Snímač otevření 5. dveří

vybavení a úpravy interiéru atd.
Hrdla - FK

Snímač otevření 5. dveří

Příspěvek od Hrdla - FK »

Zdravím, během jízdy se mi často, hlavně když přejedu nerovnosti, rozsvěcuje interierové světlo a světlo v kufru. Nemohu to říct uplně s jistotou ale podle různých indicií mám za to, že to bude na 80 % snímačem v 5. dvěřích. Co s tím? Je to někde uvnitř zámku, kde mám hledat špatný kontakt? Je třeba měnit celý zámek? Mám zámek s otevíráním od řidiče. Díky moc!
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímač otevření 5. dveří

Příspěvek od Kuladmin »

Neskacou ti i cely dvere na aute? Pokud to je original mas to v zamku tech patych dveri. Ale mozna to jsou predni dvere obcas mi to taky udela pri hodne velky nerovnosti a vetsi rychlosti nebo pak primo ve svetle kontakty.
Hrdla - FK

Těžko říct. Někdy to jen blikne, někdy svítí delší dobu. Zdá se mi, že kontakty dveří reagují dobře. Stačí otevřít a zavřít kufr a zhasne to. Teda třeba zase jen do další díry. Takže fakt nejspíš u kufru. Teď potřebuju vědět jak to opravit.
Haasio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haasio »

Nemáš třeba poškozený (uhnilý) dráty k čidlu ? Nevím jak to je přesně zapojeno ale zkusil bych to zkontrolovat...
Obrázek
Hrdla - FK

To nevím. Čidlo otevření je někde uvnitř toho zámku a kabely od něj vedou v pátých dveřích, takže nejsou vidět.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak to rozeber ne?? Nebo rovnou vymen zamek.
Hrdla - FK

No co jsem tak koukal, na zámku jsou nýty. Asi nebude uplně jednoduchý to rozebrat. Ale nějak to asi vyndat půjde, mrknu na to....
mikka

Příspěvek od mikka »

Spínání světla v kufru je v zámku, co je úplně dole na 5.dveřích, je tam mikrospínač. Možná stačí jenom trošku přihnout jazýček přenášející pohyb mechanismu na mikrospínač.
Sundej tapec na 5.dveřích a opatrně odlep shora folii natolik, aby šla strčit ruka k dolní části zámku. Pak vyhákneš táhlo od horní části zámku, co se strká klíč, vyšroubuješ dva šorubky dole vedle vystupující části a jeden šroubek zevnitř u hrany plechu, rozpojíš konektor u mikrospínače a celý zámek vyndáš ven.
Hrdla - FK

Díky, konečně nějaká rozumná, konkrétní a užitečná odpověď. Až bude čas, pokusím se o to.
Hrdla - FK

Vyřešeno, díky.
Odpovědět