zapojeni anteny do radia

dotazy a rady na vše kolem hudby
lord_sef - FK

zapojeni anteny do radia

Příspěvek od lord_sef - FK »

Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. led 2013 16:23:30, celkem upraveno 1 x.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojeni anteny do radia

Příspěvek od Maty »

Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
lord_sef - FK

Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. led 2013 16:23:46, celkem upraveno 1 x.
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Pokud máš originál, tak má. Ale ten může být v háji.
lord_sef - FK

hosi, dal jsem se do reseni problemu s antenou, mam redukci - radio ale najde treba jen 1 nebo 2 stanice, ktere maji lokalne nejvyssi signal. Ale vic ani tuk... treba Evroupu 2, helax a podobne radia proste nenaladim - na tom samem miste s puvodnim radiem jsem nasel daleko vice stanic.. i v jinem aute taky najdu vice stanic... nevim jak ma reseny ezsilovac antena - podel koaxialniho kabelu nevede kablik napajeni zesilovace, proste opravdu tam zadny takovy kablik neni a antena je na 100% originalni... poradi nekdo co stim?
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Zesilovač v patě antény se (podle provedení) napájí dvěma způsoby:
1. Drátem, připojeným na linku 15, který vede až do zesilovače - drát se zpravidla vede podél anténního koaxiálu
2. Středním vodičem koaxiálu (říká se tomu Fantomové napájení). Protože střední vodič nelze připojit přímo na plus linky 15, musí se použít napájecí vyhýbka, např taková (a máš současně i redukci)
http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... k-207.html
lord_sef - FK

jasan, takze budu potrebovat fantomove napajeni - kabel od anteny nema podel ani nikde zadny napajeci kablik...
Kybl555

Příspěvek od Kybl555 »

Napíšu svou zkušenost, možná to někomu pomůže. Mám Feldu r.v. 2000, kterou jsem koupil před 3 lety. Originál rádio Blaupunkt z tama šlo hned pryč a dal jsem Sony. Signál rádia průměrný a to jen nejsilnější regionální stanice okolo Zlína, třeba na dálnici skoro nic. Myslel jsem, že je to rádiem, protože nebylo nové. Teď jsem pořídil funglovku Alpine a signál byl snad ještě horší. Tak jsem začal hledat problém, sundal jsem vzadu tapec, zjistil že k anténě vede jen koax a žádný napájecí drát. Pak jsem se na netu dočetl, že to může být napájené i tím koaxem. Mě tam ale žádný proud nešel a jelikož ten koax jde přímo od antény do rádia, tak ani nechápu kde by se tam vzal. Použil jsem tedy napájecí výhybku a problém vyřešen -signál super. Přijde mi to ale celé komické a nepochopitélné. Soudruzi v MB sice vybaví vůz zesilovačem, ale nezajistí jeho napájení :salut: .... Je to tak standardní nebo jsem to tak měl jenom já? :D
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...mýlíš se...soudruzi to napájení řešili přímo z rádia Blaupunkut...stějně postupovali i u Fabií a Octavií.Všechny OEM autorádia koncernu VW to tak měly a mají...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Kybl555

Příspěvek od Kybl555 »

taky me to napadlo, ze to tak muselo byt, ze ten proud tam posilalo primo radio. Soudruzi asi neresili, ze by si nekdo mohl koupit jine autoradio... Kor kdyz OEM radia jsou technologicky vzdy o minimalne 1 krok pozadu
Meverick - FK

Příspěvek od Meverick - FK »

Ahoj lidi mám podobnej problem .. koupil sem nove radio Sencor .. a od te doby sem nic nenaladil ... na koaxu byl přidělanej drátek od napánejí k zesilovači ale po zapojení noveho radia .. puvodní kabel z isokonektoru na napájeni zesilovače asi změnil funkci .. ted to mám jako remote kabel k tubě .. a nevím kam zapojit kablik k zesilovači anteny ..... už mě neba furt poslouchat CD a MP3.

Dík za radu :)
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Já mám Feli r.v.98, koupě bez rádia a tak jsem časem koupil Sencora 5606 normálně ho zabudoval a zapojil přes isokonektor a chytám snad i letadla,ani sem nevěděl že by tam byl někde anténí zesilovač jen omotanej prut antény teda origo :o :o
Meverick - FK

Ja tam mam tohle radio ... a nějak se vněm nevyznam mam ho teda už rok a pul .. a bohužel sem stratil navod .. podle mě se tam ten kabel na zesilovač musí nějak přidělat... jen bohužel nevim kam ........... http://www.elektro-koscom.cz/sencor-scd ... -i633.html
Obrázek
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

na ten kabel co máš k tubě jako REMOTE napoj i napájení k anténě...
Meverick - FK

OK dík moc .. až se mi vráti auto ze servisu tak se na to vrhnu .. nejdřiv musim vyměnit celou antenu .. :) .. nevíte kudy je vedná? kolem řidiče a nebo kolem spolujezdce? :)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...levá strana pak po "A" sloupku dole
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Ahoj, nějak mi urezla anténa a tak chci dát novou. Anténa se domontovávala později a byla to origo. Koupil jsem tedy origo anténu a zjistil problém. Zesilovač v původní anténě je napájený pomocí vodiče, který vede vedle koaxíálu. Ta nová anténa má napájení po koaxiálu. Takže otázka, můžu dát tohle http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... k-207.html hned za anténu? A další, jak jsem jmenuje konektor, který je na té nové anténě? Ten původní je totiž uplně stejnej, jakej se strká do rádia, tzn: že jeden konec toho adaptéru zapojím, ale ten druhý bude asi problém.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw ;-)
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Kova...to co jsi poslal je pouze redukce z ISO na DIN (nebo opačně .. teďka nevim) ... každopádně to neřeší jeho problém :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

Oprava:použít to můžeš. MATY: no ale to asi bude potřebovat taky jinak nepřipojí koaxial od antény na toho fantoma :scratch:http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... n-205.html
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

To mi opravdu nepomůže, ale díky. Jinak už jsem zjistil co je to za konektor na tý anténě a je to RAKU2 protikus se jmenuje RAST2. Takže teď scháním redukci z RAST2 na DIN samec a musí to mít toho fantoma. Prošel jsem už spousty obchodů, ale ještě jsem na to nenarazil. :(
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

promin,určitě sem to blbě pochopil,skusim pohledat
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Díky díky. Asi budu muset skombinovat 2 adaptéry. A nebo ten iso vyměnit za din, to by šlo ne?
Odpovědět