Nejdou nastavit hodnoty škrtící klapky

MPi 1AV
AEE
BzumKarvina - FK

Nejdou nastavit hodnoty škrtící klapky

Příspěvek od BzumKarvina - FK »

Ahoj, včera jsem byl nucem vyměnit škrtící klapu, byla úplně mrtvá, koupil jsem tedy novou(originál) a nechal namontovat v servise s tím, že provedou adaptaci, Po X hodinách mi řekli, že jim nejde udělat adaptace, tudíž mi kolísá volnoběh a motor se mi více zahřívá. Zajímavé ovšem je, že při připojení staré klapy to funguje(komunikuje tak jak má) a u nové to hlásí nějakou chybu, tím si myslím že ŘJ a kabeláž je v pořádku, nevíte čím by to mohlo být?Mám Felinku 1.6AEE 82520km rv.1997
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejdou nastavit hodnoty škrtící klapky

Příspěvek od Atnarfus »

V klapce není žádná elektronika. Jsou to pouze dva potenciometry a spínač volnoběhu. Proměř potenciometry a spínač. Když nejde udělat základní nastavení, tak musí být něco mimo předpokládané hodnoty, nebo nefunkční elektromotor co s tím pohybuje.
Postup kontroly je v dílenské příručce.

Já osobně bych tu opravu ale reklamoval.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nic nezkazíš tím, když při zahřátém motoru a vypnutém zapalování vytáhneš na minutu jedničku pojistku. Po jejím zastrčení a zapnutí zapalování si řídící jednotka udělá základní nastavení sama.
BzumKarvina - FK

Zkoušeli to nastavovat jak přes VAG tak resetováním jednotky úplným odpojením od zbytku auta, a stále se to nedařilo, uvidím dneska, jinak to bude asi na výměnu nové klapy. A taky jsem zkoušel reset podle návodů na fóru, zahřát vypnout a potom 30s na pozici 1 a stále to nepomohlo.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Je tam někde špatný kontakt v konektoru, nebo je ta nová klapka špatná.
BzumKarvina - FK

Tak teď jsem si přivezl auto zpět, bylo mi řečeno že byl špatný kontakt, ale že jednotka je nějaká divná a pomalu se z ní sypou data přes VAG, ať se prý poohlídnu po nové, když to tak vemu tak za klapu chtěli 4800, za nastavení 1000, jsem z toho nějaký rozčarovaný, počkám nějakých 200km než se to zajede a pokud nebudu vidět změnu k lepšímu tak asi budu muset zkusit jiný servis :cry:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli už se jim podařilo udělat základní nastavení, tak řídící jednotku neřeš. Přinejhorším si tu kup nějakou ve zdejším bazaru z rozebíraného auta. Koupíš jí za zlomek toho co chtějí ti experti.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Ked uz nebudes vediet si dat rady, tak skus aspon opravit tu staru klapku ;) A zbytocne si mozno vyhodil tisice za novu...A v servise mozno ani nevedia nastavit klapku na felde, hold, totiz to budu asi amateri :roll:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 22&t=24183

EDIT: mam kamosa v pneuservise a tam robia vsetko ohladom aut a minule mi volal, ze ako sa nastavuje prave klapka na 1,6tke :lol:
Naposledy upravil(a) lukydm dne pát 01. dub 2011 9:59:44, celkem upraveno 1 x.
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
BzumKarvina - FK

No na opravu se moc necítím, jsem schopný si vyměnit různé věci, ale jak mám něco odvrtávat tak to ee. Starou klapu asi někde dám vydražit od 1Kč, problém byl na ni ten, že nedržela volnoběh, musela se držet noha na plynu.
A teď něco pro zasmátí: Když jsem vezl auto do servisu, říkal jsem si že aby mi to na křižovatce nechcíplo, že budu pravou na plynu a levou si lehce přibrzdím............asi nemusím dál popisovat co se stalo a to jsem jel kousek ještě k tomu bez pásů........ :D
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Mě nešla nastavit dokud sem uplně neodpojil lanko plynu od klapky, tak bych to zkusil...
Jara.K - FK

Příspěvek od Jara.K - FK »

Zdarec. Mám problém. Odešel my zapalovací modul, ten sem vyměnil s kabela a svíčkama. Startuje to suprově hned napoprvé. Jenže se my rozhodila škrtící klapka. Tak sem vzal VAG a šel ji nastavit zahřál jsem motor na 90 stup. zadal jsem příkaz k nastavení a vyhodilo my to 1000000 tak sem prošlapal plynový pedál a opakoval. zase stejná hodnota. Tak jsem sundal sání pročistil jsem ju povolil lanko a udělal znovu nastavení. Po 10 pokusu a a stejné hodnotě jsem to vzdal. Neví někdo co stím?
EDIT: Tak sem klapku vymontoval ven kompletně sem ju očistil že byla jako nová. Zkusil jsem nastavení bez lanka. Několikrát. Furt to háže nastavení 1000000. Je v háji klapka?
Odpovědět