Přídavné budíky - teplota, tlak oleje

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Přídavné budíky - teplota, tlak oleje

Příspěvek od Vlada320 »

Ahoj lidičky.rozhod jsem se že si do feldy dám přídavné budíky a sice tyto:tlak oleje,teplota oleje a dobíjení.všechny tyto budíky se dávali do starejch žigulů a i vypadaj rozumně.teď jsme sehnal dva budíky na tlak a teplotu.jen koupím čidla a ten budík na dobíjení už je vpohodě ten přinejhorším koupim novej není tak drahej.jen se chci zeptat kde je na felicii 1,3mpi na bloku motoru nějaká zátka kam by šla našroubovat příruba na který by bylo to čidlo na tlak a teplotu.u přírubu nejde tu si vyrobim se strejdou jen bych potřeboval vědět kam to dát.koukal sjem že těch zátek tam je spousta jen která je nejvhodnější pro tyhle dvě čidla.díky moc vláďa
Naposledy upravil(a) Vlada320 dne stř 02. pro 2009 13:37:25, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Re: Přídavné budíky-kam s čidly?

Příspěvek od Vlada320 »

to tu enní nikdo kdo řešil kam ty čidla dát.těch zátek je na tom bloku pousta jen která bude nejlepší.přinejhorším prostě použiju tu kde je čidlo mazání a holt se udělá redukce na tři čidla najednou.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Re: Přídavné budíky-kam s čidly?

Příspěvek od Vlada320 »

tak dobrý kam s čidlama jsem už vykoumal teď bych se jen chtěl zeptat jestli je tu někdo kdo má přídavné budíky na feldě a dotáhl to do konce takže mu fungujou?
Faster - FK

Re: Přídavné budíky má někdo?

Příspěvek od Faster - FK »

Ahoj Vláďo, vykoumal jsi to nějak s těma budíkama? Chtěl bych si je tam taky dát, tak mě to docela zajíma..Dík Honza
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no budíky už mám.mám na teplotu oleje,tlak oleje a dobíjení.všechny z Lady.kapličku pak nějakou koupím a čidla taky nejsou problém ty vezmu z tý lady a jen se budou muset udělat jedna redukce abych mohl dát čidlo z lady na tlak oleje tam kde je teď čidlo tlaku oleje pro budíky a pak je jedno místo kam se našroubuje redukce do který se dá čidlo teploty oleje z lady.takže an bloku využiju ten zábvit kde je teď čidlo talku origo felda a to druhý tak tam je teď zátka která se jen vyšroubuje a místo nís e dá čidlo pro teplotu oleje.co se týče kontrolky pro budíky tak tu zapojím na to čidlo z lady.to totiž dává údajě jak pro budík o tlaku oleje tak i na kontrolku přo případnym nízkym tlaku, takže takový čidlo dvě v jednom.se strejcem jsem to už konzultoval a ty redukce nebude potom problém udělat, ale téď už na to přes zimu prdím.dokoupím ještě ty dvě čidla co mi chyběj a budu mít vlatsně vše krom kabeláže kterou si udělám svojí.za budíky všechny jsem dal dohromady 350kč a za ty dvě čidla dám za nový dohromady necelejch 400kč takže do litru se vejdu se vším což je super.ale řikám přes zimu si jen opatřim co potřebuju ale do auta to půjde asi až v létě. ;)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Kde se dají ty budíky a čidla koupit a hoď sem nějaký foto jak vypadají
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

fotky udělám a koupil jsme je na forum.ladaklub.com .jinak zapoměnl sjme dodat že ještě musím předělat polepy těch budíků protože ten na dobíjení mám normál černej a ty dva zbejvající jsoiu bílý a předělaný do českýho jazyka a to se mi nelíbí.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Já chci budíky s azbukou :!: :lol: to bude v závodničce super
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

koukal jsem se ale mám tu zatim jenom na benzín a ten je s azbukou :D ale odpoledne jdu do sklepa tak se ti podívám na ten olej ;-)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

ono předělat ty polepy na tom je strašně snadný protože nejsou vlastně prosvětlený ale světlo svítí v těch budíkách okolo těch polepů.
Faster - FK

Teď jsem nějak pátral po netu po budíkách..z lady jsem nic nenašel, ani na aukru. Ale našel jsem budíky jeden za 390, jsou modře podsvícený, vypadaj dobře. Tak jsem jen tak ze zvědavosti napsal otázku jestli jsou i s čidlama..a prej jsou. nevim teda jestli by se nemusely nějak upravovat aby si sedly do bloku, ale asi tam budou redukce. Je to taky dobrá cenovka, a je tam k nim i kaplička..
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

odkaz?
Faster - FK

http://tuning.shop5.cz/cz-kategorie-9930.html
http://reviloshop.cz/store/goods_JOM-21114_0_.html

Kapličku jsem už nenašel ale někde jí tam asi budou mít. Možná by to šlo zabudovat místo popelníku :?: :idea:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Na jedný fotce jsem viděl budíky zakomponovaný do krytu A sloupku.Bylo to snad z nějakého laminátu ale vůbec si nepamatuju kdo to byl.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

na aukru je tech kaplicek plno :idea:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

ahoj chtěl bych se Vás zeptat jestli by jste nekdo nemel schema na zapojení budíků na dobíjení, teplotu oleje a kdyz by se zadařilo tak i tlak oleje mam budíky ze škoda 110R, ten na to dobijeni je upravenej podle návodu aby fungoval jako dobíjení, dekuju moc predem :cry:
Jozan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozan »

Vlada320 píše:Ahoj lidičky.rozhod jsem se že si do feldy dám přídavné budíky a sice tyto:tlak oleje,teplota oleje a dobíjení.všechny tyto budíky se dávali do starejch žigulů a i vypadaj rozumně.teď jsme sehnal dva budíky na tlak a teplotu.jen koupím čidla a ten budík na dobíjení už je vpohodě ten přinejhorším koupim novej není tak drahej.jen se chci zeptat kde je na felicii 1,3mpi na bloku motoru nějaká zátka kam by šla našroubovat příruba na který by bylo to čidlo na tlak a teplotu.u přírubu nejde tu si vyrobim se strejdou jen bych potřeboval vědět kam to dát.koukal sjem že těch zátek tam je spousta jen která je nejvhodnější pro tyhle dvě čidla.díky moc vláďa
Na co používat něco z ruska když máme český budiky- ze škodovek 110 R. Spíš i někdo bude vědět zapojení nebo se snáz sežene.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Tlak oleje je u 110R řešenej mechanicky (k budíku je tažená tlaková hadička/trubka s olejem) - není to moc šťastný řešení pro případ že by se budíku nebo přívodu oleje něco stalo
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

http://www.autodoplnkyfro.cz/pristroje-c-226_235.html tady sou jak přístroje tak futrály na ně :oops:
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Vlada320:
pokud jsou budíky elektrické tak se zeptej Marty-pv a pokud mechanické tak tlak oleje byl tažen trubičkou(hadičkou) k budiku což nepraktické a jinak teplota od hladiče oleje dříve jsem totak měl na Š-110LS :scratch:
Tommyk - FK

Budík tlaku oleje FE 1.6

Příspěvek od Tommyk - FK »

Klucí kdo máte v autě budik na tlak oleje? v 1.6
Jak jste vyřešili čidlo? Kam s ním? Já to chtěl dát (jen jsem to zkoušel) do origo otvoru po čidlu, ale tam se to jaksi nevejde díky vstřiku a tý liště..
Takže budu muset vymyslet nějakej mezikus nebo se to může dát i někam jinam? Do vany vrtat nechci, to je blbost...
Díky ;)

budu rád za diskuzi..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. úno 2011 19:10:05, celkem upraveno 1 x.
jezek
Kontaktovat uživatele:

Re: Budík tlaku oleje FE 1.6

Příspěvek od jezek »

Nahoře místo origo čidla se 100% nevejde? je tam husto, ale třeba by to vyšlo. případně redukci do "zatáčky" ?
Ve vaně ti je hlavně tlakový čidlo na nic :lol:
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Tommyk - FK

Re: Budik tlaku oleje FE 1.6

Jezek: tam se 100% nevejde, dneska sem to zkoušel ;) jedine nejak do zatacky no, spis kolmo nahoru s hlavou, protoze do stran taky neni misto.. jenze nevim jestli to bude fungovat, jestli tam muzu udelat kanalek do pravyho uhlu?
Vondry
Kontaktovat uživatele:

Re: Přídavné budíky - teplota, tlak oleje

Příspěvek od Vondry »

Tommyk- tak jak si to vařeši lnakonec nebo to ještě nemáš vyřešený umístění toho čidla?
Tommyk - FK

Vondry - ještě pořád to není :D ale budu to řešit asi něčím takovýmhle
http://highperformanceparts.cz/admin/up ... xi_390.jpg
Vondry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vondry »

Takže nakonec stejně došlo na redukci pod filtr .Co jsem koukal stojí okolo 1000,- jak co a nebo narazil si na nějaký levnější?
Tommyk - FK

an mojí 1.6 stojí cca 790 co jsem videl já, ale asi si ji necham vyrobit ;) jinak bych potreboval jeste redukci na cidlo asi a to fakt uz nechci ;)
Tommyk - FK

akorát mi teda nejak nejde do hlavy, jak je to tam reseny u toho mezikusu? ze by byl uvnitr zavit to nevidim.. to znamena, ze se "nasadi" na sroub kterej je v bloku a normálně na něj šroubuješ filtr.. no a pak teda už bude ten šroub o něco kratší, nebo uplně krátkej.. píšou tam, že k tomu dodávaj ještě šroub, ale ten se dá kam? kdyby to byla matice, tak bych to ještě možná pochopil, že to až tak nevadí, pokud se ten filtr našroubuje o trošku míň (na míň závitů)

nemá s tím někdo zkušenost jak je to řešený?
rozměry toho mezikusu:
- průměr vnější 79mm.
- průměr vnitřní 55mm.
- tloušťka 27mm.
- delka sroubu 38mm
- Zavit je dle vyberu. M18, M20, M22 x 1.5, 3/4-16UNF.
- Zavity pro cidla 1/8NPT
Odpovědět