úprava sání pro foukání do vozu
-
vitanek-best - FK
úprava sání pro foukání do vozu
Už Vás někdy napadlo, že v létě je v autě strašně veliké vedro?? Ikdyž je termostat nastavena na studeno? Proč tam je takové teplo? Mě jo:o)
Nasávání v kapotě je fakt nešikovné a nemá takové sácí vlastnosti. Navíc kapota je rozpálená a studený vzduch tak není studený:o)
Mě napadlo, upravit sací potrubí tak, aby do něj šel studený vzduch. Co udělat to, že se zacpe stávající sací otvor... Dále se do něj udělá otvor pro hadici (nejlépe asi hadici od vysavače), od sání jí táhnout motorem (teplotně odizolovat) a natáhnout jí do míst k mlhovce atp..??
Hodlám se do toho pustit, jsem přesvědčen, že se rapidně změní studený vzduch vedoucí do kabiny. Mělo by to lepší přísun vzduchu a navíc u mlhovky je třeba stín, takže by to tam mohlo být lepší.
Dejte nějaké nápady nebo řešení atp, abych neudělal nějakou kravinu:o)
Dík
Nasávání v kapotě je fakt nešikovné a nemá takové sácí vlastnosti. Navíc kapota je rozpálená a studený vzduch tak není studený:o)
Mě napadlo, upravit sací potrubí tak, aby do něj šel studený vzduch. Co udělat to, že se zacpe stávající sací otvor... Dále se do něj udělá otvor pro hadici (nejlépe asi hadici od vysavače), od sání jí táhnout motorem (teplotně odizolovat) a natáhnout jí do míst k mlhovce atp..??
Hodlám se do toho pustit, jsem přesvědčen, že se rapidně změní studený vzduch vedoucí do kabiny. Mělo by to lepší přísun vzduchu a navíc u mlhovky je třeba stín, takže by to tam mohlo být lepší.
Dejte nějaké nápady nebo řešení atp, abych neudělal nějakou kravinu:o)
Dík
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: úprava sání pro foukání do vozu
To je hloupost, hadicí od vysavače do kabiny nedostaneš žádnej vzduch. Vzduch nemá nožičky aby ti skočil do hadice a utíkal až do kabiny. Na nějakej nápor vzduchu zapomeň, to by musela být naprosto rovná a hladká roura a vepředu být rozšířená, jako trychtýř. Navíc u země je vzduch rozpálenej od asfaltu a navíc je smradlavej a ještě špinavej. Je to naprosto nereálný, již se to tu rovněž řešilo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tím že do interieru auta naženeš vzduch který má 30st. stejně nic neochladíš. V zavřeném autě je 40-50st. Aby jsi něco ochladil, tak by jsi tam toho vzduchu musel hnát sakra hodně. Na to hadice od vysavače stačit nebude.
Musíš si prostě otevřít okno, nebo si kup větrák. Proudění i dost teplého vzduchu kolem těla ochlazuje znatelně. Jak zůstaneš stát, tak pomáhá jenom ten větrák a to docela dost. Bohužel se ten kravál nedá snášet nekonečně dlouho.
Klimatizaci stejně ničím nenahradíš.
Musíš si prostě otevřít okno, nebo si kup větrák. Proudění i dost teplého vzduchu kolem těla ochlazuje znatelně. Jak zůstaneš stát, tak pomáhá jenom ten větrák a to docela dost. Bohužel se ten kravál nedá snášet nekonečně dlouho.
Klimatizaci stejně ničím nenahradíš.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nebyla to sice felda, ale potkal jsem auto kde majiteli auta bylo nejspíš taky vedro tak tam měl na zadních sedačkách nainstalovanej klasickej velkej větrák na 230V 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
15cm větrák na 12v koupíš za pár kaček a opravdu to pomáhá.
K tomu foukání chladného vzduchu:
Klimatizace fouká vzduch 6-10st, má výkonnější větrák a auto ochlazuje jen tak tak. V porovnání s tím je množství vzduchu dodaného náporově skrz hadičku o průměru 40mm naprosto zanedbatelné.
K tomu foukání chladného vzduchu:
Klimatizace fouká vzduch 6-10st, má výkonnější větrák a auto ochlazuje jen tak tak. V porovnání s tím je množství vzduchu dodaného náporově skrz hadičku o průměru 40mm naprosto zanedbatelné.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je to přece naprosto absurdní, náporem dovnitř nedostaneš naprosto nic, brání tomu malý průřez, hrubé stěny hadice a přes první ohyb hadice se náporem nedostane naprosto nic a rovně k topení hadice natáhnout nejde. Pokud počítáš s podtlakem, kterej v topení udělá ventilátor, tak je to rovněž minimum vzduchu, co projde tou hadičkou. To by musela být turbína o průměru min 30 cm a pak by se o tom dalo uvažovat.
Jinak je toto téma naprostá hloupost.
Jinak je toto téma naprostá hloupost.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Je to blbost. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
No, asi tak... 
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
Jsem slyšel od známého jak se dělala klima ve favoritech.
Prej k tomu stačí 2 pet láhve co se zmrazí a pak se upevní někde k chladiči. Když auto jede, tak proud vzduchu se ještě víc ochlazuje přes ty petky a studený vzduch pak proudí do kabiny. Prej takto domácky vyrobená klima vydrží trasu Ostrava - Praha.
Pro případné zájemce zjistím podrobnější popis
Prej k tomu stačí 2 pet láhve co se zmrazí a pak se upevní někde k chladiči. Když auto jede, tak proud vzduchu se ještě víc ochlazuje přes ty petky a studený vzduch pak proudí do kabiny. Prej takto domácky vyrobená klima vydrží trasu Ostrava - Praha.
Pro případné zájemce zjistím podrobnější popis
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
-
Abdul - FK
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
Mám tam napsané, že jsem to slyšel ne že jsem to dělal... 
MartinB
Můžeš se mrknout
Můžeš se mrknout
-
Abdul - FK
Ja som len konštatoval ako ten luft behá. Nič iné. Nevyjadroval som sa ku konštrukcii. 
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
Abdule v klidku
já to napsal tak baj oko jak mi to jeden známí říkal.
MartinB
Můžeš se mrknout
Můžeš se mrknout
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo tím myšleno spíš, že se hodí ta petka do topení? I tak ale nevěřím, že to nějak funguje... 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Né že bych to chtěl ale pro zajímavost bys to mohl sehnat a dát to sem.MartinB píše: Pro případné zájemce zjistím podrobnější popis
Nakonec zkusit se má všechno.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Honza9007 - FK
a pak budeš mít v autě na 4. stupeň foukání fontánku. A když zapneš rádio, dostaneš zadarmo Křižíkovu fontánu a nemusíš do Prahy...Jura_Favorit píše:Nebylo tím myšleno spíš, že se hodí ta petka do topení? I tak ale nevěřím, že to nějak funguje...
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím to zjistit co nejdřív, teda aspon o víkendu, protože v pondělí jedu na brigádu.
MartinB
Můžeš se mrknout
Můžeš se mrknout
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Když do topení narveš dvě pet lahve, kudy potom půjde vzduch?

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
-
smazany clen - FK
Fúkanie vzduchu do interiéru nie je náporový chladič.Nemá to s náporom nič spoločné.Otvor je na vrchu kapoty a vzduch ide do vnutra len vdaka ventilatoru.Ucpať nasávanie na kapote a viesť ho lomením hadíc by sa dalo keby na konci jednej alebo dvoch bol veľmi silný ventilátor ktorý by vhánal možno trošku chladnejší (o čom pochybujem )vzduch.Toto vetranie je jeden z dalších nedostatkov felícií.Veľa sa s tým urobiť v lete nedá.Skúste si vypnúť ventilátor,že koľko vzduchu pôjde no auta.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ve felde pri vyplem ventilatoru vubec nic nepujde dovnitr pac je tam navic klapka ktera je uplne uzavrena.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď jsem se zasmál jako už dlouho neHonza9007 píše:a pak budeš mít v autě na 4. stupeň foukání fontánku. A když zapneš rádio, dostaneš zadarmo Křižíkovu fontánu a nemusíš do Prahy...![]()
![]()
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Ale ale,Škoda 440 Spartak, Octavie a Felicie Roudster r.v.1953-1968 měli náporem hnaný vzduch do kabiny
,si v kabině od toho potrubí byli z každé strany kolena která hnala vzduch přes radiátor topení který se dal zavřít kohoutem v motorovém prostoru aby to natopilo a foukalo to parádně.Na těch tzv. nasávačích byli nataženy silonky a kolena k topení sundaná a už se fičelo, jo a ještě se mohla otevřít tzv. křidélka a to byla klima
a Felicie Rodster ta mě nejlepší klimu co znám /bez střechy a hurá za hranice všedních dnů