zadní znak škoda
-
Prochor
zadní znak škoda
Jak odmontovat bez poškození zadní znak škoda?? (Kulatý) Chci ho stříknout.
Díky
Díky
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Re: zadní znak škoda
No jedině opatrně odloupnout nožíkem nebo tenkým plochým šroubovákem. Znak je totiž přilepen oboustrannou páskou, která je po celém jeho vnitřním obvodě v šíři cca 4-5 mm. Nejsou tam žádný šroubky.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
-
smazany clen - FK
Mám otázku. Chtěl bych nalepit loga na zadní dveře, ale zdá se, že to lepidlo, co je na těch písmenech je nedostačující, mám obavy, že to bud samo odpadne, anebo nenechavá ruka odloupne...poradíte ?
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš mít jistotu, tak to co tam je strhni a použij jinou oboustranou pásku. Ty lepší pásky, např. dělá to Tesa, mají na sobě napsáno jakou mají nosnost, respektive jak to můžeš namáhat. A ty už opravdu drží. Hlavně při lepení vždy dokonale odmastit..
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
smazany clen - FK
A mohl bych použít třeba i nějaké lepidlo, typu Chemoprén, které je určeno na těžkou zátěž ? A s tím odmaštěním, stačí technický benzín, anebo musím něčím jiným ?Pawlick píše:Jestli chceš mít jistotu, tak to co tam je strhni a použij jinou oboustranou pásku. Ty lepší pásky, např. dělá to Tesa, mají na sobě napsáno jakou mají nosnost, respektive jak to můžeš namáhat. A ty už opravdu drží. Hlavně při lepení vždy dokonale odmastit..
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
U chemoprenu tušim musí být jedna strana savá, těmto páskám bych věřil, například s tou tesou mám dobrou zkušenost. Ale pozor, dělají plno druhů! A odmaštění nejlépe technický líh.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem lepil označení motorizace (chromovaná lištička pod nápisem Felicia). Silnější oboustranku jsem neměl, tak jsem zazadu na štítek udělal housenku bezbarvého silikonu, plesknul to na páté dveře a zajistil polohu lepící páskou. Drží to jako přišroubovaný.
-
smazany clen - FK
OK, ale jakej typ byl toho silikonu ?Je jich také požehnaně...Atnarfus píše:Nedávno jsem lepil označení motorizace (chromovaná lištička pod nápisem Felicia). Silnější oboustranku jsem neměl, tak jsem zazadu na štítek udělal housenku bezbarvého silikonu, plesknul to na páté dveře a zajistil polohu lepící páskou. Drží to jako přišroubovaný.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
to máš jedno, zajdi do mototechny nebo stavebnin a řekni, že chceš lepící silikon a oni už ti dají vybrat na jaké materiály a barvu potřebuješ.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to něco běžného. Lepil jsem s tím spáry v kuchyni. Ať jsem měl silikon kterýkoli (kyselý i neutrální), tak to lepilo jako blázen.
-
smazany clen - FK
Já mám silikonem nalepené prahy,lemy i nasávač a drží to skvěle,zatím nic neupadlo 
-
smazany clen - FK
Jasné.. obousatrané pásky jsou dobré.. jsem si dal jen na tyden provizorne do zadu repra z kina a prilepil jsem je k platu tou páskou a ted mám problem to zdělat...Pawlick píše:Jestli chceš mít jistotu, tak to co tam je strhni a použij jinou oboustranou pásku. Ty lepší pásky, např. dělá to Tesa, mají na sobě napsáno jakou mají nosnost, respektive jak to můžeš namáhat. A ty už opravdu drží. Hlavně při lepení vždy dokonale odmastit..
-
Burva - FK
A lepil jste někdo ochrannou lištu co je na dveří. Mně upadává a novou se mi nechce kupovat kvůli odstínu ostatních.
Bojím se že by to silikon neudržel, nebo že by rozežral barvu. Co by jste na to pužili?
Díky
Bojím se že by to silikon neudržel, nebo že by rozežral barvu. Co by jste na to pužili?
Díky
Nanést tenkou vrstvu chemoprénu, nechat 10 minut zavadnout a přitlačit. Mám to už dva roky a drží to jak sviňa..
-
Burva - FK
Díky, jsem byl nakloněnej spíš k silikonu, ale Chemoprén jsem si taky poro jistotu taky koupil. Teď už se jen rozhodnout. 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Silikon je ta největší sviňárna co může kdo dat na auto...Tam kde jednou je nanesený,tak bez obroušení do čistého plechu to už nikdo nikdy nenastříká.Viz třeba lišty na dveřích atd...Já kvůli tomu kupoval nový nárazník.Pánové existeje třeba polyuretanový tmel,který neškodí a oboustraných pásek bych se vůbec nebál.
-
Burva - FK
Tomas6:
A co říkáš na Chemoprén, ten by nemusel být tak agresivní jako silikon. Což? Já mám z oboustranek strach, že po nějaké době kouknu na dveře a kryt se bude válet někde daleko v neznáme stoce.
A co říkáš na Chemoprén, ten by nemusel být tak agresivní jako silikon. Což? Já mám z oboustranek strach, že po nějaké době kouknu na dveře a kryt se bude válet někde daleko v neznáme stoce.
Na plastové díly je vynikající tohle:
http://www.soudal.cz/cz/product-detail.php?evc=5246100
http://www.soudal.cz/cz/product-detail.php?evc=5246100
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
No to je ten polyuretan který myslím.Je jich hodně druhů.Chemopren nevím.myslím že agresivní néni,ale jestli udrží nevím.
To Burva:
Kastli pod lištou a spodní stranu lišty utři hadříkem namočeným v toluenu, pak nanes na obě strany tenkou vrstvu chemoprénu, nech 10 až 15 minut odvětrat a pak lištu přitlač. Neboj, bude to držet.
Kastli pod lištou a spodní stranu lišty utři hadříkem namočeným v toluenu, pak nanes na obě strany tenkou vrstvu chemoprénu, nech 10 až 15 minut odvětrat a pak lištu přitlač. Neboj, bude to držet.
-
Burva - FK
Bohužel, Chemoprén to nezvlád, ta lišta je vyztužená plíškem, díky kterému není plocha kterou se lepí, rovná. Uprostřed je výstupek, takže když jsme jednu stranu přidržel, druhá se mi odchlípla. Tak mi nezbývá než si sehnat nějakou silnější oboustranku, kterou bych tu nerovnost vyrovnal.
Asi podobnou té co se používá na těsnění u oken.
-
roland8ke
ja by som ho tam potreboval dostat,pretoze sa mi nejak zahadne stratil,aj z puklice,neviem ci mi to odpadlo alebo tomu niekto pomohol
?
Burva, špatný postup ... lepils to příliš rychle. Nech to 15 minut zavadnout a přitlač.
Nevěřím, že by to nějakej plíšek odlepil. Ten chemoprén přilepí i podrážku na botě a při ohybu to už je nějaká zátěž.
Nevěřím, že by to nějakej plíšek odlepil. Ten chemoprén přilepí i podrážku na botě a při ohybu to už je nějaká zátěž.
-
Burva - FK
To hydrant:
15 min i více jsem zkoušel. Lepil jsme to dvakrát, dvakrát jsme to strhával. Jak jsme odstranil původní zbytky po "pěnové oboustrance" která sloužila zároveň jako distanc. Tak tam vnikalo pnutí a tím pokud jsem přitiskl horní stranu, tak se spodní odlepila
15 min i více jsem zkoušel. Lepil jsme to dvakrát, dvakrát jsme to strhával. Jak jsme odstranil původní zbytky po "pěnové oboustrance" která sloužila zároveň jako distanc. Tak tam vnikalo pnutí a tím pokud jsem přitiskl horní stranu, tak se spodní odlepila
-
Burva - FK
Už jsme to vyřešil. Nakonec mi pomohla PATTEX páska - Power fix 50 kg, koupil jsme ji za 125,- je jí 1,5m a použil jsme jen půlku.
Koupil jsme ji zde: http://www.hapo.cz/ jednoznačně nejlevnější.
Koupil jsme ji zde: http://www.hapo.cz/ jednoznačně nejlevnější.