Hoří pojistka Výstražných a couvacích

xXxTRA - FK

Hoří pojistka Výstražných a couvacích

Příspěvek od xXxTRA - FK »

Ahoj, mám jednu perličku, v autě mi hoří 15A pojistka na kterou mají být navěšeny směrovky, výstražné a couvačky...

pokud dám pojistku novou, na místě i s nastartovaným motorem funguje vše jak má. Někam jedu, zastavím, chci zapnou výstražné, ale už nefungují - pojistka spálená, ale přitom směrovky pracují jak mají a couvačky taky... je mi to divné,do pojistkovky jsem se díval, je úplně suchá, bez oxidace, přerušovač směrovek jsem vyměnil, spínač výstražných taky, ale bez výsledku... nějaký TIP?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Hoří pojistka Výstražných a couvacích

Příspěvek od ferdamravenec »

zkus odpojit / vaměnit spínač zpátečky
xXxTRA - FK

to zkusím, ale je divné, že pojistka za jízdy shoří, ale couvačky a směrovky fungují dále... opravdu to ukazuje na chybu někde v čidle, nebo v kabeláži, ale tu jsem kontroloval a nenašel jsem nic neobvyklého
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Bylo by dobré napsat která pojistka odchází ...
V případě výstražných světel jsou blinkry napájeny přes pojistku č.14, spolu s brzdovými světly.
V případě směrových světel přes pojistku č.22, spolu se zpětnými světly.
Tak jak to popisuješ to vypadá spíše na šlus ve svazku pátých dveří k brzdovým světlům .... a proto odchází pojistka č.14.
Zkontroluj brzdová světla.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

bude to jak píše Hydrant (5 dveře - 3 brzd světlo) má pravdu žes nenapsal číslo pojistky
já se chytil těch couvyček a varovek
xXxTRA - FK

hoši jeste nez jsem tu vlezl, tak jsem doresil... podle jedne chytre knizky byla pojistka c.14 zapojena tak jak sem napsal ja, ale ve skutecnosti ak pisete vy a problem byl u brzdoveho svetla, ano pridavneho, ale kablik co vede do svetla primo z patych dveri mel ruplou izolaci a byl opren o kostru... vyreseno a dik
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Nepsal jsem nic o třetím světle, ale o šlusu (zkratu) ve svazku do pátých dveří. Už se to tady mockrát řešilo ...
O pojistce č. 14 píšeš poprvé ... Že je společně s brzdama nikde ani zmínka. Proto ti to odešlo vždy po prvním zabrždění.
Hlavně že je po problému :D
julo772 - FK

Praskanie poistky na smerovky

Příspěvek od julo772 - FK »

Zdravim Vas. Mam uz nejaky cas taky problem, ze mi na Felicii 1,3 praska poistka, ktora je v obvode pre smerovky... Ked je motor studeny, tak az tak nepraska ale ako nahle sa zohreje a pridam viac plyn, tak v momente praskne... Cim to moze byt? Je to zväcsa po pridany plynu a pri vyssich otackach, ze praskne... Je to druha poistka z prava
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 14. srp 2011 16:06:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

zkus vyndat žárovky(blinkry i zpátečku) , a proměř to , pokud nic nenaměříš zkus to projet , jestli to naměříš nebo odejde pojistka při jízdě musíš projít kabeláž průchody karoserií ......., jestli to dělá bez použití blinkrů zaměř se směrem ke spínači zpátečky ,
julo772 - FK

Příspěvek od julo772 - FK »

Ano, mas pravdu... Vada bola na snimaci spiatocky. Jeden kabel bol odizolovany a po pridany plynu skratoval o motor a tym stale vyhorela poistka... Ale treba aj dokladne skontrolovat priechodku medzi strechou a piatymi dveramy ( v tej gume na lavo hore po otvorený piatych dveri ), tam praskaju kable vo velkom...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 16. srp 2011 15:10:09, celkem upraveno 2 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Odpovědět