Revize LPG

se sporákem místo motoru :D
Fucajs - FK

Revize LPG

Příspěvek od Fucajs - FK »

Za týden jdu na revizi LPG a zdá se mi, že auto nejede na LPG úplně tak, jak by mělo...
Můžete mi prosím poradit, co všechno jim mám říct, aby udělali navíc?? Dočetl jsem se už o filtru LPG a dále o seřízení reduktoru...
Je ještě něco, o co mám servisáky požádat?
Díky moc :-)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: Revize LPG

Příspěvek od Jozefj »

Na všechno co se cestou projevuje.To musíš vědět sám.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vyměnit filtr kapalné i plynné fáze, vyčistit vstřiky (sekvence). Každopádně diagnostika - napíchnout na pc. Dle stáří vyměnit i membrány.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Technická, co je to "filtr kapalné i plynné fáze" a kde jej najdu? Dle této věty jsou dva, proto by mě zajímalo jejich umístění. Díky-rád se přiučím, protože mám jen jeden ;) .
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Filtr kapalné a plynné fáze je u reduktoru. Kapalné před ním (k nádrži), plynné za ním (ke vstřikům, k motoru).

http://autodily.lkauto.cz/filtry-lpg/fi ... e-faze-lpg
http://autodily.lkauto.cz/filtry-lpg/fi ... e-faze-lpg

Je možné, že pokud nemáš stříkačku, tak tam ten filtr kapalné fáze nemáš. Neznám tvůj systém.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

OK. pokud jde o stříkačku. ;)
Fucajs - FK

Jj, díky moc... Nakonec mi na revizi rekli, ze mi vsude srci plyn a ze mi musej dat novej smesovac... Mno uplne se vsim vcetne svicek me to vyjde na 4500kc :(
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Svíčky kolem 400kč, repase reduktoru-včera jsem jí byl dělat 700kč. Hmm, nechceš mi to dovézt, potřebuju něco vydělat ;) . A všude srčí plyn, to mě dostalo definitivně :D .
Hovada jsou to a ještě ulhané a nebo musí jít za tebou plynové aroma jako blázen-prostě bys to už cítil, kdyby ti "srčel". Měl si zkusit i jinou firmu.
Ten reduktor pokud je dle nových norem nemá limit životnosti jako bomba. Membrány na lovtec stojí okolo 500kč se všema gumkama.
Fucajs - FK

Skoda ze jsem si to precetl od Tebe az ted... Nakonec mi dali uplne novej reduktor, svicky, seridili lpg, udelali revizi a za 3500kc... Priste uz budu chytrejsi... :(
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Průser je, že dneska není většinou do čeho píchnout a tak se snaží si každý pomoct, jak to jen jde. Mě plyn monotval kamarád a jsem s ním tak spokojen, že k němu jezdím i přes 40km vzdálenost. POkud dávali ten reduktor úplně nový, je ta cena OK-je možné, že byl mechanicky poškozen, nicméně je to málo pravděpodobné. Jediné co mě napadá, že byl dle starých norem, ale ty už platí tak dlouho, že bys dávno dojezdil.
Těžko na dálku soudit, a teď je to už jedno-příště si osonduješ i jiné firmy a nebudeš se stačit divit. Vzhledem k ceně benálu se jim přestavby rojí jako vzteklé. Včera tam dělali ve 2 lidech a za jednu směnu 2 auta.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Já se jenom přopojím ,mně zatím neměnil reduktor,ale říkal ,že až bude třeba,tak je levnější vyměnit celý než membrány.Mám ten malý a BRC.Cena kolem 1000 Kč.
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Tak to je good, protože nejlevnější BRC reduktor jsem viděl za 2400kč. Membrány na BRC stojí skoro litr, takže tam je to zajímavější. Nicméně nový reduktor znamená změnu v papírech-musí souhlasit celá sestava a jinak by neměl být snad problém.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

To je maličkost,v příloze pro LPG se přepíše čísla na nový a dá razítko s podpisem.
Odpovědět