Trvale bydliste - jak to je?

pokec o všem možném i nemožném
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Trvale bydliste - jak to je?

Příspěvek od a13sh »

Cau panove!
Priblizim situaci:
Kupuji RD,kde ma byvaly majitel trvale bydliste. Bylo nam receno,ze je tam napsany sam. ALE zjistili jsme,ze popelnici mu vyvazeji 1x tydne (v dane lokalite takto casto odpadky odvazi pouze v pripade,kdyz je v domku 3 a vice lidi s trvalym bydlistem). Takze jsem znejistel.
No a moje otazka zni - da se nekde (nejlip online) zjistit kde ma kdo trvale bydliste,resp kdo je prihlaseny na te a te adrese? A druha otazka - slusny clovek se po prodeji nemovitosti odhlasi (pokud tam ma trvale bydliste),ale co s clovekem lajdakem,ktery na to kasle?
Dexter - FK

Re: Trvale bydliste - jak to je?

Příspěvek od Dexter - FK »

horší spíš je, že jestli něco někde dluží tak exekuce příjde k vám jelikož tam má trvalé bydliště a tam to vybílí...
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Tohle vim,proto potrebuju zjistit co jsem psal.
Jeste abych priblizil,je to barak od souseda,zname ho - mel hypoteku (cili dluh),ktery se ovsem vyrovna moji pujckou. To proc se tu ptam, je ciste a jen pro muj dusevni klid,podraz se da dneska cekat na kazdem rohu a od kohokoliv.
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

Zaběhni na městský úřad, odbor Evidence obyvatel. Snad se tomu rika matrika a by ti meli sdelit co chces :). Mozna, ale budes mit problem, ze nejsi "fyzicky" spjat s tim domem, tak ti ty informace nebudou moci poskytnout. Nevim, jak jsou postavene zakony o ochrane osobnich udaju.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Souhlas s Hanušem a ještě bych šel na katastr nemovitostí, kde to udělají výpis jestli na nemovitosti nevázne nějaké věcné břemeno.
Pokud dům, koupíš a staneš se majitelem, tak si podle mě můžeš určit kdo tam bude mít trvalé bydliště a kdo ne. Dotyčného můžeš tedy odhlásit i bez něj.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Každopádně matrika a CRO, pokud je tam hlášen zjistit od něj z jakého důvodu se neodhlásil po prodeji, na katastru převést na sebe bez věcného břemene. Další postup je zařídit mu trvalé bydliště na místně příslušném úřadě. Sepíšeš žádost kde uvedeš důvody proč ( na uvedené adrese se nezdržuje, nepřispívá na chod a provoz domácnosti, jedná se o bývalého majitele ) toto necháš podepsat sousedy jako svědky a s tímto půjdeš na obecní, městký úřad a necháš mu zrušit trvalý pobyt a bude mu zřízena tzv evidenční adresa na MěÚ.

více viz : http://www.bezplatnapravniporadna.cz/on ... osobe.html
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Hanus - nejak jsem nepochopil to "fyzicky" spjat s domem. Polopaticky na me :)
Tweety - katastr prave sleduju online :) a o tom odhlaseni dotycneho i bez jeho vedomi jsem se uz nekde docetl,snad to bude pravda.
Peters56 - dekuju moc :thumright:
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

aleshi - tak jinak. fyzicky spjat = pokud uz jsi majitel domu => mas kupni smlovou, takze je uz tvuj. Potom by nemel byt problem vse zjistit. Ale pokud jsi zatim ve fazi pred koupenim, takze nemas nic na papire. Tudiz ti na matrice asi nereknou osobni udaje o cizich lidech.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Jo takhle - aktualne uz to je napsane na me. Kupni smlouva je uz z katastru odeslana zpatky ke me. S ni se potom pujdu poptat az budu na radnici vyrizovat trvale bydliste. Jeste jednou dik za rady ;)
P.S. dneska jsme barak prevzali a vymenili zamky :thumleft: v nedeli se jdeme pustit do gruntovani a drobny oprav
Odpovědět