometru a funguje to ....,
SMike

Příspěvek od SMike »

Tu hallovku TLE4905 máš zezadu na tachometru na tom krycím plastu nebo musím rozebrat budíky a dát to do té díry??
Jozan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozan »

Hele a to se musí cpát ten PC do tacháče? Já bych to radši dal tam co má byt TC 6. Tam se to hodí líp...
vojta_1 - FK

tady je fotka jak jsem to spackal ja ,nic se nemusí rozebírat,chce to kousek tišťaku a dát to do tachometru,snímač musí být dost těsně nad tím kolečkem s magnety,musí se to skoušet nato mám tam tu ledku ta vlastně indikuje magnety , http://www.pixhost.org/show/1771/5033724_imag0013.jpg
big.jedla - FK

tak nějak to mám taky jen tam nemám ledku a mám tam šroubovací svorkoničku na 3vodiče to vše na malém plošnačku a dá se to přišroubovat do těch připravených děr...

jen teda musí ven budíky a taky se musí vytáhnout budík tachometru ven... jinak k tomu otvoru není přístup
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Toto nevypadá špatně, pro ty, kteří chtějí počítadlo co umí skoro všechno. :P
http://www.scangauge.sk/features.htm
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Vašku tohle už tu kdosi nahodil a došli jsme k tomu, že je to do feldy bohužel nepoužitelný
Víc ve vlákně: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... ge#p391986
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ok, pardon, to jsem netušil. :oops: :hlava:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

S tímhle si na Fel taky neškrtneme
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=97&t=20865
big.jedla - FK

jako já bych mohl pár kopií mé verze udělat... jenže pro mnoho lidí bude problém zapojit nokiácký displej a a všechny potřebné dráty... na výrobu absolutní plug-in stavebnice nemám čas...
Alf

Příspěvek od Alf »

Já bych to zvádl = mám zájem.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

alfe ty bys dokazal +- za 2000 udelat palubak se vsim sudy navodem a pripojenim do feldy?(ten jak je v prvnim prispevku)
Obrázek
big.jedla - FK

OK no můžeme se domluvit že to spočítám a udělám ti jednu kopii... ale to je jen moje elektronika, budeš si muset sehnat nokia3310 displej a vyřešit propojení... zdatný elektronik to zvládne ale nedělám si iluze že to každý dokáže... takže by to bylo naprosto bez záruky... samozřejmě by to bylo odzkoušené v mém autě
Alf

Příspěvek od Alf »

DERMIN96: nedokázal

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

Skoda :? ale coz
PS: jsem 95 ne 96 :PPPPPPP
Obrázek
michal.j125
Kontaktovat uživatele:

Re: Homemade palubní PC

Příspěvek od michal.j125 »

zdravim , chci se zeptat jak to vypada stim palubnim PC , porad jeste testujes ?
Felicie 1.9 D GLX vybava - ele. okna , pal.PC , ele. zrcatka , interie z Edice Mystery , 15" ATS Cup
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Za kolik by jsi prodal samotný naprogramovaný procesor? Tu dvouřádkovou verzi bych si v pohodě postavil sám, když bych měl naprogramovaný šváb.
big.jedla - FK

michal.j125: otestováno mám a s verzi s nokia displejem jsem naprosto spokojený

Atnarfus : DPSku jsi schopný obstarat sám? Mám verzi s klasickými součástkami a pak verzi 2.0 s SMD která funguje malilinko jinak. Samotný procesor bych dokázal prodat pouze klasický... SMD bych naprogramoval jedině napájený v DPSce. Deska v klasice má cca 8x7cm takže vcelku obrovské
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když bych se do toho pustil tak v klasice. S SMD nemám dostatek zkušeností, ani vybavení. Desku bych si vyrobil, nebo bych to postavil na univerzálním pájecím poli. Celé to může být v poměrně velké krabici uložené někde za palubkou a s displayem propojené kabelem, tak bych velikost desky až ta neřešil.
big.jedla - FK

ok tak já ještě porovnám ten soft s poslední verzí a případně poupravím... no a schematko ti v eaglu hodím na maila... když bys do toho šel tak bys mohl případně udělat i nějaký jednoduchý návod pro případného dalšího zájemce...

naprogramovaný procesor (atmega32) bych poslal tak za 200+pošta...
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

Návod v klasice pro ostatní by nebyl špatný. Připojuji se.
Alf

Příspěvek od Alf »

Já bych bral spíš tu SMD verzi pro display N3310 ve formě stavebnice, nebo jen DPS s PICem.

Jak je konkrétně dělané snímání rychlosti z tachometru ?

Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

big.jedla píše:ok tak já ještě porovnám ten soft s poslední verzí a případně poupravím... no a schematko ti v eaglu hodím na maila... když bys do toho šel tak bys mohl případně udělat i nějaký jednoduchý návod pro případného dalšího zájemce...

naprogramovaný procesor (atmega32) bych poslal tak za 200+pošta...
Super. Mkrnu na to, spočítám si na kolik by to vyšlo komplet, ale je to mimořádně zajímavé.
big.jedla - FK

poslal sem ti to na mail, nejdražší je ten procesor a displej pak už to sou korunové položky...
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

ako plánuješ predávať verziu 2.0? Tú by som bral, mám aj jednu historickú Nokiu 3310 :) Akurát to sám nezostavím, keďže som tieto veci nikdy nerobil a pokaziť diely za desiatky eur nemienim :D
Gudran - FK

Příspěvek od Gudran - FK »

Taky bych bral tu SMD verzi DPS+procesor+osazovák a part list
big.jedla - FK

Gudran:
A ty jsi schopen udělat propoj na nokiacky displej? Bych tu pak nerad četl že prodávám nefunkční bazmek že jo...
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Ahoj,kolik stojí kompletní PC a jak je to s kabeláží díky?
Alf

Příspěvek od Alf »

Z toho display -e 3310 leze foliový pásek ?

Gudran - FK

S mikropájkou umím celkem dobře, takže by neměl být problém. Jinak display i s konektorem, na který by se nechaly připájet drátky třeba zde:
http://www.amilo.cz/index.php?productID=1418
Určitě si nebudu stěžovat :) , maximálně poprosím o radu, když si nebudu vědět rady se zprovozněním :scratch: .

Jinak dobře to měl popsaný Alf v toppicu s Tripplingem, kdy si produkt rozdělil do několika úrovní. Neuvažuješ taky o podobném rozdělení? (tedy vzhledem k různé elektronické vyspělosti žadatelů).
Gudran - FK

Montáž na 1,6 MPI bude asi stejná jako na 1,3MPI, jen tam bude jiný průtok paliva?
big.jedla - FK

ano všechny benzínové motory to bude stejné jen se bude muset nastavit jiný průtok aby to ukazovalo správně... jinak zítra ti snad jeden kus vyrobím
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

A jakou si predstavuješ cenu za postavený?a jak je to s kabeláží?dík
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

čistě teoreticky... mohlo by to fungovat i na podtlakové LPG? a kolik by sis představoval cenu za brouka a DPSku plus samo osazovák a rozpisku,klidně i v SMDčku,napájet to zvládnu i sám ;) mimochodem 5110 a 3310 má stejnej display ne?
EDIT: nejde ta SMD verze osadit normálním TH švábem?
big.jedla - FK

než začneme nějaké velké akce, zatím počkáme jestli se to gudranovi podaří zprovoznit...

jinak kabeláž by si každý musel udělat sám a na podtlakové LPG to nepůjde

a ty mobily by měly mít myslím stejný displej
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

to budem čekat dlouho :D [/joke]
Gudran - FK

:lol: snad to nebude na dlouho. Alespoň budu mit nějakou zábavu. Budu průběžně informovat.
Gudran - FK

Takže jsem konečně sehnal telefon 3310 a všechny součástky už mám taky. Montáž může začít. Jen jsem si všiml takové maličkosti :o DPS není provrtaná a nemám jedničku vrták :hlava: .Zítra musím do krámu. Zatím začnu pracovat na kabeláži.
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

tak šup do toho pak by mě to čekalo asi taky :)) Hodně stěstíí.
Sportline felda 1.3MPI r.v 97 naj.220000tis 50KW přestavba + blbůstky a Tuning ,)
Zatím nejvyšší dosažená rychlost: 175 Km/h

Obrázek
big.jedla - FK

Aj tak vrtat mě to nenapadlo :D příště teda budu vrtat... jinak nejsem si jistý jestli něco nebude chtít vzít vrtákem 0,8mm! to jen pro jistotu... ať ti nezmizí pájecí body! ale myslím že konkrétně u této desky jsem to navrhoval aby to zvládlo i ten 1mm... ale hlavně ty body u PSL10 konektoru jsou dosti malé tak opatrně
Gudran - FK

Dobrý, už to mám provrtaný a osazuji, jen mám problém s rozpoznáním SMD kondenzátorů. Neprozřetelně jsem si koupil stejné množství od 2 různých kapacit :hlava: . Našel jsem nějaká vodítka na netu tak uvidíme.
Rada: nekupujte stejné množství SMD kondenzátorů různých kapacit. Tedy pokud vám to v krámě neoznačí.
Odpovědět