LPG - příliš vysoké otáčky

se sporákem místo motoru :D
Goofys - FK

LPG - příliš vysoké otáčky

Příspěvek od Goofys - FK »

Ahoj a zdravím všechny! Moc bych Vás rád opět po čase zkusil poprosit o radu. Jak jsem si teď tak začal pochvalovat, že jezdím bez problému, hned se najednou nový našel. Mám 1.6 GLx MPi, LPG řady Lovtec a právě plyn mě teď začal trochu zlobit. Zničeho nic, když při jízdě se přepne na plyn a otáčky přesáhnou přes 2000 tisíce a dám třeba při dojezdu ke křižovatce neutrál, nespadnou už na normální mez a drží se těsně pod tou hranicí dvou tisíc. Když se ale pak znovu rozjedu na jedničku, dám dvojku aniž bych nedosáhl hranice 2000 a zkusím dát neutrál, tak se drží v normálu. Jakmile ale pak během jízdy přerostou otáčky přes již zmiňovanou mez, zůstanou opět vysoko. Zjistil jsem ale také, že když přepnu během jízdy zpátky na benzin, tak to nic podobného nedělá. Nevěděl by jste prosím někdo čím to může být? Předem díky moc za odpovědi!!!!
Secu

Re: LPG - příliš vysoké otáčky

Příspěvek od Secu »

no ked to na benzin nerobi tak moze byt problem v riadiacej jednotke pre plyn...to bude nieco so softverom podla mna
Goofys - FK

Příspěvek od Goofys - FK »

Tak zítra s tím jedu na kontrolu do místní LPG stanice....mají toho teď dost na práci, tak jsem musel zatím čekat. Myslel jsem, že to mohlo být i kvalitou plynu....musel jsem vzít totiž předtím u dost podivuhodné čerpací stanice. Pak jsem ale dotankoval opět klasiku Kralupol, ale stále to samé. Jak se překročí hranice 2000, tak potom už nespadnou na normální mez a drží se stále pod touto hranicí. Tak uvidím zítra..... Díky ale za radu ;)
zdenek56 - FK

Příspěvek od zdenek56 - FK »

zdravim
zkus když zastavíš na neutrál přidat plyn tak na 2,5tis otáček, jestli otáčky spadnou na normální mez, tak to neřeš, mě to dělá taky,ale jenom někdy,
vyčistil sem klapku chvili to nedelalo a po nejakejch ujetejch km se to zase objevilo. v servisu mi řekli VÝMĚNA KLAPKY, ale mě to nějak nervy nerve,
tak jednou za čas vyčistim klapku a je pokoj, zatim se mi nová kalpka nechce kupovat když to dělá jenom tohle
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Dobrý, také mám stejný problém,ae nějak to neřeším . .. Přisuzuju to tomu, že tomu autu dávám za uši . . .Točím to třeba do 4500. . .
brudr - FK

Příspěvek od brudr - FK »

Chci se zeptat jak si dopadl stim volnoběhem poněvač mě začalo dělat tetkom to samí do servisu jsem už obědnanej ale předběžně na to koukali a říkali že bude asi v čoudu ta elektronika a nová asi kolem 8000kč :o
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Včera jsem dal Bosche a žádný zásadní rozdíl oproti Briskům nepozoruju...teda krom cenovky.
Unkwas - FK

Příspěvek od Unkwas - FK »

Pokud máš máš vstřikování tak problém asi bude v nastavení RJ LPG a případě podtlaku by mělo stačit trošku si pohrát s regulátorem bohatosti směsi. Měl jsem podobný problém u 1.6ky (podtlak) když jsem feldu nechal upravit na 69kw (RJ + vačka) na benzín šlapala jako hodinky a u LPG na volnoběh stále kolem 2000ot. Nakonec pomohlo trošku přiškrtit bohatost za cenu ztráty pár kW.
Odpovědět