Problém s diodovou sufitkou

Duket - FK

Problém s diodovou sufitkou

Příspěvek od Duket - FK »

Prosím o radu, mám ve stropním světle diodovou sufitku, a když zavřu dveře, sufitka zůstane (nepatrně) svítit, nevíte někdo kde by mohl být problém? díky moc za rady. :-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 10. kvě 2011 9:24:54, celkem upraveno 1 x.
Kova
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s diodovou sufitkou

Příspěvek od Kova »

může to dělat neorigo stmívač nebo navlhlý dveřní spínače ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Duket - FK

Ale s obyčejnou žárovkou to funguje dobře.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

A svieti tá diódová žiarovka lepšie ako klasika?
Duket - FK

Jo, svítí, dal jsem tam dvě sulfidky po osmi diodách a vypadá to dobře.
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

S obycejnou zarovkou to funguje urcite uplne stejne, jen ji to nestaci na zhaveni vlakna a tak to proste nevidis. Nicmene odebira urcite stejny proud...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

přes ledky neprojde tolik šťávy jako přez žárovku a u stmívačů s tranzistorem, a to nestačí na uplné zavření tranzistoru, prostě led ma menší odpor než žárovka (jedině přizpůsobit stmívač) ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

řekl bych že ty LEDky odebírají mnohem menší proud než klasická žárovka,ale budiž :) a díky tomu se pomaleji vybíjí obvod,a proto pořád svítí,jelikož jí stačí jen velmi malý proud... Kova,seš si jistej že je v tom stmívači tranzistor? :scratch:
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

tak tím pádem stačí připojit paralelně nějakou menší žárovečku a schovat ji pod stropnici, aby nekazila vzhled ledky a problém vyřešen ;)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

No to je řešení jako :pig: když už řešit takhle blbě tak tam dej nějakej odpor. jo a detail ... žárovička na tapecu ... to zavání plamenem :D

Mam v autě 2 stropní světla ... v obou jsou diodový sufitky a problémy s nima nejsou ... -> někde u tebe bude problém :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

to bude rukama :D já s nima taky neměl problém,asi proto,že jsem si ty žárovky stavěl sám :D
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

Stmívač s tyristorem nebo triakem takhle neplaší (origo), s tranďákem to právě používá tu žárovku jako odpor , led má menší spotřebu to jo a menší odpor, snad dobrý kdyžtak opravte ;) MATY mam taky 2x světla s led a origo stmívač a no problem .MARWIN:zlatý český ručičky, neni nad ně ;)
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

MARWiN píše:řekl bych že ty LEDky odebírají mnohem menší proud než klasická žárovka,ale budiž :) ...
Nepochopili jsme se, ale to nevadi... Jasne, ze LEDky odebiraji za normalniho provozu mnohem mensi proud, ale kdyz sviti jen trochu, tak muzou odebirat uplne stejny proud jako zarovka, ktera jeste nesviti... Nikde jsem se nedocetl, ze Duket ma stmivani osvetleni... Naopak pise, ze zavre dvere a LEDky porad nepatrne sviti... Tady nevidim nejakou prodlevu...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Napoj na ní paralelně odpor a budeš mít klid.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Duket - FK

Také mi napadl ten odpor, můžete mi poradit jakou hodnotu? jsou to dvě sufidky paralelně zapojené. Stmívač mám, ale zapoměl jsem dodat že to není ve Felicii ale v mém novém Mondeu :D
Bál jsem se, že neporadíte, když jde o forda :D
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

stím ,že dioda malinko svítí sem se již setkal u více aut,ale nikomu to nevadilo..(Citroen,peugeot,Rencek...) , takže se natovykašli...
mikka

Příspěvek od mikka »

Pánové, ta žárovka je sufitka. Sulfid je druh chemické sloučeniny, jinak též postaru zvaný sirník.
Koukám, že je ten chemický název pro žárovku nějak nakažlivý, už na něj přešlo víc lidí.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 10. kvě 2011 9:52:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Díky, provedena korektura obsahu i nadpisů - nedalo se to číst
Odpovědět