Něco "klepe" na přední nápravě
-
smazany clen - FK
klepání v nápravě
Ahoj,
při rozjezdu, během jízdy kdy přeřazuji na jiný rychlostní stupeň a v pravotočivé zatáčce se mi ozývá klepající zvuk odněkud z pravého kola. Homokineťák je vyměněný za nový a problém pořád přetrvává. Před výměnou homokin. se zvuky ozývaly i při malém natočení kol do rejdu, teď jen když kola pořádně vytočím (v prudké zatáčce) a jedu rychle. Stále však jakoby v pravém kole "křupe". Dělá to i v situaci, kdy sundám nohu z plynu a pak přidám plyn, zkrátka tehdy když jdou kola do tahu. Nevíte čím by to mohlo být?
díky
při rozjezdu, během jízdy kdy přeřazuji na jiný rychlostní stupeň a v pravotočivé zatáčce se mi ozývá klepající zvuk odněkud z pravého kola. Homokineťák je vyměněný za nový a problém pořád přetrvává. Před výměnou homokin. se zvuky ozývaly i při malém natočení kol do rejdu, teď jen když kola pořádně vytočím (v prudké zatáčce) a jedu rychle. Stále však jakoby v pravém kole "křupe". Dělá to i v situaci, kdy sundám nohu z plynu a pak přidám plyn, zkrátka tehdy když jdou kola do tahu. Nevíte čím by to mohlo být?
díky
-
maniaX - FK
Re: klepání v nápravě
ložisko na kole???aocpv píše:Ahoj,
díky
-
smazany clen - FK
Nevím, mám podezření, že by to mohl dělat vnitřní kloub na hřídeli. Jak poznat, že to je ložiskem?
-
maniaX - FK
No jediné co mě napadá tak si auto dát na velice kvalitní zvedák a ještě ho podložit pod nápravu a normálně zkusit zahýbat s kolem jestli tam není vůle a zatočit s ním jestli v něm nepraská.....nevím možná blbost ale to jediné mě napadloaocpv píše:Nevím, mám podezření, že by to mohl dělat vnitřní kloub na hřídeli. Jak poznat, že to je ložiskem?
-
smazany clen - FK
Skus po neakej dlhsej jazde chytit kolo (aj jedno aj druhe) ak je to lozisko jedno bude teplejsie....aj ked neviem teraz v zime
-
Rex - FK
a odkdy se to ozývá??? od té výměny kineťáku??? jestli jo tak vím co to je
-
smazany clen - FK
Mám tn stejný problém na své feldě a také by mě zajímalo čím to může být. Mě to připadá jako vůle v homokineťáku, nebo spíš právě mezi vnitřním kloubem a rozvodovkou, protože když by to měl dělat vnější, tak by to muselo s takovou vůlí už hrkat i v rejdech. I podle toho co se tu píše to vypadá na ten vnitřní kloub, ale kdo ví. Ještě bych přidal, že mám spojku zralou na výměnu, protože na ní kvičí ložisko, ale to asi s tím nebude nijak souviset, protože je asi blbost, aby ta vůle a klepnutí bylo na lamele.
Tedy vidím to na homo hřídel nebo něco v převodovce.
Tenhle problém tady má asi více lidí co tak čtu, tak snad někdo ví co to je.
Tedy vidím to na homo hřídel nebo něco v převodovce.
Tenhle problém tady má asi více lidí co tak čtu, tak snad někdo ví co to je.
-
Rex - FK
jen poznámečka. kdo jste měli vyhozenou poloosu nebo spojku atd. a tím pádem jste spouštěli motor dolů, tak se kukněte na silentblok motoru co je u baterky. na sto procent je pohnutý v tom držáku a motor vám hezky v zatáčce mlátí do kastle.
-
Matttes
No já mám něco podobného. Dříve jsem to tu už řešil, ale objevilo se to znovu. Od cca 90km/h na 5. se mi klepe celý předek auta. A když zatáčím do prava, tak se mi tak divně pohupuje volant. Tudíž bych to viděl na komplet poloosu, co? Určo bude v háji vnitřní kloub a ještě k tomu kyneťák. Vyplatí se to dělat zvlášť, něbo si mám raději koupit poloosu?? 
-
strec
Ahojte,
ja mam problem s tým "klepani", ak prechádzam cez nerovnosti na ceste. Presne dokážem spočítat, kolko hrbolov som prešiel. Čapy a šroby su nove, tlmiče a uloženie tiež, Mam podozrenie na vonkajsie klby. Kupil som lave ložisko a klb a vymenil. Je ale divne, ak dam vonkajší klb dole z poloosi, je tam len jedna "segerka" na zaistenie klba na tej kratšej strane. Po nasunuti klbu ho teda zaisti .Ale ta poloos ma dva zarezy , takže nemaju tam byt dve "segerky"?????????????????????????? Ak chytim poloos a začne s nou hýbat od motora ku kolesu tak to ma taku slabšiu vôlu, a to je ten klb nový aj segerka ! Je to normalne ?????
ja mam problem s tým "klepani", ak prechádzam cez nerovnosti na ceste. Presne dokážem spočítat, kolko hrbolov som prešiel. Čapy a šroby su nove, tlmiče a uloženie tiež, Mam podozrenie na vonkajsie klby. Kupil som lave ložisko a klb a vymenil. Je ale divne, ak dam vonkajší klb dole z poloosi, je tam len jedna "segerka" na zaistenie klba na tej kratšej strane. Po nasunuti klbu ho teda zaisti .Ale ta poloos ma dva zarezy , takže nemaju tam byt dve "segerky"?????????????????????????? Ak chytim poloos a začne s nou hýbat od motora ku kolesu tak to ma taku slabšiu vôlu, a to je ten klb nový aj segerka ! Je to normalne ?????
-
majkl - FK
A toto se projevuje v levotočivé zatáčce? A projeté pomalu nebo normal až rychleji? Pokud rychleji projedu levou zatáčkou, tak se ozývá klepání..nevím čeho. Nový asfalt, bez nerovností. Pod plynem i na neutrál (je to z kopce). Na parkovišti plnej rejd na oba směry a klepání žádné.Rex píše:jen poznámečka. kdo jste měli vyhozenou poloosu nebo spojku atd. a tím pádem jste spouštěli motor dolů, tak se kukněte na silentblok motoru co je u baterky. na sto procent je pohnutý v tom držáku a motor vám hezky v zatáčce mlátí do kastle.
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
mám to samé...levá zatáčka, auto se nakloní a na každá nerovnosti klepe....rychlost cc 50kmh
Zadní silentbloky ramen...xmorfeuz píše:mám to samé...levá zatáčka, auto se nakloní a na každá nerovnosti klepe....rychlost cc 50kmh
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
majkl - FK
tak já to mám jasné. Vadný pravý vnější homokloub. Rupnul pojistný kroužek a co následovalo si domylsíte.
-
fanys
zdar,chtel bych se zeptat,kdyz je venku zima a nez se auto ohreje tak mi pri razeni nebo pri prudky akceleraci neco bouchne vepredu u motoru.podle me je to nekde od napravy nebo v ulozeni motoru ke kastli,ale nez se do neceho pustim,nevi nekdo cim by to mohlo bejt?
-
majkl - FK
Znovu otvírám téma abych nezakládal nové.
Jak jsem psal o pár příspěvků výše, tak jsem myslel, že mi klepe PP kolo - zjištěn rozžvejklej pojistný kroužek v homokloubu - výměna vnějšího homokloubu. Pohoda, nicméně v levé zatáčce něco klepe pořád. Vezl jsem větší náklad a měl sklopené zadní sedačky a najednou jsem zjistil, že klepavé zvuky (odpovídající otáčkám kola) jdou nikoli zepředu, ale ze zadní nápravy a mám pocit, že od LZ kola. Měl jsem to na heveru, sundaný buben a vše čisté a pohoda. Koukám po nápravě a nejdnou vidim že je prasklá PZ pružina. Jeden závit od spoda je prasklá. Dobrý, tak jsem koupil pružiny, mimochodem nové jsou cca o 5cm delší.
S radostí jedu do "oblíbené" levé zatáčky a klepe to pořád, sice trošku méně, ale pořád. Na rychlosti nezáleží, zatížení taky ne, prostě na všech kruhových objezdech a levých zatáčkách klap...klap...klap...klap.... klap.
Ke svému úžasu jsem zjistil, že kámošovi co mě vozí do práce to dělá taky a jenom v levý zatáčce. Není to nějaká nemoc Felicií? Řešil ste to už někdo?
A to jsem si řikal, že Felda už nepřekvapí....
Jak jsem psal o pár příspěvků výše, tak jsem myslel, že mi klepe PP kolo - zjištěn rozžvejklej pojistný kroužek v homokloubu - výměna vnějšího homokloubu. Pohoda, nicméně v levé zatáčce něco klepe pořád. Vezl jsem větší náklad a měl sklopené zadní sedačky a najednou jsem zjistil, že klepavé zvuky (odpovídající otáčkám kola) jdou nikoli zepředu, ale ze zadní nápravy a mám pocit, že od LZ kola. Měl jsem to na heveru, sundaný buben a vše čisté a pohoda. Koukám po nápravě a nejdnou vidim že je prasklá PZ pružina. Jeden závit od spoda je prasklá. Dobrý, tak jsem koupil pružiny, mimochodem nové jsou cca o 5cm delší.
S radostí jedu do "oblíbené" levé zatáčky a klepe to pořád, sice trošku méně, ale pořád. Na rychlosti nezáleží, zatížení taky ne, prostě na všech kruhových objezdech a levých zatáčkách klap...klap...klap...klap.... klap.
Ke svému úžasu jsem zjistil, že kámošovi co mě vozí do práce to dělá taky a jenom v levý zatáčce. Není to nějaká nemoc Felicií? Řešil ste to už někdo?
-
Josh123456 - FK
A když přibržďuješ při průjezdu zatáčkama, tak ti to dělá víc nebo míň? nebo prostě když brzdíš je to stejný nebo horší?majkl píše:Znovu otvírám téma abych nezakládal nové.
-
majkl - FK
Co jsem zkoušel ručkou tak stejný
Samozřejmě jsem při sundanym kole koukal do podběhu zda není někde ošoupanej, mám plasťáky, nebo blatníky, nikde nic nevidim, kolo se točí v pohodě. Náboje a disky jsou teplé po jízdě všechna v rámci nápravy stejně. Asi zkusim koupit a dát nový ložisko. Nevim co jiného s tím. Po těch kilometrech by taky mohlo mít nárok. Nic jiného mě nenapadá.
Samozřejmě jsem při sundanym kole koukal do podběhu zda není někde ošoupanej, mám plasťáky, nebo blatníky, nikde nic nevidim, kolo se točí v pohodě. Náboje a disky jsou teplé po jízdě všechna v rámci nápravy stejně. Asi zkusim koupit a dát nový ložisko. Nevim co jiného s tím. Po těch kilometrech by taky mohlo mít nárok. Nic jiného mě nenapadá.
-
smazany clen - FK
A když to máš zdvižené a vezmeš za kolo,tak žádná vůle?Uložení zední nápravy taky ok?.Přeju ti,abys na to přišel,jinak už na tom budeš stejně jako já.Taky pořád honím nezjistitelný závady,který nikdo jiný nemá. 
-
majkl - FK
Zatím si řikám, že vše má své opodstatnění a logiku... zatím....JoS píše:A když to máš zdvižené a vezmeš za kolo,tak žádná vůle?Uložení zední nápravy taky ok?.Přeju ti,abys na to přišel,jinak už na tom budeš stejně jako já.Taky pořád honím nezjistitelný závady,který nikdo jiný nemá.
Lomcoval jsem na heveru kolama a nic. Asi by to chtělo ty "cukací desky" , co maj na STK, ale zadní nápravu mi nikdy nezkoumali. Leží mi v hlavě to ložisko. Jak moc silný je to hučení, kterým se ložiska projevují? Třeba je nějaký načnutý a v zatáčce klepe, když se na kolo přenese váha auta. Odhlučnil jsem z větší části předek auta a od té doby slyšim hučení zadních kol a po čase jsem začal vnímat to klepání.
-
majkl - FK
Nemusím rozumnět všemu... včera jsem jel a nic, žádný pazvuk, klepání apod. .
Asi jsem měl na poprvé slyšiny. Ted je klid.
Asi jsem měl na poprvé slyšiny. Ted je klid.
-
Josh123456 - FK
To je záhada hlavolamu, jestli i ložiska seděly tak, jak měly, tak to je zajímavý..
-
majkl - FK
Tož mám vyřešeno a podělím se s váma, aby téma nezůstalo bez vyřešení. Když jsem pořád poslouchal, zjistil jsem že hučí PZ kolo - ložisko vyměněno a dobrý. Klepání od LZ kola v levotočivé zatáčce stále. V sobotu sem vyměnil i toto ložisko a klid. Mám zase tichou Feldu.
PZ lozisko hučelo a mělo na válečkách viditelné stopy, vrypy apod.
LZ ložisko mě připadalo jako nový, žádné viditelné poškození, přesto klepalo, při zatížení více.
PZ lozisko hučelo a mělo na válečkách viditelné stopy, vrypy apod.
LZ ložisko mě připadalo jako nový, žádné viditelné poškození, přesto klepalo, při zatížení více.
-
majkl - FK
Tož chlapííí....všechno špatně! Musel jsem vyndat prasátko ze zadního kola a po složení a projetí levé zatáčky jsem myslel, že mě šlehne. Zase klepe. Ložisko měněno zbytečně. Bylo mi jasné, že to má souvislost v brzdama. Rozebral jsem to, posadil mladou do auta a klepal vším možným, až na mě mává, že to je ten zvuk.... Jedna pakna klepala o ten plech, co na něm všechno drží (jak sem tomu říká???) Tak jsem znovu vyndal ty pružinky co přidržují pakny, nic divného na nich nenašel, zamontoval zpátky, usadil pakny, buben a je klid. Ještě jsem musel hejbnout se samostavem, šlupnul jsem na brzdu a nemohl pak nasadit buben. Nevim co tam je špatného nebo co blbě sedí, auto brzdí jako ďas, kolo se otáčí krásně volně... proste už je klid. Opravil jsem kvuli tomu klepavýmu zvuku pul auta
... ted už se tomu jen chechtám
-
Návštěvník
Ten zadni plech je brzdovy stit (teda ted doufam ze nekecam
) )
-
frantap - FK
Něco "klepe" na přední nápravě
Zdravím,
měl bych na Vás jeden dotaz. Dá se řící že z ničeho nic se mi začaly na 1,6, kombíku ozývat od přední nápravy, při jízdě i přes drobné nerovnosti (někdy i při jízdě po rovné silnici) klepání jako by železo na železo. Zdálo se mi že by to mohly být tlumiče, ale když je propéruju tak se zdají být v pohodě (byly měněny před cca 20 tis.km).
Neprojevilo se náhodou někomu něco podobného, čím by to mohlo být ?? Zavěšení, stabilizátor..... ???
Díky Franta
měl bych na Vás jeden dotaz. Dá se řící že z ničeho nic se mi začaly na 1,6, kombíku ozývat od přední nápravy, při jízdě i přes drobné nerovnosti (někdy i při jízdě po rovné silnici) klepání jako by železo na železo. Zdálo se mi že by to mohly být tlumiče, ale když je propéruju tak se zdají být v pohodě (byly měněny před cca 20 tis.km).
Neprojevilo se náhodou někomu něco podobného, čím by to mohlo být ?? Zavěšení, stabilizátor..... ???
Díky Franta
Re: Něco "klepe" na přední nápravě
Čau, ono je asi těch možností spousta
, ale u mě to dělala tyčka řízení co měla "vymlácenej" kloubek. Pokud sám nejsi technicky zdatnej jako já
, tak fakt jedině to zavézt do nějaké dílny, které věříš. Jde o to, aby Ti nenapovídali že je v hajzlu všechno a nevyměnili zbytečně půl auta. 
-
Hans - FK
Zvedni si předek a zkus pajsrovat ramena, tlumiče, prostě všechno zavěšení. To však taky nemusí vést k výsledku. Jestli ti to dělá jen někdy a nemá to nijak vliv na technický stav nebo bezpečnost, tak to neřeš a počkej si až půjdeš na STK a tam ti to ukáží.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi klepe a podezřívám přední tlumič, protože nefunguje tak jak by měl 
-
goodFela - FK
Mě to taky mlátí.. Hlavně na nerovnostech - ideálně kočičí hlavy a ještě ideálnějc v zatáčce... Můj odhad - kulák nebo čepy řízení. 
-
Hans - FK
Mně se třepal celej spodek a bylo slyšet drnčení, hlavně v zimě, taky při vytočených kolech a přejetí přes hrbol se ozvala hodně velká rána od pravého kola. Zvedl jsem auto a zjistil utržený silentblok převodovky ( ten zadní ), týden na to na STK mi zjistili volný čep ramene.
-
Hans - FK
Jo.
O tom jsem věděl už delší dobu, občas převodovka bouchala při přeřazení, ale kašlal jsem na to.
O tom jsem věděl už delší dobu, občas převodovka bouchala při přeřazení, ale kašlal jsem na to.
-
goodFela - FK
Tak to mam přesně ten samej problém. V zimě, když to bylo studený, tak to mlátilo při zacloumání motorem. Tak super. Dík za radu... 
-
Miira
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte všichni, vzhledem ktomu že se mi děje to samé co tady čtu, tj. rovina rychla jizda zataceni plnej rejd atd klid, ale při jízdě po nehezké cestě, nedej buh terenem, si připadám, jako bych někoho vezl naspod přední nápravy a ten mi dvěma palicema bušil na každou stranu napravy.. tak vám sem dávam oříšek.. řeším to už skoro 2 roky.. minulý týden, výměna předních i zadních silentbloků ramen, nový silentblok převodovky spodní, nové spodní závěsy, nové kuláky+axiální táhla řízení, plus ten silonový kroužek v hřebenu, plus seřízení matice na hřebenu, nové uložení stabilizátoru.. a mlátí to furt tak co na to povíte chlapi protože já už su z toho magor, nevím esi je tam něco špatně ale spodní závěsy mi nevydrží déle jak 8 měsícu.. všechny díly měněny za originál kupované ve škodovce, pouze závěsy prvne Sidem, ted Moog.. co vy na to??

-
kok3s - FK
Zdravím, nechci zakládat nové téma. prodávám feldu 1.6 mpi a chci ji prodat v dobrém stavu. Od přední nápravy z pravé strany se mi při přeřazování,puštění plynu nebo přidání ozve takové jakoby "gumové" zavrzání. Neví někdo co by to mohlo být, jestli silentblok nebo něco jiného?
-
marf007
ahoj,
mam taky problem sklepanim od leveho kola který je po case doprovázen i neustálým cukáním volantu směrem do leva.. klepe to jak kdy ale posledni doubou to začalo klepat často.. cukání volantu příchází cca tak po 10 km a za chvilu zase odezní ..někdy samo a někdy pomože když projedu díru. .. spodní čepy ramene už mám vyměněný.. neví te co by to mohlo být? nejvíce to lupe při prevotočiví zatáčce.. jo a ještě je asi podstatný že to lupe a a volat škube jen když je auto pod plynem jak mile pustím nohu z plynu tak nic nehnápe a nic neškube.. kdyby to bylo ložisko tak to hučí furt jak tady někdo psal ne ? a homokineták by furt lupal..? prosím piště
mam taky problem sklepanim od leveho kola který je po case doprovázen i neustálým cukáním volantu směrem do leva.. klepe to jak kdy ale posledni doubou to začalo klepat často.. cukání volantu příchází cca tak po 10 km a za chvilu zase odezní ..někdy samo a někdy pomože když projedu díru. .. spodní čepy ramene už mám vyměněný.. neví te co by to mohlo být? nejvíce to lupe při prevotočiví zatáčce.. jo a ještě je asi podstatný že to lupe a a volat škube jen když je auto pod plynem jak mile pustím nohu z plynu tak nic nehnápe a nic neškube.. kdyby to bylo ložisko tak to hučí furt jak tady někdo psal ne ? a homokineták by furt lupal..? prosím piště
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Homokineťák na stopro.
-
burningsoul - FK
tak já bych se zase polopaticky optal 
když se třeba rozjedu, tak zaslechnu pazvuk, který bych přirovnal k něčemu, co jakoby se něco posunulo při jízdě po nějaké ploše a do něčeho narazil. možná gumový. mám nechat vyměnit silentbloky a které a kolik?
díky
když se třeba rozjedu, tak zaslechnu pazvuk, který bych přirovnal k něčemu, co jakoby se něco posunulo při jízdě po nějaké ploše a do něčeho narazil. možná gumový. mám nechat vyměnit silentbloky a které a kolik?
díky
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak je zkontroluj jsou tri co drzi motor s prevodovkou. Jestli jsou utrhly tak to i uvidis. Ale jestli to dela pri kazdym pridani plynu a i pri sundani nohy z plynu tak to klidne je horni ulozeni tlumicu!! Prizvedni auto a chytni pruzinu a zacloumej s tim pokud to bude nahore cele litat je to jasny. 
-
burningsoul - FK
ty silentbloky jsou takový kostičky, jestli se nemýlím?
pakliže by to bylo usazení tlumičů, mělo by to vliv na horší vlastnosti, tj, horší (výraznější) "drncání" při přejezdu třeba kolejí, jestli jsem to napsal trošku srozumitelně
pakliže by to bylo usazení tlumičů, mělo by to vliv na horší vlastnosti, tj, horší (výraznější) "drncání" při přejezdu třeba kolejí, jestli jsem to napsal trošku srozumitelně
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ty silenbloky na motoru + prevodovce jsou spise kulate
jeden je na vodni pumpe - je soucasti tam jak mas remen od alternatoru klikovky ... , druhy je pod autem presne mezi motorem a prevodovkou a treti je na prevodovce uplne nakraji u leveho predniho kola by se dalo rict.
A co se tyce toho ulozeni tlumicu dela to vse mozne ale hlavne to mlati pri kazdem rozjedu a kazdem ubrani plynu (ne vyrazeni !! pouze sundani nohy z plynu).
A co se tyce toho ulozeni tlumicu dela to vse mozne ale hlavne to mlati pri kazdem rozjedu a kazdem ubrani plynu (ne vyrazeni !! pouze sundani nohy z plynu).
-
burningsoul - FK
tak jinak, bude se muset nějak zvedat motor při výměně atd?
ono to vyloženě nemlátí, ale spíš se to posune nebo dře kov-kov.
ono to vyloženě nemlátí, ale spíš se to posune nebo dře kov-kov.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pri vymene ceho? silenbloku urcitre resp tech dvou ale snad mas hever na auto ne to uplne staci. Skus prizvednout to auta - nemusis nikde nic sundavat apod ajen zvedni aby bylo predni kolo ve vzduchu a zalomcuj s celym ulozenim tlumice a pruzinou a tim hned budes vedet vic. a to sami u toho motoru ty seinbloky jsou videt kdyz jsou utrehly nebo kdyz to tam dre kov a kov tak budes videt vybruseny vylesteny plosky. Staci se podivat. 
-
burningsoul - FK
no tak jsem se podíval do motoru:
myslim, že to neníi zcela optimální stav
Kód: Vybrat vše
http://www.stooorage.com/show/1091/5844011_20120329_065745.jpg-
Loyd - FK
ahoj, mel bych dotaz...posledni dobou mi zacalo auto celkem dosti plavat v zatackach, mel jsem za to, ze mam nejspis podhustene pneumatiky, tak jsem byl dofouknout...bohuzel se to nezlepsilo, navic mam ted neco s predni napravou...kdyz jedu a tocim volantem doprava, vse je ok, ale jakmile zacnu tocit doleva musim nekolikrat otocit volantem abych vubec zatocil...zkratka se protaci. Myslite, ze je to geometrie? Dik moc.
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, vidím, že se zde něco podobného probíralo, tak svůj dotaz napíši sem. Na feldě se mi teď objevil problém a to ten, že když nastartuji nebo když jedu a pustím plyn a znovu jej zmáčknu, tak slyším, jak vždycky něco škvrzne, otravné to je při přeřazování, protože vždy jak přeřadím a přidám, tak to škvrzne
Silentbloky jsem zkontroloval a všechny jsou v pořádku, žádný není utržený, dnes jsem pro jistotu vyměnil spodní držák převodovky i se silentem, ten druhý malý vypadal v pořádku, tak jsem jej neměnil. Dále jsem vyměnil lůžko převodovky, ale stejně to ničemu nepomohlo... Pořád to otravně škvrzá. Zkoušel jsem startovat se zmáčknutou spojkou i bez spojky, ale dělá to vždy. Horní uložení tlumičů se měnilo před rokem, ale pro jistotu jsem je kontroloval, jak bylo někde zde zmíněno, tedy jsem přizvedl auto a zkusil zalomcovat s pružinou, ovšem ta se ani nehla. Opravdu už netuším, čím by to mohlo být. Zdá se mi, že zvuk vychází z přední pravé strany (když sedím v autě) a mamka, když stála před autem a poslouchala, tak taky říkala, že to jde asi od tama. Jinak když mám nastartováno a přidám prudce plyn se spojkou či s neutrálem, tak to nedělá, udělá to jen tehdy, když sebou motor nějak víc cukne.
Podívek se ještě na řazení - gumový blok, co drží konzolu řazení vzadu za řadicí pákou.
-
redroker
- Kontaktovat uživatele:
Jak se projeví, že ze silentblokem přední nápravy není něco v pořádku?
28.7. Nikdo neví?
28.7. Nikdo neví?