Zdravím,
Koupil jsem od známého Felicii 1.3 MPI Combi r.v. 96, výbava LXI. Po prostudování TP jsem zjistil, že v kolonce ABS je ANO. Na autě však ABS není. Žádná kabeláž, žádné drážkování na nábojích kol. Řídící jednotka ABS tam taky není. Na zadní nápravě je zátěžový regulátor, takže pochybuju, že tam ABS kdy bylo. Technickou to vždy prošlo bez problémů. Jde to vymazat z TP, respektive nevíte někdo, jestli výrobce má homologaci na toto auto i bez ABS? Případně s jakým papírem jít na úřad, aby to vymazali?
Auto má vystavený nový TP (předchozí asi ztracen). Že by chyba úředníků při vystavení nového TP?
Díky za odpovědi.
V TP zapsané ABS, ale v autě není.
V TP zapsané ABS, ale v autě není.
1.3 MPi Combi
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Re: V TP zapsané ABS, ale v autě není.
určitě to může být chyba, a nebo přestavba auta kde se použili jiné papíry a třeba ty papíry pocházejí z auta které ABS mělo, normálně zajdi na úřad řekni že máš v TP ABS které tam není a hotovo. Jinak já osobně bych to neřešil vůbec...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na STK může být problém. 
Na STK právě problém nikdy nebyl (Dle předchozího majitele). Asi si toho nevšimli... Kdyby bylo jednoduché řešení, tak to udělám, ale jinak to nechám tak jak to je. Na úřadě asi budou chtít potvrzení od výrobce, že úprava brzd na systém bez ABS je povolená. Nebo zpětně dohledat co se s autem dělo (byla, nebyla přestavba), nebo je to vyleženě chyba úředníků. ABS jsem schopen si dodělat, ale je to spousta práce a taky nějaký peníz si to vezme, takže to nepadá teď v úvahu.
Takováhle haluz se stává asi jednou za 10 let, jak tak koukám
Takováhle haluz se stává asi jednou za 10 let, jak tak koukám
1.3 MPi Combi
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
nikto si abs ani na technickej nevšíma , kopa felicií tu má starý techničák kde je meno majiteľa vinko a gumy nič viac