Vibrace za jízdy
-
albunda - FK
Vibrace za jízdy
ahoj včera jsem koupil 1.6 combi,rv 2000,jede pěkně ale při zařazené 3 a 4 je v určitém pasmu otaček citit vibrace ne moc ale citit jsou.Mám ještě 1.3 a ta to nedělá.čím by to mohlo být????Jinak motor jde pěkně na dalnici bez problemu 175km.....Nemate někdo zkušenist na co se kouknout.Díky.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vibrace za jízdy
Pneumatiky, disky, volne srouby na kolesach, vybite vyvazovacie zavazie na dlhej poloose...Je toho dost...Skus popisat, kde sa to prenasa...Do volantu? alebo sa trasie cele auto? Robi to v urcite rychlosti alebo len v otackach nezavislych na rychlosti? 
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
cerv - FK
Nebo to taky můžou dělat silentbloky převodovky a motoru.Jestli jsou špatný tak se mužou přenášet vibrace z motoru a třeba se i opírat a poloosu.Jestli při přeřazení a přidání plynu auto vibruje a naopak když jede bez plynu(třeba z kopce) a nevibruje tak to bude ono.Dá se to poznat i podle řadící páky.Při rozjedu a řazení,nebo i brždění jestli se nehejbe tam a zpátky.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to v pásmu cca 2300-2800 otáček, tak nad tím jsme se tu již hodně nakoumali a nic jsme nevykoumali.
-
albunda - FK
no dělá to právě při yšší rychlosti respektive při vyšších otáčkách cca 3000 a výš,jinak třese se celé auto...přemýšlím jestli nemuže být ohlá poloosa.....každopadně všem díky za rady budu muset zkontrolovat všechno....
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vibruje to při určitých otáčkách motoru, nebo při určité rychlosti jízdy?
Když je to závislé na rychlosti jízdy, tak to bude problém s kolama, nebo poloosama. Jestli to dělá při určitých otáčkách, tak to bude motor a příslušenství. Převodovka může dělat obojí.
Když je to závislé na rychlosti jízdy, tak to bude problém s kolama, nebo poloosama. Jestli to dělá při určitých otáčkách, tak to bude motor a příslušenství. Převodovka může dělat obojí.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem s hrkotáním a vibracema pokročil.
Auto vydávalo hrkotavý zvuk v rozsahu 2600-2800 otáček a při tom bylo cítit lehké vibrace. Až se chvělo zrcátko. Dnes jsem vyměnil prorezlý výfuk Tyll za originál. Vibrace i hrkotání v uvedeném rozsahu jsou pryč. Místo toho výfuk zarumpluje při klesání otáček cca někde u 2200ot. Pozoroval jsem zespodu co se děje a výfuk se v ten okamžik viditelně rozkmitá. Když jsem vyháknul první gumové zavěšení, tak to úplně zmizelo. Záleží tedy na výrobci výfuku a na jeho zavěšení. Výfuky jsou navržené tak špatně, že mají rezonanční frekvenci v rozsahu otáček motoru.
Čeká mne ladění zavěšení výfuku, aby se neklepal.
Auto vydávalo hrkotavý zvuk v rozsahu 2600-2800 otáček a při tom bylo cítit lehké vibrace. Až se chvělo zrcátko. Dnes jsem vyměnil prorezlý výfuk Tyll za originál. Vibrace i hrkotání v uvedeném rozsahu jsou pryč. Místo toho výfuk zarumpluje při klesání otáček cca někde u 2200ot. Pozoroval jsem zespodu co se děje a výfuk se v ten okamžik viditelně rozkmitá. Když jsem vyháknul první gumové zavěšení, tak to úplně zmizelo. Záleží tedy na výrobci výfuku a na jeho zavěšení. Výfuky jsou navržené tak špatně, že mají rezonanční frekvenci v rozsahu otáček motoru.
Čeká mne ladění zavěšení výfuku, aby se neklepal.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Ten výfuk mě taky napadl. Mě v určitém rozsahu otáček rezonovalo celé auto. Pak jsem zjistil, že poslední díl výfuku se opíral o nárazník a dělalo to hroznou paseku. Tak jsem ho musel trochu vyhnout.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mě se o nic neopírá, ale celé se to rozkmitá. Zkusím na potrubí v oblasti zadní nápravy přišroubovat nějaké závaží, abych ovlivnil rezonanční frekvenci.
Atnarfus,tak na to se těším.Tohle laborování mě vždycky móóóóc zajímá.Takové úpravy jsem dělal už na š120 LS,kde jsem imitoval vlnovec šesti těsněními a šrouby M8 s miskami a pružinami s fáva.Tlumič jsem přišrouboval přes silentbloky.Rázem bylo po kraválu.
U feldy 1,6 jsem uvažoval o navaření opleteného vlnovce dolu,vodorovně,těsně před katem.Mohlo by to pomoci.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Závaží jsem připevnil, výsledek je znatelný, ale ne dokonalý.
V tomto případě se jedná o kmitání výfukového potrubí na rezonanční frekvenci. Postupně to tak ojebali, že už je výfukové potrubí naladěné do oblasti běžných otáček motoru.
V tomto případě se jedná o kmitání výfukového potrubí na rezonanční frekvenci. Postupně to tak ojebali, že už je výfukové potrubí naladěné do oblasti běžných otáček motoru.
-
pacinkov - FK
Asi pred 4 rokmi som riešil na svojej 1,6 rezonanciu a rachot pri určitých otáčkach a robil to čiastočne utrhnutý štyft na prírube výfukového potrubia. Na pohľad bol v poriadku, ale nedržal a na to konto sa povolil aj susedný. Ten prasknutý sa pri pokuse o demontáž zlomil a časť ostala v hlave. Po vymotovaní a výmene za nový a dotiahnutí povoleného susedného, rezonancie prestali a je pokoj. Teda skús skontrolovať, či máš dotiahnuté matice na štyftoch príruby zvodov.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Přidávám se do klubu. Tak jsem se radoval, že je to po výměně totálně vysypaného koncového a načatého středu OK, ale začalo to opět hučet, má to takový tupý chod, nereaguje to moc na plyn a při prudší akceleraci to má snahu střelit do výfuku.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Standa10121996 - FK
včera jsem jel s Feldou po dálnici a zjistil jsem, že při rychlosti 120 km/h a více mi začne lehce vibrovat volant a vibrace byly cítit i v sedačce.Pokud jedu do těch 120 km/h, tak je to v pohodě.Na autě byl vyměněn čep řízení, spodní kulový čep ramene a samozřejmě se i seřídila geometrie přední nápravy, ale mám podezření, že právě od té výměny čepů se to zhoršilo, před výměnou jsem jel po dálnici 150 km/h a nebyly cítit žádné vibrace.Může to souviset s těmi čepy?
Mě to taky dřív vibrovalo.Kola mi převažovali ve dvou pneuservisech a pořád stejný.Až když mi to převážil známý garážník-pomalu a pečlivě na ruční,ale úplně nové a moderní vyvažovačce,tak je po problému.