Bezdrátový NET

pokec o všem možném i nemožném
Kulis - FK

Bezdrátový NET

Příspěvek od Kulis - FK »

Prosím o pomoc a o radu.Mám bezdrátové připojení k internetu které používám na stolním pc a ted mi jde o to zda je možné použít nějaký wifi router(popřípadně jaký) a ten internet využívat v druhém počítači nebo v mobilním telefonu,který má wifi.
Raceman

Re: Bezdrátový NET

Příspěvek od Raceman »

jistě že je to možné :) postačí jakýkoliv router
Kulis - FK

Ale já mám USB modem jak to teda potom funguje?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

to si měl napsat hned že je to modem od mobilního operátora ale i to jde řešit :)
Kulis - FK

Pardóón :oops: sem si to nějak neuvědomil já a informatika nejsme velcí kamarádi.
Operátor nabízí wifi router ale za nejakých 1100kč což je pro mě zbytečně moc tak jesli je nějaká levnější varianta na aukru sem toho našel hodně,ale nevím co přesně potřebuji já.
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Tak to jedině domluvit se s operátorem, od kterýho máš ten net. Buď by měl něco co by mělo v sobě i routr a nebo místo toho USB nějakej jinej přijímač, ze kterýho by šel ethernet kabel do routru a odtud bezdrátově do mobila a káblem do PC. Když jsme dělali net jednomu klientovi, tak ten tam měl routr s USB, ale pochybuju, že by do toho šel píchnout tenhle přijímač. Spíš to bylo na sdílení tiskárny.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Nevím jak dneska, ale je to tak dva roky co byla jediná věc co tohle uměla. Bylo to od Zyxelu a taky s USB portem, původně ale na tiskárnu, nicméně změnou firmwaru v tom zyxelu to pak fungovalo, ale přišel si tim o záruku toho routeru, od operátora to taky nebylo podporovaný, cena byla někde okolo 3500,- a pro neznalce technicky neuskutečnitelný.
Nej varianta je dneska mít telefon (iPhone nebo cokoliv s nejnovejsim OS od Googlu) s připojením k internetu a na něm vytvořit wifi hotspot a připojit aý 3 zařízení přes mobilní připojení v mobilu.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Raceman

Příspěvek od Raceman »

jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

To se mu nebude líbit cena ... je mi to blbý, ale musim to říct... někomu holt není pomoci, a nechápe, že za málo peněz nic dobrýho nekoupí ... aspon tohle platí v IT. nejvíc to nechápou lidi co na to ty peníze mají...
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Raceman

Příspěvek od Raceman »

ale jinak to prostě nejde
Kulis - FK

Dobrý pánové děkuji to mi asi stačí jednoduše řečeno za ty prachy se mi to nevyplatí to wifi bych využíval tak hodinu deně a to se mi nevyplatí do toho cpát takový peníze.
Všem zůčastněným děkuji

"LOCK"---"DELETE"
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jen takovej teoretickej nápad....to nejde aby do toho stolního pc píchnul nějakou obyč USB wifinu nebo wifi kartu a udělal z toho pc defacto přístupovej bod?
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

Ivarek - jo klasicky router by z toho sel bezproblemu udelat. Ale kdz by chtel nekdo pracovat na wifine, stolni PC by muselo byt zapnute. A pak kdyz Kulis nehovi IT, kdo by mu nastavoval routovaci program(Kerio), nebo jemu podobne? Ale mas pravdu, je to ta nejlevnejsi varianta. USB modemy se v compu tvari jako "sitove karty", ze?
Jak jirkaf rikal, kdysi existovali SOHO masinky, ktere umeli routovat z USB. Na co si vzpominam, tak dost rozsireny byl Asus WL500G deluxe. Ten umel po zmene firmwaru routovat CDMA.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
Kulis - FK

Klucíí moc děkuji za pomoc dnes jsem prohledal stránky mého dodavatele internetu u-fon :mrgreen: a našel jsem to co potřebuji

http://www.ufon.cz/cz/eshop/bazar/modem ... awr501l-3/

zkusím tam zavolat a zeptat se jestli mi to dají za 1kč když už mám u nich smlouvu 3roky :baseball:
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

řešením je motherboard ASUS P5K-E/WIFI-AP ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Odpovědět