Drzi rychlost po pusteni pedalu

MPi 1AV
AEE
Macko64 - FK

Drzi rychlost po pusteni pedalu

Příspěvek od Macko64 - FK »

Ahojte. Poradte prosim. Ked jazdim a pustim pedal plynu, lebo chcem ist na zotrvačnosť, drzi mi otáčky a rýchlosť. No nie za každým. Na 10 Km trase cca 5 krát. Mal som Feldu predčasom v servise, bola menená indučka a mal som zoskratovany alarm. Po servisovani som si toho zacal všímať. Čo s tým?
tgfh - FK

Re: Drzi rychlost po pusteni pedalu

Příspěvek od tgfh - FK »

No lanko od plynu se asi zasekává.
JoS

Příspěvek od JoS »

Odchází ti ten malý komutátorový motorek v klapce,který má za úkol po uvolnění pedálu sjet dolu-pomalu uzavírat klapku a nechat ji pootevřenou na volnoběžných otáčkách.Budou už asi krátké uhlíky a mezery na komutátory budou budou zaplněné uhlíkem.Proto zůstává viset.V lepším případě by to ještě mohl dělat jeden z potenciometů nebo spínač volnoběhu.Obojí se dá prokapat tmavou Diavou na nábytek.Musíš vymontovat škrtící klapku a prohlídnout to a proměřit.
Jenik11 - FK

Příspěvek od Jenik11 - FK »

to samy se mi deje. ale obcas a ktomu jeste mam velky volnobeh.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Začal bych tím lankem a uložením pedálu, než bych se vrtal do klapky.

Motor klapku jenom otevírá, vrací jí fest silná pružina.
Macko64 - FK

Příspěvek od Macko64 - FK »

Mimochodom som si ešte všimol že aj na voľnobehu sa niekedy stane že otáčky samovoľne vystúpia na 2000 ot./min. a po pár sekundách klesnú na normál 1000 ot./min.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jako vždy při problému s volnoběhem bych začal vyčištěním klapky a základním nastavením. Nechci dělat ze základního nastavení nějaký všelék, drtivou většinu problémů s volnoběhem to vyřeší. Není to nic náročného, proto tím vždy začínám.
encore - FK

Příspěvek od encore - FK »

tak prosím o návod toho základního nastavení, mam taky problem s autem, taky zůstávaji viset otáčky a ještě je to celkově chcíplé. noťas kabel a vag mam
skady - FK

Příspěvek od skady - FK »

při vyplém motoru zkus prošlapávat opatrně plynový pedál, pokud se seká nebo má nějaký odpor tak je to lanko. kdyby to nepomohlo tak vyčisti a nastav klapku. servo motorky v klapce to nebudou, zavírá to pomocí pružiny.
v.kalandra - FK

Příspěvek od v.kalandra - FK »

Mel jsem stejny problem, obcas si to drzelo hlavne po zvednutí nohy z plynu stale otacky-vetsinou kolem 2 -3tisic. ale nekdy nebyl problem i 4500ot :-)
Po vyčištění a nastavení klapky mi problemy ustaly. Ale jen tak na dva tydny. Poté znovu. Klapka čistá, tak jsem sel dál, rozebral klapku celou, vycistil a namazal co se kde dalo. namontoval, nastavil- A zatim musim zaklepat, tyden a drží jak má
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

A neměl zapnutej tempomat? :lol:
Worrvan - FK

Příspěvek od Worrvan - FK »

Zdravim,nevim jestli to sem patri ale s temi otackami mam ten samy problem. Dnes sem jel a najednou se mi zacalo vypinat a zapinat radio asi tak 5x az neslo pri jizde zapnout vubec. Po chvili jsem parkoval uz jsem chtel vpnout motor a v tom najednou me vylitavali otacky az na 3000 a to na neutral,jeste do toho se zaclo zapinat a vypinat radio,ktere bylo vypnute a problikavat kontrolka ABS. Cumel jsem na to jako puk. :o Chcip sem to a nastartoval znova a uz to nedelalo. Pozdeji jsem jeste popojel kousek pryc a vse bylo cajk. :shock: Nevite co stim? predem dikes
Worrvan - FK

tak jak koukam,tak mo tu asi nikdo neporadi... :D
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Poradím ti.
Dej do vyhledávače "klapka" a najdeš 1443 příspěvků a toto forum to řeší jako nejčastější problém. Až to všechno po večerech přečteš jako Jiráskovy romány, zjistíš, že Škodovce se podařil vyrobit prakticky neopravitelný softwarově-hardwarově dokonalý zmetek, za který by se měla stydět,všem se omluvit a převzít cenu za největší zmetek.
Pak bych si snad už jenom zjistil, kdo to vymyslel, a nějak "důrazně" jim domluvil.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Worrvan píše:tak jak koukam,tak mo tu asi nikdo neporadi... :D
To si jako myslíš, že budou všichni přes noc sedět u počítače a řešit tvoje problémy??? Ježiš marja.... :?
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

To s tím blbnutím rádia a rozsvěcováním kontrolky bagu bych to viděl na krátkodobé zvyšování napětí z alternátoru kvůli chybě regulátoru. Zkus poslouchat větrák topení, jestli při tom nezvýší otáčky, nebo lépe připoj měřák napětí. Mi to lítalo krátkodobě až k 18V.
Worrvan - FK

diky za napady ale tim regulatorem to nebude....mam novej a celej alternator repaslej,fakt uz nevim cim to muze byt :?
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

máš feldu s automatickym tempomatem :lol:
Odpovědět