Klepání motoru po výměně oleje.

:)
t1000 - FK

Klepání motoru po výměně oleje.

Příspěvek od t1000 - FK »

Zdravím všechny,

chtěl bych se zeptat zda je normální nebo že se občas stane to že po výměně oleje,když se nastratuje tak chvíli svítí kontrolka oleje a motor jakoby klepe na prázdno ale jenom chvilku asi cca 3 sekundy.Vím že chvíli trvá než se olej rozleze všude,ale to klepání se mi nelíbí. Stalo se mi to při první výměně a to sem bádal čím to je a nanic sem nepřišel,tak sem olej vyměnil ještě jednou a byl klid.Stalo se mi to až teď znovu při páté výměně.Známému se to taky občas stane ale nesvítí mu prý kontrolka.
smazany clen - FK

Re: Klepání motoru po výměně oleje.

Příspěvek od smazany clen - FK »

A jaký jsi tam dal olej???
t1000 - FK

Dal sem tam BP 15w 40.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

10W-40 by bylo sice lepší, ale tohle by mělo bejt v pohodě...jinak mě nic nenapadá...
t1000 - FK

Jo ten sem tam původně lil ale jednou sem se u známýho v dílně přehlíd a dal tu 15ctku.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Kup si pořádný filtr se zpětným ventilem, nebo jak se to teď honem jmenuje. Levnější filtry tohle nemají. Já sem se s tím už taky párkrát vydupal, poprvé mě to docela vystrašilo.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
t1000 - FK

Ok díky ti za radu určitě to skusím. :P
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 13. čer 2009 12:18:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Petan.Boss - FK

Příspěvek od Petan.Boss - FK »

stejná zkušenost....Špatný olejový filt...Měl jsem od značky CM,pak jsem koupil Champion a bylo po problému :)
Odpovědět