Platnost toroidní nádrže Stako

se sporákem místo motoru :D
petosiso - FK

Platnost toroidní nádrže Stako

Příspěvek od petosiso - FK »

Čaute klubáci, potreboval by som poradiť ako z toroidnej nadrze Stako vyčitam datum platnosti....pozeral som to, a je tam len maximalny tlak a zhluk nezmyselnych čisiel/pismen :scratch: Akorát uplne posledny riadok pripomina nejaky datum, je tam "08.01". Žeby to bolo homologované v osmom mesiaci 2001? Len to mi nejak nepasuje, lebo v TP mam datum montaže 2.5. 2001. ALebo platnost skončila už v roku 2008??? :shock: :shock: :shock: :shock:
Dík ;)
denis15
Kontaktovat uživatele:

Re: Platnost toroidní nádrže Stako

Příspěvek od denis15 »

Podívej se do papírů, které k tomu máš-měl by tam být i papír k bombě a reduktoru a tam je vše napsáno. Jinak si spíše myslím, že to je 8 měsíc/2001 výroba, ale jistě to nevím. Tak jako tak to je na výměnu nádrže :( (LPG má homologaci na 10 let). Kdyby to bylo do roku 2008, nepustili by tě přes STK, protože k STK potřebuješ revizi plynu a STK je na 2 roky.
petosiso - FK

Práveže žiadne papiere ku tomu plynu nemám, akorát to mam zapisane v TP. Predchadzajuci majiteľ mi k tomu nič take nedal, aj ked som ho to pýtal, a on aj na tom robil STK, asi tiež bez tych papierov. Možno tam mal nejaké znamosti, neviem. Ten rok výroby 8 mesiac/ 2001 sa mi nezdá preto, lebo montáž bolaa 3 mes prv, teda 5 mesiac/ 2001, jedine že by tu nádrž už niekto menil predomnou. No keby som mal ešte 4 mesiace čas na výmenu bolo by to fajn. Ak tá platnosť skončila už v r. 2008 tak to ma ten chlapík pekne os**l. No akorat som si spomenul, že mi robili reviziu LPG pred rokom a pol, to by mi asi boli povedali že je prepadnutá nadrž si myslim. Viem že je to na výmenu, zháňam akorát nejaku nádrž(použitú) na nete, no zatial sa nedarí. Do 2 týždnov musím urobiť novú STK, tak preto ma tá nadrž štve ak už je prepadnutá. Najlepšie by bolo, keby niekto podobnú nadrž Stako mal aj s papierami, a pozrel na ňu kde a ako je tam ten dátum vyrazený.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

08.01 By měl být typ zařízení pro určité vozidlo.
petosiso - FK

Ok, ja skúsim opisať všetky tie čisla čo tam mam vyrazené, a snáď sa tu v tom niekto vyzná ;) :cyclops:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Lepší je to vyfotit.A ty k tomu žádný papíry nemáš?Kam ti potvrzujou pravidelný kontroly LPG?
petosiso - FK

No práveže nikam, robím si ich len z vlastnej vôle a pre vlastnu bezpečnosť. Je to divné,ja viem, ale mne proste nikto žiaden papier k techničaku už nechcel dať. Ten chlapík to bol nejaky kšeftarik asi, ale auto už celkom v pohode 2 roky slúži, jazdím na nom každy den dlhšie trasy, a ešte nesklamalo :) A aj policajti ma už X-krat stopli a robili kontroly, a nikto mi doteraz nato nič nepovedal.....zajtra pridám foto, alebo to poopisujem ;)
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Jozefj píše:08.01 By měl být typ zařízení pro určité vozidlo.
08.01 je číslo homologace
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

LPG musí být zapsáno ve velkým techničáku firmou,která to montovala a má na to oprávnění,k tomuto techničáku je dodána příloha,kde jsou parametry zařízení a revizák tam dává razítka o pravidelné revizi s tím se musí na registr,kde toto zapíšou do svých papírů(počítačů) ve velkým techničáku to ,, posvětí,, svým razítkem a vydají nový OTP se zápisem v poznámkách ,,Provoz na PLG povolen,, nebo ,,alternativní provoz LPG,, nebo něco podobného.

Tak jsi to upřesnil.
petosiso - FK

LPG mám zapisané aj v malom aj vo veľkom techničáku, jedine čo mi chýba je ta príloha k TP. Myslite že by sa to dalo znova vybaviť? Auto je na CZ ŠPZ-tkách.
A tu sú tie fotky nádrže ;)

Obrázek Obrázek Obrázek
petosiso - FK

Na googlu som našiel tieto obrazky a aj podobnu otazku na fore:
http://i108.photobucket.com/albums/n39/ ... ionowa.jpg
http://obrazki.elektroda.net/77_1273520150.jpg
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1 ... ml#8120651

Podla toho, ak nejak drasticky nezmenili značenie, alebo ak sa toroidy neznačia inak, by to znamenalo že je tá moja je vyrobena v roku 2008, čo vy nato? :cyclops:
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

souhlasím.
Odpovědět