Tlaci chladivo okolo spodnej hadice expanzky

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

Tlaci chladivo okolo spodnej hadice expanzky

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdar vsetkym! Na jesen som menil chladiacu napln na svojej 1.6ke a pri tej prilezitosti som vymenil aj znecistenu expanznu nadrzku. Cca pred 14 dnami som zaznamenal unik do 0.5 l chladiva, pricom pod expanzkou a na spodnom susplechu bolo natecene chladivo. Zistil som, ze po zohriati motora sa tlaci chladivo okolo spodnej hadice expanzky von. Ku spone na spodnej hadici som nalozil eskapasku. Chladivo vytlacalo na tom istom mieste dalej. Vymenil som novu spodnu hadicu a chladivo tlaci dalej von, okolo novej spodnej hadice expanznej nadrzky. Vizualne som kontroloval aj spodny vyvod expanznej nadrzky a na pohlad nebol prasknuty. Myslim, ze som v koncoch. Vedel by niekto poradit? V sobotu ma caka dlhsia streka, ale za tohoto stavu si netrufam. Dik za pomoc.
smazany clen - FK

Re: Tlaci chladivo okolo spodnej hadice expanzky

A opravdu není ten spodní vývod nádobky prasklý? Někdy to neznatelně praskne v místě, kde vývod přechází v nádobku. Na první pohled prasklina není vidět, ale po ohřátí a natlakování... teče.
smazany clen - FK

Volnym okom som nic nespozoroval, ale ruku by som za tu nadrzku neobetoval. Nieje original ND a tlak je tlak. Navyse vsetky sponove spoje na inych miestach su OK.
smazany clen - FK

el.che píše: Nieje original ND
To bude asi ono.Než si seženeš originál,zkus to vyústění nejdřív omotat teflonovou instalatérskou nebo plynařskou páskou.Potom nasaď hadici a utáhni sponku.Asi ten neoriginál bude šišatej,nebude mít kruhovej tvar. :evil:
smazany clen - FK

dej nádobce ultimátum: buď přestaneš týct, nebo tě vyměním :lol:
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Utáhnout sponku na krev... Pokud tam máš nějakou pořádnou...!
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
smazany clen - FK

A je to! Vlasova prasklina na tele expanzky, 3cm nad vyustenim spodnej trubky. Prasklina kolmo krizuje znak "min", ktory z mne nepochopitelnych dovodov nepraskol. Hlavne, ze som pod obrovskou lupou prezrel celu spodnu trubku a jej vyustenie do tela nadrzky. Chladivo nenapadne stekalo na rez hadice, ktory bol po celom obvode mokry. Dik za ochotu pomoct. Nadrzka ma skodovacky znak (okridleny sip) a napis SKOPAR. Bacha na to!
smazany clen - FK

SKOPAR=škodapardon!!! :twisted: :twisted: :mrgreen:
Odpovědět