Legalizace LPG

se sporákem místo motoru :D
Skank - FK

Legalizace LPG

Příspěvek od Skank - FK »

Jedno velké ožehavé téma :D

legalizace..... rozhodnutí:
a, jezdit na černo
b, zkusit legalizaci
ano, rozhodl jsem se pro b, zkusit legalizaci..

Vyrazil sem do hlpropan(Firma která montuje LPG v Ostravě), zkušenosti v oboru několik let. Prý dělají jen lovato, takže jsem byl odkázán kousek za Ostravu, kdě dělají i BRC systémy do jiné firmy.

Jak vůbec sdělit technikovi správnou cestu co po něm chci? složité... Naštěstí mě pochopil, zkouknul zařízení v autě a vyhodnotil, že je potřeba vyměnit reduktor, jelikož ten co tam je, je homologován jen do roku 2001. Takže mi to spočítal, sečetl:
1. papíry k nádrži 400,- (snad původní majitel najde papíry, aspoň bude menší sleva)
2. papíry k reduktoru 400,- jedna část lpg systému
tyto dvě věci jsou nutné! obě dvě se evidují v databázi reduktorů a nádrží!!! a jinak se LPG nedá zapsat do TP
ostatní jako např. koncovka LPG kde se tankuje, by měla být taky novější a podle homologace, ale to se neeviduje, tudíž to nikdo nepozná...
3. nový reduktor, jelikož tam byl původní s homologací do roku 2000 (2000,- nový, 1000,- jetý) řekl jsem si o jetý.
4. montáž 1000
5. nějaké trubky, které nevyhovujou(zahradní hadice :D) + kontrola těsností 200+-
podtrženo sečteno další 3000

než se toto provede, tak otvor v blatníku zalepím černou izolepou a pomažu si z části blatník bahnem, všichni víte proč..
Ale nedoporučuju ostatním! Jen v případě nutnosti výjezdu.

POZOR!!! Vydat papíry k nádrži popř. reduktoru není poviností servisu, nemusí Vám vyhovět! Zvlášť velké firmy se do takovýchto věcí moc nechtějí pouštět!

CELKOVÁ CENA: 6000
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Re: Legalizace LPG

Příspěvek od ka-spel »

To bylo jaké zařízení, montáž - propadlé papíry nebo montované bez papírů?
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Skank - FK

Montované bez papírů, systém od BRC monovstřik
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

system BRC Elite s jednotkou LabdaGas... V Žabni řekli že reduktor neodpovídá normě, tudíž dokud byl na autě bylo možno jezdit, ale nelze už přihlásit na nové... dále je problém s bombou, jak se určuje platnost bomby? nemělo by na ní být číslo? nebo je k ní nějaký doklad který se mi schovává? :D
Skank - FK

je k ni nějaký doklad :D, chtělo by ho najít xXxtra :D, ušetřil bys mi 400 z těch 3000 xD
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

bombu musi najit podle jejiho cisla... doklad jim muze byt ukradeny... nicmene zitra to pohledam
kvetoslav

Příspěvek od kvetoslav »

Na nádrži je vytaky varažený rok montáže, já tam mám 2005/6... bomba byla přestavěna. V papírech je rok 2001 i 2005. Ta přestavba je v dokumentaci připsána jen prupiskou ale kulaté razítko tam je, tak doufám že projdu jinak mě trefí ))
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Na nádrži je vyražený rok výroby ne montáže.Platnost nádrže je 10 let. Nádrž nelze přestavit,pouze vyměnit. V příloze TP musí být výrobní číslo nádrže a platnost.
Odpovědět