Dodatečná montáž origo třetího brzdového světla

Vašek - FK

Dodatečná montáž origo třetího brzdového světla

Příspěvek od Vašek - FK »

Odpustě mi prosím možná banální dotaz, ale chtěl jsem se nejdřív zeptat na nějaké tipy a triky než se do toho pustím.
Chtěl bych naší feldu trochu vylepšit přídavnou brzdovkou. Myslím že to je jedna z dobrých věcí.
Nechci tam ale dávat nějaké univerzální. Takže když koupím origo-felicia tak bude asi bez drátů že? Existuje na to nějaký kabelový svazek nebo něco takového co bych k tomu měl přikoupit? A je na to felda, která brzdovku nemá nějak připravená? Nebo bude lepší se prostě napojit na dráty ke stávajícím brzdovkám? (O návodu na hlavní stránce vím :) )
A samotné těleso světla se jen naklapává do těch již připravených otvorů v zadních dveřích nebo se to nějak lepí?
Předem děkuju za rady.. :-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 29. led 2008 19:45:57, celkem upraveno 1 x.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Dodatečná montáž třetího brzdového světla

Příspěvek od 103457 »

Takže světlo je přišroubované do otvorů, kterými se přišroubovává stříška 5-tých dveří. Budeš potřebovat jen dva drátky s konektorama na to brzdové světlo a dole se připojíš konektor LZ světla.
Vašek - FK

103457 píše:Takže světlo je přišroubované do otvorů, kterými se přišroubovává stříška 5-tých dveří. Budeš potřebovat jen dva drátky s konektorama na to brzdové světlo a dole se připojíš konektor LZ světla.
Ok. dík moc. Takže mám přikoupit ještě nějaký ten konektor k tomu přídavnému světlu a drátky stačí v podstatě jakékoli..
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

Ty konektory jsou tzv. fastony [img][IMG]http://img184.imageshack.us/img184/3577/fast02ol1.th.jpg[/img][/img]
a pak bych možná koupil ještě takový izolační návlečky aby nemohlo dojít ke zkratu
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/445 ... .93KB.html
Alf

Příspěvek od Alf »

Do těch dveří musíš nacvaknout takové plastové vložky a do nich se to světlo přišroubuje . 2 ks origo Škoda + dva vruty
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
TECHart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TECHart »

Alf píše:Do těch dveří musíš nacvaknout takové plastové vložky a do nich se to světlo přišroubuje . 2 ks origo Škoda + dva vruty
Také bych tam měl rád origo světlo, ale nikde mi ty plastíky do kterých se to šroubuje nedokázaly prodat. :-(
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Ja ho montoval tatovi do feldy a použil jsem karosářské matky-6mm,jsou to takové obdelníčky s dvěma packami.
Vašek - FK

Já dnes byl světlo kupovat. A ty cvočky (nebo jak to nazvat) jsem dostal k němu. Mělo by to prý být origo (PAL?)
Kupoval jsem ho za cenu tuším 340kč. Což si myslím je dost slušné a zdarma jsem dostal i dráty. Vzpoměl jsem si pozdě a prodavači se již nechtělo markovat.. :D

Pro hradečáky můžu doporučit autosoučástky Bernard. Bezkonkurenčí ceny a příjemné jednání. Sehnal jsem tam vždycky vše co jsem potřeboval..
Alf

Příspěvek od Alf »

Já je kupoval před rokem v salonu ( neměly je skladem, takže z centrálního skladu ) na přichycení rolety, abych nemusel vrtat do dveří. 6U0 945 299 .
Spíš myslím Hella.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Vašek - FK

Ještě bych potřeboval poradit jak ty kabely napojit..
Koupil jsem si čokoládu, ale koukal jsem na fóru, že většina z vás na ní chválu nepěje.
Ale je to lepší než samořezný spojky ne?
Podotýkám že pájet to nebudu. Sice jsem se o to už párkrát pokoušel, ale nemám s tím moc zkušeností a výsledek by byl asi spíš horší než lepší, kor když bych se o to pokoušel ve stísněném prostoru kufru auta..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vašek píše:Ještě bych potřeboval poradit jak ty kabely napojit..
Koupil jsem si čokoládu, ale koukal jsem na fóru, že většina z vás na ní chválu nepěje.
Ale je to lepší než samořezný spojky ne?
Podotýkám že pájet to nebudu. Sice jsem se o to už párkrát pokoušel, ale nemám s tím moc zkušeností a výsledek by byl asi spíš horší než lepší, kor když bych se o to pokoušel ve stísněném prostoru kufru auta..
Musíš povytáhnout ze střechy tu harmoniku a prostrčit tvrdý vázací drát dolů sloupkem k levému zadnímu světlu. Je to porod, ale jde to. Potom protáhnout harmonikou a nakonec zase drát do dveří, až k místu upevnění přídavného světla. pokud už máš dráty i s konektorama, tak musíš jet od přídavné brzd.světla skrz dveře, harmoniku, do střechy a sloupkem dolů. Čokoláda bude dobrá, ale raději si konce těch drátů oletuj nebo na ně prodávací takové mačkací návleky, aby se ti konec netřepil a šel dobře utáhnout.
Vašek - FK

Ještě jednou to otevírám.. Prosím vás mohl by mi někdo napsat čísla pinů na kterých jsou v zadní skupinové svítilně brzdovky?
Nemůžu to nikde najít a barvy drátů se mi bohužel asi neshodují s barvami tady v návodu http://www.feliciaklub.cz/?id=r_tretibrzdovesvetlo :roll:
Děkuju..
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Dodatečná montáž origo třetího brzdového světla

Příspěvek od Ivarek »

Pin č.5,funkce č.54.
Vašek - FK

Ivarek píše:Pin č.5,funkce č.54.
Děkuju moc.. A ještě kostra?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Vašek píše: Děkuju moc.. A ještě kostra?
Kostra je 1 (31).
Vašek - FK

Super. Dík moc, za pomoc. :)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Vpohodě.Ale stejně mi není jasný že ti ty barvy drátů neseděj.No asi nějaká spešl edice. :D
mikka

Příspěvek od mikka »

Na svorkovnicích přímo na koncových světlech to jsou na obou stranách piny 5, barva vodiče černá/červená.
Nebo na osmipinové svorkovnici poblíž levé koncové svítilny, tam se origo zapojuje třetí brzdové světlo. Tam je to pin 2, barva vodiče taky černá/červená.
Kostra třetího brzdového světla se origo zapojuje přímo v pátých dveřích. P5i dodatečné montáži je asi lepší protáhnout oba dráty najednou a kostru zapojit na šroub poblíž levé koncové svitilny.
Vašek - FK

Ivarek píše:Vpohodě.Ale stejně mi není jasný že ti ty barvy drátů neseděj.No asi nějaká spešl edice. :D
No spíš je asi kdysi někdo měnil a barvy nezachoval. Třeba taková kostra by dle toho návodu měla být hnědá že? No a já jí mám standartně černou. Tak jsem zbytek radši moc nezkoumal a běžel se honem poradit.. :D
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

Čauky : Taky sem ho dodatečně montoval dal sem tam origoš světlo protáh sem 5 dveřma 2 dráty napojil sem to do zadu do origoš svorkovnice měl sem to už tam natažený origoš dráty. :lol: :lol: :lol:
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Tak jsem taky nainstaloval 3. brzdové světlo. Stálo mě origo (AutoPAL) 420kč včetně šroubů a těch plastových vložek. Když jsem byl v tom, vyměnil jsem i gumovou průchodku elektriky pátých dveří a musel jsem i vyměnit jeden kabel, protože jsem ho měl přerušenej. Byla to zábava na celej den, ale je to. Veškeré napojování mám zapájené. Takže by to všechno mělo bez problémů sloužit..
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Sigaron - FK

Příspěvek od Sigaron - FK »

Zdravím, taky jsem napojil třetí brzdové světlo dle návodu, funkce je ale jiná než jsem očekával.Brzdové světlo mi pořád svítí, a když jsem se podíval na brzdová světla, tak mě svítí jak normální tak i brzdová světla pořád, tzn pořád svítí i brzdové světlo, a po stisknutí brzdy se rozsvítí akorád o trošku více :(
Nevíte co s tím? nikde jsem pořádné vysvětlení nenašel... :hlava:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

V tom případě si to nezapojil podle návodu, ale špatně.
Kostra na kostřící bod za levým světlem a +12V na napájení brzdy v zadním světle.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

taky jsem ho nedávno dělal , podíval jsem se u zadního světla na svazek co jde do C sloupku > 5tých dveří
na konektoru pro 5té dveře z hlavního svazku kablík byl v kabeláži 5tých dveří už ne , od 3brzd sv. světla ke konektoru jsem kablík natáhl koupil pin nacvakl a hotovo

a jestli ti pořád slabě svítí i brzda v hlavním světle prohlídni kostru za levým světlem , žárovky ......
Odpovědět