škubání motoru za jízdy

MPi 1AV
AEE
joe

škubání motoru za jízdy

Příspěvek od joe »

Mam dotaz, když mám plnou nádrž tak auto jede celkem bez škubání ale jakmile haldina v nadrži klesna pod polovinu, tak při ostřejším průjezdu zatáčky nebo prudkém rozjezdu auto začne škubat, jako by tam nešel benzín. Každý říká jak je to možné když je to stříkačka...
smazany clen - FK

Re: škubání motoru za jízdy

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ucpané palivový filtr,případně sítko v čerpadle,možná čerpadlo na konci života.Dokud je v nádrži vysoký sloupec paliva,tak je vše jakžtakž v pořádku,ale jakmile sloupec poklesne,zmenší se hydrostatický tlak,který pomáhal čerpadlu a začne to vynechávat.Měl by ses na tohle zaměřit.Čerpadlo je uloženo v nádrži,filtr je nad středním dílem výfuku nad plech.krytem.
smazany clen - FK

Začal bych tím fitrem, jeho umístění se mi obzvlášť nelíbí, jde to prej vyměnit i bez sundání nádrže, to se mi ovšem nepovedlo :lol:
smazany clen - FK

Jáji nesundával,jen jsem povolil a rozdělal ty pásy,co ji drží a nechal ji klesnout na lana ruční brzdy.Krásně to udrží,jen to chce mít max.pár litrů v nádrži. :)
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Já jsem ani nespouštěl nádrž když jsem měnil filtr. Odpojil jsem hadici od čerpadla na vrchu nádrže, hadici přivázal provázkem. Filtr jsem vyměnil a popotáhl hadičkou pro lepší přístup při výměně filtru. Potom jsem provázkem hadičku vytáhl zpět a bylo. Je tam horší přístup, ale kdo má rampu či nájezdy tak to půjde krásně ;)
smazany clen - FK

JoS píše:Jáji nesundával,jen jsem povolil a rozdělal ty pásy,co ji drží a nechal ji klesnout na lana ruční brzdy.Krásně to udrží,jen to chce mít max.pár litrů v nádrži. :)
Jo, blbě jsem to napsal. Měl jsem pulku nádrže, pak to nešlo z5, hever, podložit a přizvedávat :lol: tlumič vyměním rychlejc :lol:

Slegrusik: mě ta hadička potáhnout moc nešla a ruku jsem tam nedal a celou dobu jsem ležel pod autem jak chuj :)
slegrusik - FK

Je pravda, že když jsem tahal hadičku zpět tak se to někde zaseklo, ale když jsem lehnul pod auto tak jsem hadičku nastrkal zpět k nádrži. Naštěstí a už jsem si říkal, že už neodjedu Není to práce na půl minuty, ale jde to Já jsem neměl možnost najet na rampu úplně, byla zamčená. Přes nájezdy byla tyč zamknutá zámkem! Tak jsem tam najel trošku co se dalo, aby bylo auto aspoň trošku ve vzduchu. Bylo to tak napůl naprd a napůl to šlo Mít montážní díru tak by to šlo krásně

joe napsal:
Mam dotaz, když mám plnou nádrž tak auto jede celkem bez škubání ale jakmile haldina v nadrži klesna pod polovinu, tak při ostřejším průjezdu zatáčky nebo prudkém rozjezdu auto začne škubat, jako by tam nešel benzín. Každý říká jak je to možné když je to stříkačka...
Začni jak Ti psali ostatní tím palivovým filtrem! Začneš tou levnější položkou. Buď se to spraví nebo ne. Asi to bude to čerpadlo, ale taky na stopro to nemusí být. Prostě si kup kvalitní filtr. Buď origo či Mann. Když to bude čerpadlo tak budeš mít aspoň z krku výměnu filtru a bude nový. Čerpadlo si myslím, že seženeš zde v bazaru. Viděl jsem tuším čerpadlo spolu s nádrží za litr ;)
Tak to vyměň a budeš moudřejší! Pak dej vědět, samotného mě to zajímá

Tak hodně štěstí!!!
joe

Příspěvek od joe »

Čus chlapi, tak zatím jsem vyměnil palivovej filtr a řeknu vám že teda přístup tam je jak ... no ale naštěstí ze strany směrem od nádrže byla u filtru montex páska , tak šla hadička povolit a filtr sundat. Jediný co jsem musel odmontovat je kryt výfuku mezi nádrží a výfukem...nádrž jsem naštěstí sundavat nemusel ani nic jinýho.Opravu jsem dělal teprve včera, tak jsem zvědavej jak to bude fungovat, jestli to nakonec nebude to čerpadlo....zatim mam plnou :-) jinak zatim dík za radu ...
joe

Příspěvek od joe »

Tak jsem vyměnil filtr a stejně to při malým množství benzínu škube, takže asi to bude to čerpadlo. Když jsem se dozvěděl co stojí nový, tak budu radši jezdit víc jak s půlkou nadrže :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Da se koupit jen samotny cerpadlo ten valec nemusis kupovat cely komplet. Pak ta cena jde.
slegrusik - FK

Joey: prohledej Aukro. Viděl jsem tam čerpadlo nebo si dej zde na foru poptávku. Určitě se někdo najde ;)
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Prosim tě a to málo benzínu znamená kolik? Jako že ti svítí hladové oko a ty jezdíš na fest?
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

Zdravím, mám taky lehkej problém -
nastartuju,rozjedu se a nějakou chvíli mi to škube...třeba kilometr, dva a pak je to ok. Nevíte čim by to mohlo bejt ? Není to třeba tím, že není auto zahřátý?

Díky za rady...
pacinkov - FK

Příspěvek od pacinkov - FK »

Kirru: kolko mas na svieckach?
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

pacinkov píše:Kirru: kolko mas na svieckach?
Joo to vůbec nevim...auto má 105 000 (nevim jestli to nebylo stočené když sme to kupovali, ale byl to dovoz z německa) a nepamatuju si jestli jsme je někdy měnili...

Já jsem auto "zdědil" po rodičích - koupili si fábku, tak ted ho dávám tak nějak dohromady...
pacinkov - FK

Příspěvek od pacinkov - FK »

Pred tyzdnom som riesil ten isty problem a po vymene cviecok je vsetko v poriadku. ;)
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

pacinkov píše:Pred tyzdnom som riesil ten isty problem a po vymene cviecok je vsetko v poriadku. ;)

Tak dík za radu, zkusim vyměnit...

EDIT - vyměněno, vyřešeno....ještě jednou díky :)
Naposledy upravil(a) Kirru23 dne stř 29. pro 2010 10:57:44, celkem upraveno 1 x.
stverzd

Příspěvek od stverzd »

Ahojky,mam takovy dotaz,mam feldu 1.6 a posledni dobou kdyz jedu treba do prudke zatacky a uberu plyn a pak ho pridam tak to parkrat cukne a pak to zas normalne jede. Nebo treba kdyz to necham z kopce brzdit motorem a pak do kopce slapnu na plyn tak to zas zacne cukat. Nevite nekdo co s tim muze byt? Svicky mam nove.
fingec - FK

Při jízdě do kopců to škube

Příspěvek od fingec - FK »

Ahoj lidi, když jedu do kopce tak auto sebou strašně škube :(
Je to Felda 1.6. Dík za odpovědi
BlueFox - FK

Re: Při jízdě do kopců to škube

Příspěvek od BlueFox - FK »

Mám možná podobný problém. Neni to moc, ale když jedu do kopce na nižší otáčky, lehce to škube. Kolem 2000rpm se to ztratí. Ztratí se to i když přidám víc plynu a motor pořádně zabere. Když ale jedu s lehkou nohou, hází to sebou. Projevuje se to nejvíc v mírných kopcích, kde ještě jedu na 5. Dřív to šlo v pohodě, objevuje se to až po zimě. Max. výkon je OK, pořád to jede jak má.

Mam trochu podezření na vymlácený silemblok na převodovce. Ten je už dost znát, hlavně když lehce přecházim z volnoběhu do záběru a naopak. Dost to u toho trhá. Takže by to mohlo mít stejného původce...
Odpovědět