rupla mi manžeta řízení, při postoji čelem k motoru na leve straně (od řidiče pravá)
zítra budu měnit oba čepy řízení a zároveň zbouchnu geometrii, budu měnít i levé (od řidiče) axialní táhlo a když už budou čepy dole, rád bych vyměnil i manžety kryjící šroubení axiálního táhla k hřebenu, prodávají se jak L/P manžety, tak nějaká delší (pravá) a kratší (levá). vyteklo mi z prasklé manžety nějaké mazivo, tudíž dotaz, jaký tuk koupit a které manžety koupit? děkuji
Manžety řízení a tuk
-
xXxTRA - FK
Manžety řízení a tuk
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 28. bře 2011 19:16:44, celkem upraveno 1 x.
-
xXxTRA - FK
Re: Manžety řízení a tuk
no nic, tuk byla rozteklá vaelína hřebenu, manžetu jsem koupil dlouhou... - pro ostatni 
si moh rovnou udělat repas http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=473 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
tak manžety kúp originál alebo radšej nechaj staré aj nové sponky , vazelínu natlač aj do klbu toho axiálneho tiahla a môžeš aj do manžety , zase tak na tom nezáleží , nejaká na ložiská alebo A00 postačí
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Sadro - a čo podľa toho urobí na felde?
-
xXxTRA - FK
sadra: no time 
jinak mazneta tam nechtela vlezt, tak jsem ji prasacky narizl... no co, nova paska to stahne a je blbost to stahovat novymi i starymi... manzety mam presne ty co jsou v tom clanku, stejna barva i odstin, stejny tvar... kulaky vymeneny, geometrie nastavena od oka (furt jsem lozil 5m pred auto a cumel
) ale ani pri stovce se volant netrepe a auto pekne sedi...
jinak mazneta tam nechtela vlezt, tak jsem ji prasacky narizl... no co, nova paska to stahne a je blbost to stahovat novymi i starymi... manzety mam presne ty co jsou v tom clanku, stejna barva i odstin, stejny tvar... kulaky vymeneny, geometrie nastavena od oka (furt jsem lozil 5m pred auto a cumel
Tak pridam jednu cerstvou zkusenost s vymenou manzet na prevodce rizeni. Na ridicove strane jde celkem v pohode - ta kratka. Ta dlouha je pekny svinstvo pokud clovek nevi jak na to. 2 hodiny jsem se s tim drbal, pak dosel nahodou typek co dela ve skodovackym servisu a ma garaz vedle... Zadne podebirani sroubovakem, roztahovani nebo tak. Proste manzetu holou rukou vzal a behem minuty hrubou silou pretahnul az na prevodku...
-
goodFela - FK
S manzetama jsem nemel problemy. Sice jsem mel cely rizeni venku na ponku a novy tycky, ale proste jsem to vzal a natahnul pres cely tycky a bylo.