1,6 po zahřátí chcípne.

MPi 1AV
AEE
Cenda85 - FK

1,6 po zahřátí chcípne.

Příspěvek od Cenda85 - FK »

Zdravím,
mám Feldu 1,6 MPi. Jede super, všechno tam je udělaný a vyměněný. technickou to má měsíc.
Několikrát se mi stalo, že mi auto zničehonic chcípne.
Po nastartování vše OK i volnoběh, za jízdy táhne, ale když přeleze přes 90°C tak chcípne, třeba i za jízdy a nejde nastartovat. Nakopnu jí až když trochu schladne.
Stalo se to už někomu?
Za každou radu díky.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: 1,6 po zahřátí chcípne.

Příspěvek od Kuladmin »

Cidlo teploty vody. ;)
Chose

Příspěvek od Chose »

Spíš bych to viděl na zapalovací trafo,nebo problém palivové soustavy.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Je to čidlo teploty vody, taky jsem měl tuto závadu.
Cenda85 - FK

Tak se omlouvám za mylnou informaci, klidně chcípne, ikdyž zahřátá není.
A není to teplotní čidlo, to už jsem vyměnil a dělá to pořád.
Teď jsem jel 180km, po prvních 10km to chcíplo, nepovedlo se mi to nastartovat, na roztlačení chytla po 20m, pak 150km úplná pohoda, město, mimoměsto, a ani ťuk. Na posledních 20km mi to chcíplo 2x, ale nastartovat se povedlo.
Nevím co s tím.
Bylo podezření na čerpadlo v nádrži, ale to se tváří v pohodě.
I tak díky za rady.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

zapalovaci civka ;)
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Cenda85 - FK

Vyzkouším a dám vědět, díky
Cenda85 - FK

Tak cívku jsem vyměnil a dělá to pořád. Nevím, co s tím.... :( :?
Asi to vyřeším jednou provždy... :baseball:
Nebo má někdo ještě jinej návrh?
Za odpovědi díky.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jak identifikovat oblast příčiny proč motor nestartuje v domácích podmínkách jsem tu už párkrát popsal.

Cituji:
Re: Vypnu motor a už ho nenatočím

Předpokládám že diagnostika nevypisuje žádnou chybu.

Snadno zjistíš zda je problém v zapalování, nebo v dodávce benzínu. Až ti to nebude startovat, tak sundej kabel z jedné svíčky, namáčkni do něj jinou svíčku, závit svíčky přitiskni na něco kovového na motoru a ať ti někdo zastartuje. Když to nebude házet jiskru, tak je problém někde v elektrice a neměl by být problém ho odhalit.
Vyšroubováním svíčky si můžeš ověřit zda do toho jde nějaký benzín. Když je svíčka mokrá, tak tam pravděpodobně benzín jde. Po delším startování je nespálený benzín silně cítit i z výfuku.
Ověř i to, zda se při startování pootevře škrtící klapka.

Je ale klidně možné, že máš problém se snímačem v rozdělovači a pak to ani neháže jiskru, ani do toho nejde benzín. Řídící jednotka bez jeho signálu vlastně ani neví, že se pokoušíš motor nastartovat.

Nebo zde trochu podrobněji:

Benzínový motor nestartuje ze třech důvodů:
1. neháže to jiskru
2. nejde tam směs, případně je nevhodná
3. nemá to kompresi

1. jestli to háže jiskru lze ověřit snadno i na parkovišti
- sundat jednu koncovku ze svíčky, nastrčit tam jinou svíčku a zastartovat

2. nejde tam směs
- je potřeba sundat plastové sací potrubí ze škrtící klapky a podívat se, jestli se po zapnutí zapalování a při startování pootevírá škrtící klapka, případně zkusit nastartovat s mírným přídáním plynu
- jestli tam jde benzín se snadno pozná po vyšroubování svíčky, když je mokrá a smrdí benzínem, tak tam benzín jde, když by byla suchá, tak stačí do injekční stříkačky natáhnout benzín a při startování benzín stříkat do škrtící klapky, když motor začne mít snahu chytnout, tak je problém s dodávkou benzínu
- u motorů se vstřikováním má na tvorbu směsi vliv spousta věcí, když by to tam z neznámého důvodu chlístalo hromadu benzínu a motor byl tzv. nalitý, tak stříkání dalšího benzínu do klapky samozřejmě nic neřeší

3. nemá to kompresi
- to není ze dne na den a na chodu motoru by to bylo dlouhodobě znát
Cenda85 - FK

Díky všem za rady, už mám opraveno, bylo to čidlo otáček motoru. Použil jsem tam čidlo ze staršího Venta, protože je stejné, ale valí v pohodě.
Dyzl

Příspěvek od Dyzl »

Poprosil bych Vás také o radu. Naše felda startuje na brnk, jede jako čert, ale po zahřátí padnou otáčky sotva na 500, auto pokuckává a sem tam na volnoběh chcípne. Za jízdy někdy jakoby nereaguje na plyn, šlapu, šlapu a auto nereaguje, dusí se, po chvilce se chytne tak nějak jede. Nový výfuk, svíčky, vzduch. i paliv. filtr, vyčištěná klapka, odpojená baterka přes noc a nic. Díky za rady :salut:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Odpojená baterka přes noc nic neřeší. Baterku je potřeba odpojit na zahřátém motoru, aby se nová adaptace udělala při provozní teplotě. Nemusíš odpojovat baterku, stačí při vypnutém zapalování vytáhnout jedničku pojistku.
cerv - FK

Po zahřátí chcípá

Příspěvek od cerv - FK »

Zdravim,mám takový problém.Asi před 3 týdny se mi potkali 2 ventyly,protože mi praskl klínový řemen a ten se dostal do rozvodového a přeskočilo to.Motor je už opravený.Vyměna:2 ventyly,těsnění pod hlavu,rozvody,těsnění ventylu,palivový filtr,vzduchový filtr,svíčky,vyčištěná klapka,čidlo teploty vody..Po zahřátí mi ale motor chcípá když zastavuji např v křižovatkách a rozvítí se kontrolka oleje.Otáčky mezi cca 600-650.Byl jsem na VAGu v atorizovaném servisu a tam žádnou chybu nenašli jen nastavili základní nastavení,ale vše je beze změn.Když jsem přijel domu zkusil jsem odpojit to nové teplotní čidlo a otáčky najednou vylítli na 1000 ale olej svítil furt. až po přidání zhasne.Proto by mě zajímalo jestli může být příčinnou to teplotní čidlo nebo čidlo otáček?nebo snad ještě něco jiného?předem děkuji za rady.. ;)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 08. črc 2011 22:30:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3, příspěvky sloučeny
cerv - FK

Re: Po zahřátí chcípá

Příspěvek od cerv - FK »

A ještě jedna otázka.Čidlo otáček je vedle tý spojkový páky s pružinou?? :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Po zahřátí chcípá

Příspěvek od Atnarfus »

Chcípání je problém škrtící klapky. Chcípá ti to tak že pokaždé když vyšlápneš spojku, nebo jenom sem tam někdy? Jestli jenom sem tam, tak chvíli jezdi a pravděpodobně se to samo srovná. Jestli pokaždé, tak vyčistit klapku, udělat základní nastavení.

Teplotní čidlo se dá změřit běžným multimetrem, nebo prověřit diagnostikou.

Snímač polohy (otáček) má 1.6ka v rozdělovači.

Svícení kontrolky oleje je samostatný problém.
cerv - FK

Příspěvek od cerv - FK »

No uvidim najezdim ještě nějaký kilometry snad se to srovná..škrtící klapka je vyčištěná,základní nastavení taky.Ale je právě divný že do doby než se auto ohřeje na provozní teplotu tak je vše ok,jak se ohřeje a auto se dostane do volnoběhu tak svítí kontrolka mazaní a už to má snahu chcípat.A když odpojim čidlo(teploty) tak se zvíží otáčky cca o 200 a zhasne.Já se právě lekl ještě toho snímače otáček.Myslel jsem totiž že je na převodovce,protože je tam připraváná díra a že mi ho v servise sundali a nedali zpět :lol: :lol:
cerv - FK

Příspěvek od cerv - FK »

Ted mě napadlo jestli by to nemohl dělat náhodou taky rozdělovač?špatnej předstih?když jsem totiž jel zpět do servisu tak s tim šoupali tam a zpátky a stejně na nic nepřišli...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ať s tím nešoupou tam a zpět, je na to přesný postup jak ho nastavit.
Netuším jestli by to mohlo způsobovat chcípání. Nikdo mimo programátorů nemá tušení jak funguje řízení předstihu.
cerv - FK

Příspěvek od cerv - FK »

Tak jsem zkusil vyměnit to čidlo a nic se nezměnilo,ale zjistil jsem nový oběv.Už mám najeto od sundání hlavy cca 700km a v garáži pod autem mám kapky oleje a celej ochc***j motor.Je možný že by to byl duvod proč v nízkých otáčkách svítí kontrolka oleje a volnoběh se houpe a chcípa?Myslim si že si to asi sedá a že by to chtělo všechno podotahovat že to někde fouká a je nízká komprese a proto to chcípání a kontrolka???? :(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vlhnutí oleje určitě nezapříčiní pokles tlaku oleje. To by tam musela být velká netěsnost a během chvíle by všechen olej vystříkal ven. Podívej se na snímač tlaku oleje, jestli olej neteče skrz něj = snímač je v háji.
Kdyby nové těsnění pod hlavou netěsnilo až tak, že by to nemělo kompresi, tak je to v hájí a musí se opět sundat hlava a dát nové těsnění.
millha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od millha »

Ahoj dneska mi zničehožnic chcípl motor při běžným zastavení.Stál jsem asi dvě minuty než jsem vyndal nákup.Auto se roztřepalo a chcíplo.Pak jsem normálně nastartoval a vše vpohodě.Mám to nějak řešit?Jo a kolik stojí ten snímač otáček?
xfrodof - FK

Příspěvek od xfrodof - FK »

Ahoj, mam po GO a na volnobeh po zahrati mi to chcipne, volnobeh mam 650ot. poradte mi nekdo. A jeste se mi na volnobeh rozsviti kontrolka mazani, ale kdyz pridam plyn tak zhasne, a to mam uz vymeneny cidlo.
Odpovědět