mam takovy problem,menil sem termostat a tesneni pod hlavou,ktera se musela snizit,pac byla vyzrana..termostat sem menil z toho duvodu ze teplota nesla nad 70,ted mam opacny problem,teplota je na 90,pak vyleti pomalu k 110 a po chvilce spadne na 90,nevite co s tim?termostat sem reklamoval a ten novy to dela taky,ale ne tak casto na tech 110...a po tom snizeni hlavy ma motor jiny zvuk,takove slabe klapani nebo cvakani,nejsu si uplne jisty jestli to tak ma byt,protoze takovy zvuk motor nemel....nevim co s tim
vysoká teplota 1,3MPI r.97
-
nofear - FK
vysoká teplota 1,3MPI r.97
Zdravím,
mam takovy problem,menil sem termostat a tesneni pod hlavou,ktera se musela snizit,pac byla vyzrana..termostat sem menil z toho duvodu ze teplota nesla nad 70,ted mam opacny problem,teplota je na 90,pak vyleti pomalu k 110 a po chvilce spadne na 90,nevite co s tim?termostat sem reklamoval a ten novy to dela taky,ale ne tak casto na tech 110...a po tom snizeni hlavy ma motor jiny zvuk,takove slabe klapani nebo cvakani,nejsu si uplne jisty jestli to tak ma byt,protoze takovy zvuk motor nemel....nevim co s tim
-
nofear - FK
Re: vysoká teplota 1,3MPI r.97
no tech 110 uz me celkem znervoznuje...jo tak znacku netusim:-(
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Co je to ze se musela snizit hlava? Kolik?? desetiny nebo cely mm?? A predpokladam ze ventily mas serizeni.
Takze sis nejspis odpovedel samnofear píše:jo tak znacku netusim:-(
-
Karlous - FK
A cvaká to pořád, nebo jen za jízdy?nofear píše: ...a po tom snizeni hlavy ma motor jiny zvuk,takove slabe klapani nebo cvakani,nejsu si uplne jisty jestli to tak ma byt,protoze takovy zvuk motor nemel....nevim co s tim
Jestli pořád, může to být třeba špatně seřízený ventil, nebo tak něco. A jestli jen za jízdy, tak můžeš zkusit vyjet benzín co tam máš, pak natankuj něco s větším oktanovým číslem (98-100), jestli se něco změní...
-
Karlous - FK
Já právě Vernet (88°) na zkoušku dal a zatím spokojenost. Teplota vyleze kousek nad prostřední čárku teploměru a tam už zůstane. A krásně to topí.Sadra17 píše:o co že ten novej termostat je značky Vernet ?jestli jo tak ho zahod a kup Wahler
-
tgfh - FK
Jak už bylo řečeno - snížená hlava = nutnost tankovat vyšší oct. číslo.
Pokud se ti ručička nedotkne červeného pole tak bych ten termostat neřešil. Záleží taky jestli ti to dělá vždy nebo jen třeba ve městě.
Pokud se ti ručička nedotkne červeného pole tak bych ten termostat neřešil. Záleží taky jestli ti to dělá vždy nebo jen třeba ve městě.
-
nofear - FK
vetsinou to vyleti mimo mesto,ale nejak to nehonim,max jedu 100...znacku termostatu nwm pac mi to delal v servisu a s temahle prej problem neni a berou je porad...snizit hlava se musela o 2 desetiny,pac se mi ztracela voda,netesnilo to a byla trochu vyzrana,takze se zbrusovala a slo nove tesneni...klepe to porad,jak pri jizde,tak na volnobech,ale ne nijak hlucne
-
Karlous - FK
Hlášku "Bereme (prodáváne) to pořád a žádný problémy s tím nejsou" přímo nesnáším. Setkávám se s tím úplně všude.
Zkus udělat znova ventily. Pro jistotu.
A "volnobech"? Zkus si říct druhý pád - bez volnoběchu?
Zkus udělat znova ventily. Pro jistotu.
A "volnobech"? Zkus si říct druhý pád - bez volnoběchu?
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
Vyhod termostat a skus vykonat jízdu bez něj pokud problém s teplotou zmizí scháněj jinejnofear píše:vetsinou to vyleti mimo mesto,ale nejak to nehonim,max jedu 100...znacku termostatu nwm pac mi to delal v servisu a s temahle prej problem neni a berou je porad...snizit hlava se musela o 2 desetiny,pac se mi ztracela voda,netesnilo to a byla trochu vyzrana,takze se zbrusovala a slo nove tesneni...klepe to porad,jak pri jizde,tak na volnobech,ale ne nijak hlucne
ještě mi napadá jestli ti neodešlo víčko na nádobce s vodou
-
Niko
Seřid ventily a zašel bych si na vag-tam zjistís podle vagu jestli teploměr ukazuje dobře.Já jsem měl taky problémy s teplotou motoru vyměnil jsem ternostat 3x a až jsem nahodil vag tak jsem zjistil že ten minulí majtel vrtal do ručičky teploměru... 
-
tgfh - FK
Voda by se měla držet pod tlakem, takže jak dojedeš, chvíli počkáš až to trošku zchladne a pak víčko odšroubuješ musí "psyknout". Při horkém motoru to nezkoušej, protože by ti to dalo pěknou bombu do okap.s. píše:ještě mi napadá jestli ti neodešlo víčko na nádobce s vodou
-
nofear - FK
vicko je v poradku,uz tam mam treti termostat a porad to same acidlem to taky neni,je nove uz druhe
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
ja bych zkusil to projet bez toho termostatu.. jinak nic nezjistíš.... mužeš mít klidně i přicpaný chladič... 
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
měnil jsem termostat v létě, protože byl vysypaný. V létě vše OK, teplota do 110°C, tedy max před červeným a sahara to sundala.
V zimě jsem zase nebyl schopen přelézt 75°C dle budíku (beru 0 - -20 co bylo venku
).Dneska jsem byl montovat LPG, dolil jsem vodu co utekla, odvzdušnil a situace je stejná, opět do 75°C, ale když jsem stál v koloně.směle jsem přelezl přes 90. Doporučil bych zkusit to odvzdušnit (vyhodit čidlo teploty a dolít do bandasky vodu, až bude vytékat otvorem pro čidlo, pak jej vrátit a hotovo) a zkusit, jak se to bude chovat. Jak již ale bylo řečeno, pokud máš vodu, funguje ti sahara, neměl bych strach, že bys měl problém.
Každopádne u OHV je vždy vhodné (řekl bych spíše nutné) po de/montáži palice štelovat ventily.
Hodně štěstí a mnoho najetých km.
měnil jsem termostat v létě, protože byl vysypaný. V létě vše OK, teplota do 110°C, tedy max před červeným a sahara to sundala.
V zimě jsem zase nebyl schopen přelézt 75°C dle budíku (beru 0 - -20 co bylo venku
Každopádne u OHV je vždy vhodné (řekl bych spíše nutné) po de/montáži palice štelovat ventily.
Hodně štěstí a mnoho najetých km.
-
nofear - FK
diky za rady...v pondeli to nejak zkusim ocekovat...pak dam vedet...
-
nofear - FK
a nebylo by mozne,ze jak mi delali tu hlavu,tak spatne nasadily tesneni a je pricpany nejaky kanal?
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Nepravděpodobné, řekl bych až nemožné. Zkus to odvzdušnit, jak jsem psal.
Můžeš mít "zarostlý" chladič, pak to nestíhá chladit, sahara ti doufám jede. Pokud problém je pořád, vrať jim to do servisu jako reklamaci.
Můžeš mít "zarostlý" chladič, pak to nestíhá chladit, sahara ti doufám jede. Pokud problém je pořád, vrať jim to do servisu jako reklamaci.
-
nofear - FK
tak ted sme zkusily vrazit tam ten termostat co nebyl schopny vylezt nad 70..ted vyleze na 80 max...ale kdyz mam neutral a stojim,tak v klidku vysplha na 90,zadne prehrivani...nwm co s tim,zkusim se mrknout na ten chladic,ale zkousel sem jestli sepina a jak to bylo kolem 100 tak normalne sepnul
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar, mam tiez problem s vysokou teplotou, ak idemna benzin trasu 30km vecsinou taham do kopca ale nie nieco extra kopec takje to celkomv pohode rucicka mi vylezie do polovice medzi 110 a 90, ale ak idem na plyn tak mi to ide az do cerveneho, sahaami to schladi ale len prych 15 min potom uz nevladze a musim zapynat aj ventilator. Inac mi to plyn zere 8,2 l/100km co je si myslim fasa spotreba. uz tam mam treti termostat a zatial cakam kedy mi donesie kamrat segerky aby som mohol vybrat termostat vysksat bez neho. zacalo to robyt od tej doby co som niesol chladnicku na streche( cca 80kg). Strecha je ok a kolesa idu vsetky volne.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych zacal tim ze by to chtelo proplachnout cely chladici okruh, tzn treba smes voda a ocet pak jen voda atd (je tady toho uz spousta)a pak novou napln destilka + nemrzka 1:1. A jeste dodam podminkou je mit ok vicko na expance aby drzelo tlak.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
to Niko: tak přesně tenhle ten větrák se saharou jsem si teď pořídil a jsem zvědavej jak to bude chladit alě mělo by jako blázen protože ten větrák na 1,3ku má jen čtyři lopatky,malu saharu a má jen 55Kw kdežto tenhle má 120Kw výkon, velkou saharu a hlavně šest lopatek.teď o víkendu bych ho tam měl dát tak pak dám vědět jak to funguje
ale věřim tomu že mě po praze ten původní v těch kolonách běží skoro pořád ale tenhle si myslim jen na chvilku sepne a bude schlazeno prostě nebude běžet pořád jako ten původní.je ale fakt že když jezdí člověk na lpg tak se to auto ohřejvá mnohem víc teda a v těch kolonách po praze je to fakt znát
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
No ,asi to nemohu posudit,po praze nejezdím,ale za těch cca 15 let co jezdím tak jsem si nevšiml,že by se mi auta hřála na LPG víc. A to nemám žádné úpravy,vše původní provedení.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem nainstaloval před dvěma dnama ten chladič z 1.6ky a je to paráda.vždcky když sepne tak to běží jak blázen,takový menší letadlo
a hlavně to bezvadně chladí.teplota mi teď nevyleze nad 93stupnu a to jsem dneska lítal po praze v kolonách a bylo pěkný horko a pořád to krásně chladilo a drželo to stejnou teplotu.já jsem moc spokojenej tak jsem si to chlazení představoval 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To jsi dával celý chladič i s větrákem,všechno z 1,6ky?
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
nee já jsem před nějakym rokem a něco dával novej chladič normálně na 1.3ku a teď jsem na něj ještě přidělal tu saharu s vetrákem z 1.6ky co je na obrázku o kus vejš.krásně to tam sedlo jen jsem musel jednu hranu seříznout o pár mm a dokonce i ty držáky za který to drží na chladiči řesně sedly na chladič ale co jsem koukal tak ten můj chladič není originál ale nějakej čínskej a má o dvě ty místa kam se šroubujou ty sahary víc kdžto ten orgiginál to nemá takže by se u originál chladiče musely vyřešit nějak ty dvě místa kam by se přišroubovala ta sahara.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
na tom čínskym chladiči na 1.3ku je šest míst kam se daj uchytit ty sahary a na tom origo chladiči jsou jenom čtyři místa, jenom tam kde se přidělává normální sahara na 1.3ku kdyžto na tom čínskym máš ty čtyři na saharu z 1.3ky ale ještě tam máš o kus dál další dvě místa nahoře a dole a tam se dá přichytit ta sahara z 1.6.na tom obrázku jsme zvýraznil místa kde se přichytávaj na tom chladiči ty jednotlivý sahary.to co je označený červeně tak maj oba chladiče stejný ale to co je označený zeleně tam má jen chladič na 1.3ku ale čínskej.snad to jde pochopit z toho co jsem napsal

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jojo,popsaný to je dobře,asi ho tam taky dám.Díky.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to už mi říkal Suri, že ťamani mají úchyty na 1.6 saharu... co se týče originálích chladičů, tak by se musela jedině sehnat verze pro použití na vozidlech s klimou.
nejni třeba čínský chladiče kupodivu fungujou dobře 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Tak já mám zrovna zkušenost opačnou, ne jednu...
Ale nepřu se...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Jura - ak to chce niekto dojazdiť tak kludne čínu ale ja som za origo ,cena bez klímy aj z klímou je plus mínus stejná
-
clovicek - FK
Zdravím vás, já mám ten problém že když s felinkou jezdím po městě tak se mi teplota v těhle teplech dostává asi na 105-110stupňů. Když pak vyjedu na okresku tak se to při vyšší rychlosti ochladí na 90 stupňů. Mohl by to dělat jen termostat nebo ještě něco jiného? Díky 
-
pazduch - FK
U feldy běžná věc. CHladič mám čistý, už třetí termostat a v létě to vylejzalo u všech. Jediné řešení je termospínač s nižší spínací teplotou 
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
alebo si natiahnut dva dorty na vypinac do auta a spinat rucne 
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
nedavno som spozoroval ze za jazdy sa mi drzi teplota na 90 tak ako ma a po cca 5-10 minutach ked otocim klucikom tak na teplomery ukazuje ze je vysia teplota cca okolo 100 stupnov... je to predzvest niecoho zleho???
-
big.jedla - FK
je to předzvěst toho že motor má nějakou tepelnou setrvačnost... takže když zastavíš po delší jízdě tak motor je nahřátý, voda má 90st a vodní pumpa stojí takže voda necirkuluje a proto se ještě malinko víc ohřeje
-
Majklus - FK
Mám 1,3 Mpi a budu dávat jinej chladič a saharu z 1,9. pak je po porblemu .)