"Vykopává" mi to pětku

vše okolo převodovek
x_tomi - FK

"Vykopává" mi to pětku

Příspěvek od x_tomi - FK »

Ahoj. Žádám o pomoc. Včera mi z ničeho nic začala vyskakovat zařazená pětka. Poprve jsem myslel, že jsem špatně zařadil, ale opakovalo se to pravidelně po cca 30 sekundách. Takže jsem to dojel na čtyřku. Musel jsem dojet až domů, takže jsem ujel dalších cca 200 km, a par kilometrů před domem jsem opět zkusil zařadit pětku, ale všechno se opakovalo. Vydržela tak minutu a zase vyskočila. Nevíte někdo co s tím???
Jedná se o felicia 1,3 r.v. 1996, jednobodové vstřikování, najeto cca 144 tis. Mám ji krátce a najel jsem na ni asi jen 600 km,takže nemám moc přehled jeslti s tím v minulosti už někdy něco bylo.
Díky za každou radu. ;)
x_tomi - FK

Re: "Vykopává" mi to pětku

...opravdu nikdo netuší čím by to mohlo být??? :(
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

A vypadne ti při jízdě jenom tak zlehka,nebo při přidání plynu? Jak tam jdou kvalty zastudena po dlouhém stání,lehce nebo ztuha?A když tam tu pětku dáš,tak zapadne nebo je tam jen tak lehce?
x_tomi - FK

Pri jizde jde petka zaradit uplne normalne. Vypadla vzdy kdyz jsem stal na plynu, ale na rychlosti to asi zavisly neni. Vypadne to ikdyz tam mam na petku 80 - 90 a nebo 130. Za studena jde radit uplne normalne zlehka. A kdyz petku zaradim tak jde normalne zlehka a prijde mi ze bez problemu zapadne. Jen radici paka trochu vibruje, kdyz je zarazeno... Nevim jestli je to normalni nebo ne, jelikoz jsem predtim jezdil na š120 a tam vibrovalo vsechno... :lol:
Myslis, ze vis co by to priblizne mohlo byt???
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 16. črc 2009 13:59:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
smazany clen - FK

Nemáš náhodou zamykání zpátečky,viď? :roll:A silentbloky uložení agregátu jsou ok?
x_tomi - FK

...no abych pravdu rekl tak nevim. Jsem totalni lama. Jak jsem psal mam feldu mesic a najeto na ni mam par kilometru. Ale zamykani zpatecky pravdepodobne nemam. Silentbloky ulozeni agregaty ani nevim kde hledat :(
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 16. črc 2009 14:00:00, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Tady jsem o tom před časem něco ,,sklohnil":http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... oky#p17744
:oops: :oops:
Jde o to,že když si stoupneš na plyn,tak jde agregát celý nahoru a dopředu.Aby nedošlo k vykopnutí kvaltů 1,3,5 právě při tomto pohybu,je to uděláno konstrukčně tak,že celá konzola(kulisa)řazení se pohybuje součastně s agregátem-celý uložení řadičky je plovoucí.
x_tomi - FK

]
Díky moc. Koukam na to a vazne vystizne popsany. Hned zitra na to mrknu a prohlednu to...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 16. črc 2009 14:00:38, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Tady je ještě fotka spodku.Je to sice Favorit,ale kromě jiný reakční vzpěry je to stejný.
Obrázek
smazany clen - FK

Tak jak to vypadá,objevil jsi něco? :)
x_tomi - FK

...omlouvám se, že jsem se neozval, ale nějak mi do toho všeho vlezlo zkouškový. Jinak k té opravě. Silentbloky to zřejmě neboudou - vypadají dobře. Nakonec jsem se dohodnul s chlapíkem u kterého jsem feldu před měsícem koupil a mrknul mi na to. Něco trocho pošteloval, ale abych řekla pravdu nevím co. Od té doby zatím žádný problém. Ale je pravda, že jsem toho moc nenalítal. Uvidí se přes léto. Prozatím díky moc za vaše rady a kdyžtak se časem zase ozvu jak to vše dopadlo...
x_tomi - FK

Tak pro doplnění. Nakonec to byla asi vadná pětka, jestli se to tak dá říct. Jsem lama tak nevím. Ale po prvním poštelování převedovky to začalo dělat znovu, takže mi ten chlapík komplet vyměnil pětku v převodovce a od té doby najeto cca 8 tis km bez problémů.
Odpovědět