Divné chování plynu
-
Hanz - FK
Divné chování plynu
Dotaz, kdyz a místě přidám plyn a držim třeba 2000ot tak po par sekundách (např 2 vteriny) otáčky klesnou treba o 200-300 i když stále držim plyn čim by to mohlo být? Klapky už sem měl tři a dneska přijde čtvrtá....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 21. čer 2011 9:12:23, celkem upraveno 4 x.
Re: zní jako traktor
nemyslim si, že by byla chyba v lambdě. Kdyby jo, tak by ji jednotka odpojila a jezdil by jsi na nouzák jako dřív a tebou zmíněné věci by to nedělalo. Teda ještě je šance, že z lambdy lezou špatný informace a jednotka to neví. To by jsi ale lehce zjistil jejím odpojením, či kdyby to nedělalo pod plnym plynem. Marty tu někdy psal, že při plnym plynu se lambda regulace nekoná a auto jede podle předem nastavených hodnot.
Bejt tebou, tak bych nejdřív zkonroloval všechny filtry. To je asi nejjednoduší. Pak taky samozdřejmě diagnostiku, zda něco nenapoví.
Bejt tebou, tak bych nejdřív zkonroloval všechny filtry. To je asi nejjednoduší. Pak taky samozdřejmě diagnostiku, zda něco nenapoví.
-
Hanz - FK
Vzduchovej filtr je novej, benzinovy filtry jsou dva roky starý, ale mysliš že kdyby to dělal benzin filtr že by to dělalo jen na volnoběh? na plny plyn to jede dobře. Odpojil sem jednotku a rano udělám studený restart ŘJ a uvidim, dyžtak by se to dalo na diagnostiku...
-
Hanz - FK
tak sem odpojil lambdu a problém přetrvává není li to horší... Něco mi tam začalo klepat na volnoběh, tentokrát se zdá že to jde z převodovky, ale nejsem si jistej.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Co znamena ze je motor po mensi generalce? To zaclo delat od te doby? Co vse se menilo / bylo rozebrano? Co rozvody ventilove vule atdatd?
-
Hanz - FK
Repas hlavy, slíznutí, Pístní kroužky, podloženy hrnky (nebyli přesahy) a kontrola motoru jako takovýho. Dělal to tu machr URNA. Za asi 400km jedu na seřízení ventilu a kontrolu auta tak na to koukneme čim to je, zítra udělám restart ŘJ a uvidim
to asi ne, logicky spíš naopak. Kdyby byl zadělanej palivovej filtr, tak by to spíš nejelo ve vyšších otáčkách (větší touha po benzínu) a na neutrál by to mohlo klapat v pohodě. Já si nepřečetl pořádně první příspěvěk, tak pardon. A blbne to i ve vyšších otáčkách, nebo jen na volnoběh?Hanz píše:Vzduchovej filtr je novej, benzinovy filtry jsou dva roky starý, ale mysliš že kdyby to dělal benzin filtr že by to dělalo jen na volnoběh? na plny plyn to jede dobře. Odpojil sem jednotku a rano udělám studený restart ŘJ a uvidim, dyžtak by se to dalo na diagnostiku...
Držim palce, ať to Urna vyřeší. Podle tohu co tu čtu, tak tomu rozumí
-
Hanz - FK
ve vyšších ani ne, občas se to projevuje jako jemný vynechání motoru, normálně bych kouknul na svíčky nebo rozdělovač ale tech už sem vyměnil asi 5
když třeba na neutrál na místě držim 1200 ot tak i v tomto spektru je slyšet jak motor občas vynechává.
problém hlavně při rozjezdech, někdy se potrebuju akčněji rozjet a motor se přidusí a nechce se mu jet... někdy docela o hubu
problém hlavně při rozjezdech, někdy se potrebuju akčněji rozjet a motor se přidusí a nechce se mu jet... někdy docela o hubu
hele tak mě napadá už leda klapka (nejde jí držet volnoběh- nevim jak se přesně nedává tomu, co by mohlo bejt rozbitý) a nebo výfuk, třeba je někde přicpanej a volnoběh to neprotlačí.
Teď jsem si pustil to video a fakt dokonalej zvuk traktoru.
Úplně jsem si při tom představil takovou tu krycí stříšku jak poskakuje na traktořích vejfucích (proto mě napadl ten vejfuk).
Teď jsem si pustil to video a fakt dokonalej zvuk traktoru.
-
Hanz - FK
výfuk jsou fávo svody s lambdou, střed od JP a konec soieta. Mezi středovym a koncovy dílem to malinko uchází. ale nic hroznýho.... jinej střed tu bohužel ne vyzkoušení nemam.... Jinak klapku jsem zkoušel dávat novou... nepomohlo
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Skontroluj ty ventily je to otazkou chvilky.
-
Michal
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš pootočený rozdělovač?
-
Hanz - FK
tak klapka už je tam třetí, Zkoušen jiný výfuk, Nový palec, víčko a kabely rozdělovače a problém přetrvává. Takže Pujde nová lambda a svíčky a pak se uvidí
-
xXxTRA - FK
ja bych sel po ventilech - neuchazi? - seridit... kdyztak zkusit jinou RJ, ale rozhodne to hodit na vag
-
Hanz - FK
hlavu repasoval URNA takže ta by měla být v pořádku... na ten VAG to bude asi potřeba no.
-
xXxTRA - FK
nejde o to kdo hlavu delal, ale klidne se mohlo neco stat, ja bych zajel znovu za urnou, at ji shodi a otlakuje... jednotku zkus vymenit
-
Hanz - FK
jo to zkusim.
Jinak zajímavej poznatek... když odpojim vždy jednu svíčku tak, aby to jelo na tři válce, tak rozdíl mezi volnochodem je pouze malý, ale velký rozdíl je to na uplně levém válci u rozdělovače. muže to byt i příčina problému?
Jinak zajímavej poznatek... když odpojim vždy jednu svíčku tak, aby to jelo na tři válce, tak rozdíl mezi volnochodem je pouze malý, ale velký rozdíl je to na uplně levém válci u rozdělovače. muže to byt i příčina problému?
-
xXxTRA - FK
tak prvni valec skoro nepali - unika ti kompres... budto prez pistni kruhy, nebo ventily (nebo hlava)
-
Hanz - FK
nemělo by to být spíš naopak? pokud by po odpojení svíčky na prvním válci byl malý rozdíl oproti běhu "na všecky čtyři" ?
-
xXxTRA - FK
ajo, já blbě čtu... jestli je motor po generalce jak pise majitel, tak jsou to nejspise kruhy - spatne zajete... ale ja bych radsi nez blbe kecal zmeril kompresi
-
Hanz - FK
k tomu se dostanem příští týden, mezitim mě napadlo, ze sání vedou 2 vývody na podtlak, v jednom je hadička zelená a v druhym nic neni, je to tak správně nebo mi chybí hadička? Vím totiž že v minulosti když sem tu hadičku vypojil, volnoběh se taky zbláznil 
-
Tominoman
Ahoj tenhle problem jsem měl taky mám feldu 1.3 jednobod a záhada proč to jede jako traktor byla vyřešena asi po týdnu kdy jsem skusil skoro vše až na hallůvv šnímač otáček na setrváku skus to a uvídíš je to jen chvilka jestli máš ňákého kamaráda kterej má feldu tak si to od něj puč a namontuj k sobě pokud motor přestane dělat zvuk traktoru tak si vyhrál 
-
Hanz - FK
jo to mě dnes taky napadlo, jeden snimač tu mam ale ted ho nemužu najit, tak až ho najdu, zkusim to a dam vedet.
-
Hanz - FK
tak snimac vymeněn a bezezměny. já se picnu
hlavně zajímavý je že když vypojim jakykoli kabel od svíčky tak se chod motoru moc nezmění 
-
Hanz - FK
a jak to teda je s tou zelenou hadičkou co vede zespod airboxu dozadu do klapky? V tom airboxu mam 2 vývody a v jednom je ta hadička a druhý je volný a když ho ucpu prstem tak cítím podtlak. je to správně? má ta hadička vliv na chod motoru? když ji vyndám tak nepozorují změnu
-
Hanz - FK
Re: špatný volnoběh
další dotaz: na trubce (hubici) sání je výstup na hadičku co by měla jít do klapky, je tam potřeba?
-
Hanz - FK
k čemu to je?
k čemu je ta tenká hadička co vede z toho kulatýho bazmeku na trubce sání dolu do filtrboxu a pak okousek vedle pokračuje do klapky?

Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 09. čer 2011 21:19:42, celkem upraveno 2 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 2
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 2
-
Hanz - FK
Re: Divné chování plynu
Dotaz, kdyz a místě přidám plyn a držim třeba 2000ot tak po par sekundách (např 2 vteriny) otáčky klesnou treba o 200-300 i když stále držim plyn čim by to mohlo být? Klapky už sem měl tři a dneska přijde čtvrtá....
Letecky sem pročelt tvoje příspěvky.Nemáš někde na sacím potrubí prasklinu?Podobně se mi kdysi dávno choval fiat uno s prasklým sacím potrubím 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Hanz - FK
a nepřidávalo by si to spíš otáčky (šlo by tam víc vzduchu)
podotýkám že jsem byl už u třech mechaniků a nikdo si neví rady

podotýkám že jsem byl už u třech mechaniků a nikdo si neví rady
Pokud je u jednobodu nějaká netěsnost mezi klapkou a motorem,tak jdou otáčky dolů,protožě tam jde víc vzduchu než paliva.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Hanz - FK
jooo pravda když sem zkoušel foukat do sání tak to taky šlo dolu.... ale víš co ono to drží volnoběh na 750ot docela stabilně, jen je to prostě dost nepravidelný, a dokonce mi i občas přeskakuje jiskra v rozdělovači což je taky divný. Ale na ty netěsnosti se podívám