cvakání v motoru

MPi 1AV
AEE
Worrvan - FK

Re: cvakání v motoru

Příspěvek od Worrvan - FK »

Takze olej je v poho co pouzivam? nenajezdim moc dlouhe streky. Jak postupujete pri kotrole vstriku? Normalne pri behu motoru postupne po jednom odpojujete vstriky? A podle toho jestli to prestane cvakat,tak bude problem v tom urcitem odpojenem vstriku? :roll:
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Jestliže 1,6-ka v motoru klepe i s novými hydro,tak je to většinou přidřený píst ve válci. Jedná se o akustický jev hlavně za studena při mírném přidání/zátěži,kterým se to začíná projevovat.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
jenomja2 - FK

Hlasité klapání z motoru

Příspěvek od jenomja2 - FK »

Ahoj mám dotaz včera jsem me feldě trochu přišlápl pedál k podlaze a trochu ji prohnal a dnes slyším z motoru hlasité klapání ptal jsem se kamaráda mechanika a ten mi jen tak podle poslechu řekl že ventily to nejsou že by to klepání bylo jednou tak rychlejší. Když přidám plyn klepání se samozřejmě zrychluje nevíte co stím muže být. Díky
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 25. kvě 2011 9:18:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

S klepáním na volnoběh jsem měl taky problém. Po sešlápnutí spojky klepání přestalo. Někdo mi tu psal, že to je předlohová hřídel. Nechal jsem vyměnit spojku a je klid.
Felicia kombi 1,6 r.v.2000, 55kw
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jak píše kolega. Vyšlápni spojku a jestli klapání přestane, není to v motoru. Jestli nepřestane, je to elektromagnetický ventil, nějaká kladka, vodní čerpadlo... Těžko na dálku odhadovat.

Valná většina případů občasného cvakání je elmag. ventil na nádobce aktivního uhlí.
Phill - FK

Příspěvek od Phill - FK »

Mám 1.6 rv.: 2000, najeto 131 000, vyměnil sem olej a klepání jen pár vteřin po startu a pak pohoda. Ale dnes sem jel cca 25Km se 3mi nastartováními a když sem přijel domů a otevřel dveře, slyšel sem cvakání, sem přesvdčený že to byly hydrštel. Je možná že olej nebyl ještě dost zahřátý? Pač je venku -15..... Ale radši se zeptam :-)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli to necvaká trvale a furt, tak to neřeš a jezdi. Sem tam se stane že si některý hydroštel zacvaká, když po pár kilometrech přestane, tak je to OK.
zelenac - FK

Příspěvek od zelenac - FK »

Mne po pridani plynu cvaka 1 valec.Asi to bude pridreny piest,ako to uz niekto pisal.Je to take ostre hlasite cvakanie,kazdy mysli ze mam diesla.Ale,uz to cvaka 5ty rok,tak sme si na to zvykli.Ked ho porazi,vymenim cely motor.
Bredly - FK

Příspěvek od Bredly - FK »

Cital som iba prvych par prispevkov sry.. ale mne to cvakali tiez.... a uplne ma prekvapil novy olej Aral..za peknu cenu napr tu. http://olejposta.sk/r_56.html.
Motor tak stichol, ako nikdy..az som si pripadal, ze to auto vzislo predchvilou z linky:D ...skoda ze sme si nechali zlikvidovat benzinky Aral:(
Dorfi - FK

Příspěvek od Dorfi - FK »

Zdarec,před rokem jsem trochu víc prohnal moji feldu,zkoušel jsem kolik z ní dostanu a od té doby hodně hlasité cvakání v motoru.Před měsícem jsem nechal dát nové hydrošteli,ale cvaká to pořád.Během roku jsem třikrát měnil olej+filtr,jelikož motor byl po předchozím majiteli pořádně zasranej.Napadlo mne jestli to nemůže třeba způsobovat olejové čerpadlo tím žeby dávalo malej tlak.Uvažuju o prodeji,ale s tímto cvakáním to asi nikdo nekoupí,máte někdo prosím nějaký tip?Dík. :(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tlak oleje se dá změřit, aby jsi měl jistotu jestli je to čerpadlem.
Dorfi - FK

jj,nechám to změřit,dík.
HorisFelda - FK

Příspěvek od HorisFelda - FK »

Hmmm. ak to tady tak čtu, tak snad ani nemám feldu. Všem vám to cvaká po startu. Mně lehounce pořát. Na olej najeto cca 8000. Jenže mně se to cvakání neskutečně víc začne ozejvat v akcelerování. Už jsem slyšel názor že to je rozdělovač ale to mi přijde jako hovadina.
Dorfi - FK

já to mám také tak,čím víc plynu,tak cvakání je hlasitější,zrovna mě čeká technická,snad stím projdu
autocross - FK

Příspěvek od autocross - FK »

Obrázek

Obrázek

No a byl to nakonec pístní čep, ale pán chtěl vyměnit hydrostavy...

Jinak můj Golf lll 1.4, což je skoro stejný motor, přestal mazat, tak jsem s ním bez vody a oleje dojel 15km, byl jsem smířený s tím, že je po něm, už nechtěl jet ani na jedničku no a sundal jsem vanu, vyčistil sítko čerpadla, dal nový olej a po 10 minutách volnoběhu utichl a jezdí dál.

Obrázek

A olej jsem tam dal Starline 15W40
zelenac - FK

Příspěvek od zelenac - FK »

HorisFelda píše:Hmmm. ak to tady tak čtu, tak snad ani nemám feldu. Všem vám to cvaká po startu. Mně lehounce pořát. Na olej najeto cca 8000. Jenže mně se to cvakání neskutečně víc začne ozejvat v akcelerování. Už jsem slyšel názor že to je rozdělovač ale to mi přijde jako hovadina.
Tiez som nad tym dlho spekuloval.Nakoniec je to pridrety 1 piest a asi aj zlomeny kruzok.Cvaka to,ako 1 valcovy stvortakt.
Thomy - FK

Příspěvek od Thomy - FK »

Ahoj kluci, nevím, jestli to sem už někdo nepsal, ale pomáhá vyčistit zasraný sací koš ve vaně..
Jaryn

Příspěvek od Jaryn »

jak to tady čtu, tak těch motorů 1,6 u Felicie, které cvakají, pořád přibývá. To se to cvakání objevuje, až motor najede určitý počet km a je více opotřebený? Moje 1,6ka také cvaká a nepomohl ani nový olej a filtr. Může se časem něco stát, když budu dlouhodobě jezdit s motorem, který má vadné hydroštely? Může se třeba přidřít?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

podpálej se , upálej se ventily
Jaryn

Příspěvek od Jaryn »

a proč u těch motorů 1,6 AEE u Felicií poměrně často cvakají a odchází hydroštely? Je to konstrukční chyba nebo je to prostě opotřebením motoru nebo nesprávným zacházením s motorem? To, že u těchto motorů často odchází a cvakají hydroštely vím z vlastní zkušenosti, protože můj táta je automechanik a opravoval už několik motorů s touto závadou, u jiných motorů ty hydrštely v podstatě neodchází. Tak kde je chyba?
Dorfi - FK

já měnil taky hydroštely a cvaká to pořád,je tu psáno,že to může být i pístní čep :?
Jaryn

Příspěvek od Jaryn »

a kdyby to byl ten pístní čep, může se časem něco stát, když s tím budu jezdit dlouhodobě?
Dorfi - FK

jezdím stím asi rok a v pohodě
Bredly - FK

Příspěvek od Bredly - FK »

No , co sa tyka hydrostel, tak mi kedysi cvakali, osvedcil sa mi Aral 10W40, s tim, ze ho menim kazdych 10 tisic kilometrov(vacsinou zacnu znova cvakat, ak mam viac ako 10 tisic), a velka spokojnost zatial :-)
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Me se to cvakani nelibi uz celou dobu co mam feldu a to mam ted meneny motor, ktery ma najeto 85000 a taky cvaka. Ten el.magnet. ventil mi taks cvaka, ale jestli to je zavada netusim.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Odpovědět